Paus Benedictus XVI heeft vandaag het Vaticaan verlaten, om zijn zieke broer te gaan bezoeken in Duitsland. Hij zal er blijven “zolang het nodig is.”

Paus Benedictus XVI vertrok in de morgen van donderdag 18 juni vanuit zijn residentie Mater Ecclesia in het Vaticaan naar Regensburg in Duitsland, vergezeld van Mgr. Gänswein, de vice-bevelhebber van de Vaticaanse Gendarmerie en een kleine groep van verzorgers en medewerkers.

Hij wil dicht bij zijn broer Georg zijn, die momenteel 96 jaar is, en in slechte gezondheid. Volgens de directeur van het Vaticaanse Persagentschap zal Benedictus in Regensburg blijven “zo lang het nodig is.” Dat wil zeggen dat een terugkeer naar het Vaticaan niet voor morgen zal zijn.

Heel opvallend, er was één profetie in de boodschappen van het Boek der Waarheid waarin staat dat de Waarschuwing zal plaatsvinden nadat Paus Benedictus Rome zal hebben verlaten. Benedictus verliet na zijn aftreden op 28 februari 2013 Rome, en hield zijn verblijf in Castel Gandolfo, maar keerde vrij snel terug toen een passend verblijf in Vaticaanstad klaar was (Mater Ecclesiae). Verder heeft Benedictus nog een paar keer kort Rome verlaten, maar dat waren slechts daguitstapjes.

Nu heeft hij Rome, en zelfs Italië verlaten en is hij voor onbepaalde tijd naar Regensburg in Duitsland getrokken. Is de profetie in vervulling gegaan?

“Jullie moeten nu Mijn goddelijke daad van barmhartigheid afwachten, want deze zal de goeden afscheiden van de goddelozen. Deze grote Verlichting van het Geweten zal plaatsvinden nadat Mijn Heilige Plaatsbekleder Rome verlaten heeft.”

De Heer, 20 februari 2013

We kennen dag noch uur: laten we waakzaam blijven en steeds voorbereid zijn, want de Heer zal komen als een dief in de nacht.

Bron: Vaticannews.va

11 reacties op “Paus Benedictus XVI heeft het Vaticaan verlaten en is naar Duitsland vertrokken”

  1. Jos Avatar
    Jos

    Ik begrijp die man en ik bid voor hem!!!!

  2. P. Derks Avatar
    P. Derks

    Ook ik bid voor: Paus Benedictus XVI + zijn broer + de R.K. kerk.

  3. Gerardus Avatar
    Gerardus

    Ik begrijp het niet zo goed….in een ander artikel beweerde (“de gevangenzetting van Paus Benedictus”) Restkerk dat Benedictus een gevangene van het vaticaan was en wegens dreigementen en valse beschuldigingen geen andere keuze had dan om in het vaticaan te blijven.
    En nu gaat hij voor onbepaalde tijd bij zijn doodzieke broer in Duitsland op bezoek?
    U schept verder hoge verwachtingen met de uitspraak dat de de Waarschuwing nu wel heel dicht bij moet zijn. U doet dat overigens structureel…valse verwachtingen scheppen. Het herinnert me aan de tijd dat ik Jehovah’s Getuige was. Ze grepen iedere gebeurtenis in de wereld aan om te stellen dat “Het Einde” heel nabij was.
    Aanhangers gingen zich daarop instellen….sommigen verkochten huis en haard en gaven het geld aan het Wachttorengenootschap (besturende orgaan van de Jehovah’s Getuigen). U kunt zich wellicht voorstellen hoe teleurgesteld die aanhangers geweest moeten zijn toen er vervolgens niets gebeurde. Restkerk heeft mijns inziens ook sterk sektarische trekken…men beroept zich veel op de openbaringen van een Ierse “zieneres” die volgens velen ontmaskert is als een oplichtster. Ik twijfel overigens niet aan uw oprechtheid, geloof en goede bedoelingen. En ik hoop dat oprechte gelovigen die uw boodschappen voor waarheid aannemen niet enorm teleurgesteld zullen zijn als blijkt dat er niets gebeurt. Ik zie overigens net als u uit naar de “Komst” van Onze Heer maar zou me nooit aan voorspellingen wagen.

    1. Restkerk-redactie Avatar
      Restkerk-redactie

      “Een gevangene in het Vaticaan” is niet letterlijk dat hij opgesloten zat in een cel. Gevangene wilde hier zeggen: dat hij niet veel kan doen, en dat hij in de Kerk geen zeggenschap meer heeft. Wij scheppen hoge verwachtingen omdat alle voorwaarden vanuit de profetieën van Garabandal reeds vervuld zijn; en dat deze uit het Boek der Waarheid (die we eerder over het hoofd gezien hadden) nu ook vervuld zijn. Daarom: nu kan de Waarschuwing elk ogenblik plaatsvinden. Daarom is het raadzaam om voorbereid te zijn. Tot gisteren kon deze strikt gezien niet plaatsvinden, omdat er nog één voorwaarde niet in vervulling was gegaan. Verder zijn de tijden heel slecht; en is het voorzegd dat de Waarschuwing komt vóór WOIII en het verschijnen van de Antichrist. Het verschil met de Jehova’s getuigen is: dat is een onchristelijke en gevaarlijke sekte. Zij “voorspelden” vele malen het einde van de wereld. Maar hier gaat het niet over het einde, maar over de Gewetensverlichting, die op veel plaatsen en door heel wat zieners werd voorzegd. De boodschappen van het BDW zijn katholiek (ze roepen op tot trouw aan het katholiek geloof en de traditie) en geloofwaardig, want er zijn reeds een heel aantal profetieën in vervulling gegaan. Is het trouwens niet frappant dat Benedictus nog niet overleden is (na 7 jaar in het Vaticaan te hebben gezeten na zijn terugtrekking; hij is inmiddels 93!); en dat de voorzegging dat hij Rome zou verlaten nu vervuld werd? Lees meer: https://restkerk.net/de-grote-waarschuwing-2/

  4. Gerard Avatar
    Gerard

    Uw interpretatie van “een gevangene” is inmiddels erg veranderd. Ik citeer uit uw artikel: “23 maart (2013) waarschuwde Bergoglio dat Benedictus verblijf in Castel Gandelfo zou kunnen leiden tot een ontsnapping aan de bepalingen van de staatsgreep en hij gaat hem ontmoeten en zegt dat hij terug moet komen naar het vaticaan ALS EEN GEVANGENE. Wegens andere dreigementen en valse aanklachten (van seksueel misbruik tot zelfs moord) vanuit de buitenwereld waarbij hij in de gevangenis zou kunnen worden opgesloten (de redactie haalt vervolgens het voorbeeld van kardinaal Pell aan) heeft Benedictus geen andere keuze dan in het Vaticaan te blijven”. In zijn geboorteland kan hij niet ontsnappen aan de bepalingen van de staatsgreep? Daar kan hij niet vervolgt worden en net als kardinaal Pell in de gevangenis komen?
    Ik vind het overigens niet zo frappant dat Benedictus nog leeft, zijn broer is inmiddels 96, dus wellicht dat Benedictus nog menig jaar zal leven. Uw bewering over Jehovah’s Getuigen klopt overigens niet. Ze verwerpen de leer van de Heilige Drieeenheid maar geloven in Jezus als de Zoon van God die Zijn leven voor ons heeft gegeven en in “Jehovah” God als de Schepper van hemel en aarde. Het zijn dienstweigeraars die over het algemeen een voorbeeldig en deugdzaam leven leiden. Ze zijn net zo “gevaarlijk” als bepaalde othodoxe gereformeerde kerkgenootschappen. Jehovah’s Getuigen weigeren bloedtransfusies en bepaalde gereformeerden inentingen. Ik ben 5 jaar Jehovah’s Getuige geweest en vervolgens bewust teruggekeerd naar de Rooms Katholieke Kerk die ondanks de zondigheid van haar leden de Kerk is die door Jezus zelf gesticht is. Alle andere kerkgenootschappen zijn “dwalende” kinderen die het ouderlijk huis verlaten hebben.

    1. Restkerk-redactie Avatar
      Restkerk-redactie

      Benedictus is nooit opgesloten geweest. Hij was altijd vrij te gaan en te staan waar hij wilde. Hij was een “virtuele gevangene”, of zoals u citeert: ALS een gevangene. Hij stelt zich nu inderdaad bloot aan het gevaar om vervolgd te worden. Zie ook: https://www.ad.nl/nijmegen/scholieren-winnen-prijs-en-1500-euro-met-werkstuk-over-aanklagen-ex-paus-voor-misbruik-in-kerk~ab952e89/
      Verder: Als de Jehova’s getuigen de Drievuldigheid verwerpen, dan zijn ze niet christelijk, net zoals de Moon-sekte, de Islam, enz.. Christenen belijden namelijk dat God bestaat uit Vader, Zoon en H. Geest. https://restkerk.net/2018/03/10/de-jehovas-getuigen-onder-de-loep-welke-leer-hangen-zij-aan/

  5. Silvanus Avatar
    Silvanus

    Ik weet niet hoe vrij of onvrij de H. Vader Benedictus XVI in Mater Ecclesiae was. Maar zijn verhuizing naar Regensburg was een militaire operatie georganiseerd door een hoge ‘voormalige’ medewerker van de Italiaanse geheime dienst (Domenico Giani).

    Overigens wordt de stad Regensburg in het Frans “Ratisbonne” genoemd. In de 19e eeuw was er ook een jood genaamd Alphonse Ratisbonne. Deze bekeerde zich tot het katholieke geloof en werd zelfs priester. Misschien is dit een knipoog van boven, net zoals de naam “Fatima”.

  6. Geert Van den Berghe Avatar
    Geert Van den Berghe

    Alle lof voor paus Benedictus, bij mij daar geen twijfel over, maar noem hem a.u.b. niet “de gevangene” : het was “zijn persoonlijke keuze” om met zijn ambt als paus te stoppen , ja weliswaar vermoedelijk onder druk en (levens)bedreiging… toch was het zijn eigen beslissing. (wie of wat zouden wij zijn indien Jezus zich ook had teruggetrokken?) Heb persoonlijk heel veel bewondering en respect voor paus Benedictus (de laatste paus waar ik trouwens naar opkijk) toch is het niet passend hem als martelaar of gevangene te laten doorgaan. Officieel heeft hij de kudde verlaten, we missen zijn leiderschap.
    Het feit dat hij vandaag nog onder ons is kan misschien als een teken van God gezien worden dat hij zijn ambt toch nog tot vandaag had kunnen uitgevoerd hebben. Paus Johannes-Paulus II had mijn inziens meer redenen om vroegtijdig te stoppen.
    Dat er een vuile bende in het Vaticaan (en daarbuiten) hun spel per se willen uitspelen daar twijfel ik niet aan, paus Benedictus had toen nog de fysieke en intelligente weerbaarheid, iemand die “jaren” in het Vaticaan heeft gewoond en gewerkt. Heb zijn beslissing met de jaren nooit kunnen plaatsen, daarom ligt het mij te gevoelig om te laten uitschijnen dat paus Benedictus “de gevangene” zou zijn.
    Totaal misplaatst.

  7. Martin Avatar
    Martin

    Dag en uur zijn bekent!
    1 Thess 5:4 goed lezen, dag is ons bekent
    Opb 3:3 goed lezen, het uur is ons bekent

    Vrijdag/sabbath+ de zelfde dag is het ook begin van het joods pasen
    (Zo is Hij ook vertrokken, die manier komt Hij ook terug voor de avondmaal met ons, letterlijk)

    Vrijdag15 april 2022 pesach
    7 jaren later
    Vrijdag 30 maart 2029 pesach

    Tis een mogelijkheid

  8. dickgo Avatar
    dickgo

    http://kath.net/news/72023
    Paus Benedictus XVI gaat weer terug naar Rome

  9. P. Derks Avatar
    P. Derks

    @dickgo, bedankt voor Uw snelle bericht.