Wat is dat toch met Duitsland? Duitsland is het land dat Maarten Luther, Karl Marx, Adolf Hitler, Joseph Mengele, Angela Merkel en Kardinaal Marx heeft voortgebracht. Hoe komt het dat Duitsland zo vaak negatief in de berichtgeving komt, en dat steevast illustere figuren opstaan in dat land, die het naar de ondergang willen brengen? Hangt dit samen met de voorchristelijke geschiedenis van dit land? Oude demonen?

Mexico

We kunnen een parallel trekken met Mexico, waar tot de Spaanse verovering begin de 16de eeuw de Azteken aan de macht waren, die op hun piramidevormige tempels met de regelmaat van de klok mensenoffers brachten, door hen levend het hart uit te rukken. Mexico werd gekerstend, mede dankzij de verschijning van O.L.Vrouw van Guadalupe te Mexico-stad in 1531. Maar vandaag, zo’n 500 jaar later, wordt het land geteisterd door allerhande drugsbendes en doodseskaders die aan de lopende band op gruwelijke wijze mensen vermoorden en de organen uitrukken om die te verhandelen of te gebruiken bij satanische rituelen.

In 2007 werd in Mexico-stad abortus gelegaliseerd. Twee jaar later kreeg in Mexico een oude religie een exponentiële groei, mede gedreven door de drugskartels: de verering van “Santa Muerte”, een figuur van een skelet in een gewaad, soms afgebeeld met houweel en wereldbol. De verering was reeds van in 2001 in grote opmars. Men noemt deze figuur eigenlijk: “Nostra señora de la Santa Muerte”; vertaald als “Onze vrouw van de heilige dood”. Katholieke bisschoppen in Mexico zeiden dat ze hiermee niemand anders dan Satan zelf vereren. Het sterke is dat in 2007 deze “satansheilige” de 2de meest populaire aanbeden ‘heilige’ was in Mexico, naast de H. Judas Thaddeüs.

Het is duidelijk dat de oude demonen van het Azteekse heidendom daar opnieuw zeer actief zijn.

Duitsland

Maar kijken we nu naar Duitsland. In de prehistorie was de godsdienst van de Germanen een soort natuurgodsdienst (nog anders dan de Kelten) waarbij allerlei natuurgoden werden vereerd, die men verbond met bepaalde plaatsen in de natuur (zoals moerassen). De vruchtbaarheidsgoden werden steeds met water geassocieerd. Er werden onder andere houten beelden geofferd, met extreme seksuele kenmerken, maar ook mensen, die een gewelddadige dood ondergingen, zoals blijkt uit de archeologische vondsten in moerassen. Ze werden gewurgd, op het hoofd geslagen en de keel overgesneden, en vervolgens in het moeras gegooid. In velen gevallen werden stenen en stronken gebruikt om te verzekeren dat het lichaam van het slachtoffer dat in het moeras was gegooid, onder water zou blijven. In de meer westelijke gebieden waar meer Keltische invloeden waren, werden mensen in het bijzijn van een druïde met een dolk neergestoken, waarbij de druïde aan de hand van de spasmen van de stervende persoon toekomstvoorspellingen deed.

Duitsland heeft een zeer woelige geschiedenis achter de rug. Duitsland werd in de eerste eeuwen na Christus gekerstend, en het werd grotendeels Katholiek. Maar in 1517 stond een katholieke pater op die de afscheuring leidde van een deel van de Duitse Kerk van Rome, wat later de Lutherse Kerk werd en al snel zou versnipperen in diverse protestantse Kerken. Dat was een enorme ramp voor het Duitse volk, en voor heel Europa.

In 1818 werd in Trier, Duitsland, Karl Marx geboren, die in 1848 zijn “Communistisch Manifest” schreef. Marx is de bedenker van het Marxisme, dat de basis was voor het latere ‘Leninisme’ of het Bolsjewisme – dat op zijn beurt de grondslag was van de Communistische bewind in de Sovjet-Unie, dat zijn aanvang nam met de Oktoberrevolutie in 1917.

In 1914 was Duitsland ook de aanstoker van de Eerste Wereldoorlog, die vier jaar zou duren en miljoenen mensenlevens zou eisen. Duitsland was het land dat als eerste gifgassen gebruikte in de loopgravenoorlog, namelijk in de tweede slag om Ieper in 1915. Indien het chloorgas werd ingeademd, reageerde het met het vocht in de longen, waardoor zoutzuur werd gevormd, dat het weefsel aantastte en de dood door verstikking door het wegbranden van de longen tot gevolg had.

Duitsland werd gestraft met het Verdrag van Vesailles, waarbij hen een zeer hoge boete werd opgelegd en ze delen van hun grondgebied en al hun koloniën moesten afstaan aan andere landen en hun leger moesten ontmantelen.

Na WOI kwam de Weimarrepubliek, waarbij in die jaren de economie – vanwege die enorme geldboete – het heel slecht deed. Er kwam hyperinflatie: geld werd waardeloos. De NSDAP – de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij won aan macht, en het resultaat was: Adolf Hitler en WOII.Tijdens het bewind van de Nazi’s met Adolf Hitler aan het hoofd, kwamen de oude Germaanse demonen van het heidendom weer de kop op steken. Hitlers hakenkruis was dan ook een heidens symbool.

De Nazi’s begonnen met het euthanaseren van mentaal gehandicapten en mindervaliden die als een last voor de samenleving werden beschouwd. Tevens werden concentratiekampen opgericht voor de “untermenschen”. Joden werden massaal gearresteerd, naar de kampen gebracht en uiteindelijk vergast en gecremeerd, maar ook katholieke priesters werden (o.a. in Polen) gearresteerd en gevangen gezet. Zo is de Zalige priester Titus Brandsma, die werd vermoord met een spuit, één van de katholieke martelaren onder de Nazi’s.

De bekende Nazidokter Josef Mengele, beter bekend als de “engel des doods”, voerde vele gruwelijke proeven uit op gevangenen in het concentratiekamp van Auschwitz. De gevangenen werden bij aankomst in het kamp door Mengele geselecteerd. Degenen die niet door de selectie kwamen, werden direct doorgestuurd naar de gaskamer.

Mengele werd berucht door zijn wrede medische experimenten in Blok 10 van Auschwitz, op gevangenen en in het bijzonder op tweelingen, die door hun genetische gelijkheid van belang werden geacht voor de eugenetica. Onder de experimenten vielen onder meer blootstelling aan kou tot de dood erop volgde, gruwelijke experimenten in vacuümkamers, het amputeren van ledematen en verwijderen van organen zonder verdoving en het uitproberen van medische behandelingen en geneesmiddelen.

De demonen van het Germaanse heidendom leken in die jaren als het ware geheel ontketend. De sadistische gruwelijkheden die toen bedreven werden zijn onvoorstelbaar.

In 1945 kwam een einde aan Nazi-Duitsland. Opnieuw werd Duitsland gestraft, met gruwelijke bombardementen op o.a. Dresden, waarbij met behulp van brandbommen de hele stad werd verwoest: enkel de muren van de gebouwen stonden nog recht. Berlijn werd ingenomen door de Sovjets, en werd communistisch. West-Duitsland was bezet door de Amerikanen, Oost-Duitsland door de Russen. Er werd een scheidingslijn getrokken: de Berlijnse muur. Links was de Bondsrepubliek Duitsland; rechts de DDR of de Duitse Democratische Republiek. Deze muur bleef overeind tot 1989.

In de jaren 1960 was West-Duitsland één van de eerste landen waar de handcommunie en het volksaltaar werd geïntroduceerd. Het modernisme was reeds diep geworteld in de Duitse Kerk. Veel modernistisch denkende katholieke prelaten en theologen kwamen dan ook uit Duitsland. Denken we maar aan de in modernistische kringen gewaardeerde zeer liberale lutherse en ketterse theologen Bultman en Bonhoeffer (beiden de “favoriete theologen” van Kardinaal De Kesel); Hans Urs von Balthasar, de dissidente Hans Küng en vele anderen, zoals ook Kardinaal Kasper. Zelfs Ratzinger (Paus Benedictus XVI) was in de periode van Vaticanum II als theoloog vrij modernistisch, maar is later op zijn stappen teruggekeerd. De Kerk in Duitsland begon aan zijn rit richting de afgrond. (We moeten wel vermelden dat er uiteraard ook een tegenbeweging van traditionele katholieken is ontstaan, maar die zijn uiteraard in een kleine minderheid).

Uit de communistische DDR kwam Angela Merkel, die als bondskanselier vanaf 2015 opnieuw Duitsland richting de afgrond wilde brengen met haar ‘Wir schaffen das’ – migrantenbeleid. Duitsland is het enige land in West-Europa dat sinds het uitbreken van de zogenaamde “vluchtelingencrisis” in 2015 zoveel migranten heeft opgenomen in verhouding met het bevolkingsaantal. Het gaat uiteraard niet enkel om Syriërs, maar ook om moslims uit Afrika enz. Sindsdien is Duitsland zeer onveilig geworden: criminaliteit (verkrachtingen, berovingen) is enorm toegenomen. Er wordt zelfs gesproken over een soort “omvolking” (dat is: de originele bevolking wordt vervangen door migranten). In bepaalde delen van Berlijn zijn er naar verluidt reeds no-go zones, waar de stad de controle heeft verloren over bepaalde wijken.

(Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Terug naar de Kerk: Het is in Duitsland dat in 2020 de modernistische Katholieken, onder leiding van de liberale bisschoppen, waaronder de zeer liberale Kardinaal Marx, de “Synodale Weg” willen opgaan, een eigen weg los van Rome die volgens hen niet snel genoeg de gewenste modernistische “hervormingen” doorvoert. Deze weg, waar zware zonden zonder meer worden vergoelijkt, werd reeds door traditionele katholieke prelaten bekritiseerd als zijnde een potentiële tweede Kerkscheuring, na deze teweeg gebracht door Luther ruim 500 jaar geleden.

Wat is dat toch met Duitsland?

De redactie Avatar

Published by

Categories:

21 reacties op “Wat is dat toch met Duitsland?”

  1. Johan Avatar
    Johan

    Zal de zwaarste straf ooit helpen om Duitsland op het rechte pad te brengen ? Het steekt vooral de ogen uit dt dit land alles te zeggen heeft in Europa ! Ik heb lang gedacht dat de economische overwinning volgend op het militaire verlies in de twee Wereldoorlogen een goede zaak was. Niet dus ! De oude demonen zijn ontketend, en hoe !! De modernisten maken de klus af.

  2. lunsius Avatar

    Ik wijs erop dat in het vooroorlogse Duitsland het meest liberale abortusbeleid ter wereld werd gebezigd en dat de seksuele moraal toen op een triest laagtepunt stond. Daartoe citeer ik een recensie van het wetenschappelijk onderbouwde boek van Cornelie Usborne uit 2007, geheten “Cultures of Abortion in Weimar Germany” (284 pagina’s). Hier kennis van nemend doet ons dat het ergste vrezen voor onze huidige maatschappij, want wat tijdens de oorlog gebeurde kan hier niet los van worden gezien.

    The Road to Hitler Was Paved With Abortions
    (De weg naar Hitler was met abortussen geplaveid)
    Door Anne Barbeau Gardiner
    In “The New Oxford Review”, dec. 2009

    In haar onderzoek voor Culturen van Abortus onderzocht Cornelie Usborne literaire werken, films, proefdocumenten, medische dossiers, aantekeningen van maatschappelijk werkers, politie-interviews en kranten uit de jaren van de Weimarrepubliek, 1918-1933. Ze raadpleegde archieven zowel in het protestantse Pruisen en Saksen als in het katholieke Beieren en het Pruisische Rijnland. Hoewel ze pro-abortus is en denkt dat de realiteit ‘sociaal geconstrueerd’ is, is haar onderzoek waardevol omdat het laat zien hoe het fundament voor het eugenetische abortusbeleid van Adolf Hitler is gelegd.

    Maar zelfs voordat abortus een probleem was, was anticonceptie ‘big business’ in Duitsland vóór de Eerste Wereldoorlog, vanwege ‘Neomalthusiaanse propaganda’. In 1913 interviewde Max Marcuse 100 vrouwen in Berlijn en ontdekte dat ze op drie na allen voorbehoedsmiddelen gebruikten – veertig van hen gaven ook toe dat ze ‘één of meerdere abortussen’ hadden gehad. In 1914 interviewde Oskar Polano 500 vrouwen in Würzburg en ontdekte dat 81 procent van de vrouwen van ambtenaren en 72 procent van de vrouwen van werknemers voorbehoedsmiddelen gebruikten. Het is dan ook geen verrassing dat in 1927 de wet werd gewijzigd om reclame toe te staan voor voorbehoedsmiddelen, alhoewel sommige daarvan, zoals de uterinespiraal, ook abortief waren.

    Een sterke daling van de bevolking was onvermijdelijk: degenen die vóór 1905 trouwden, hadden gemiddeld 4,7 kinderen per gezin; degenen die in 1925-1929 trouwden, slechts twee. De topambtenaren die vóór 1905 trouwden, hadden gemiddeld 3,5 kinderen; degenen die trouwden in 1925-1929, slechts 1,6. In het protestantse Ohren hadden in 1910 389 dorpelingen 86 kinderen op school; in 1925 hadden 382 dorpelingen er slechts 36. Twee miljoen mannen waren in de loopgraven omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar in 1919 begroette een feministe de daling van het geboortecijfer als “de grootste, niet-gewelddadige revolutie” bereikt door vrouwen, een die hen “controle over het leven” gaf. Geen wonder dat de Weimarrepubliek zich onderscheidde door “het laagste geboortecijfer in de Westerse wereld”. Met deze daling van het geboortecijfer ontstond “een nieuw hedonisme in de beleving van de seksualiteit van vrouwen”.

    Anticonceptie was natuurlijk niet waterdicht, dus abortussen vermenigvuldigd en de “officiële afkeuring” ervan had weinig te betekenen. In 1917 stonden nieuwe richtlijnen van de Reichs Gezondheidsraad abortussen toe “op grond van strikte gezondheidsredenen”, en uitsluitend indien goedgekeurd door twee artsen. In 1926 werd de wet op abortussen versoepeld en in 1927 liet het Hooggerechtshof artsen toe om “therapeutische” abortussen uit te voeren. De Duitse wet op abortus werd daarmee “een van de meest liberale ter wereld”, want artsen konden ambtenaren er gemakkelijk van overtuigen dat abortus om “gezondheidsredenen” noodzakelijk was.

  3. lunsius Avatar

    Een andere factor van betekenis in de morele verwording van Duitsland die de voedingsbodem heeft gecreëerd voor de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, was de gierende homoseksualiteit in Nazi Duitsland, met name onder de Hitlerjugend waar pedofilie aan de orde van de dag was. De Hitlergroet is ook daar ontstaan. Zie daartoe het uitstekend gedocumenteerde boek van Scott Lively en Kevin Abrams: “The Pink Swastika: Homosexuality in the Nazi Party” (5th ed.) Trouwens, Hitlers seksuele praktijken waren van dien aard dat toen zijn vriendin met hem brak om in Berlijn te gaan studeren, hij haar heeft vermoord omdat hij niet wilde dat daarover geroddeld werd.

  4. lunsius Avatar

    Tenslotte zij de “Hitler Eid” vermeld, waarmee alle leidinggevenden (waaronder kerkleiders), ambtenaren en mensen in het leger een eed van trouw aan de demonisch bezetene Hitler moesten zweren, dus niet aan de grondwet. De collectieve waanzin, die als een sluier over het Duitse volk neerdaalde, in de aanloop en uitvoering van de Tweede Wereldoorlog is daar niet vreemd aan. Zo zal het ook gaan met de chip die met een injectienaald wordt ingespoten, waarmee het middel wordt aangereikt om te kopen en verkopen en zich in publieke ruimtes te begeven, zoals supermarketen en treinstations. Op een gegeven moment zal deze alleen mogen worden ontvangen indien het individu gelijkertijd een eed van trouw zweert aan de veel bezongen wereldleider, in de Bijbel gekend als de Antichrist. In ruil daarvoor komt men onder een hypnotische betovering waardoor men blind wordt voor de Waarheid, die alleen te vinden is in Christus Jezus onze Heer. Deze chips zullen voor de gewone mensen bevuild zijn met “viral vectors” die op termijn tot degeneratieve ziektes leiden en de dood. Viral vectors (zie Google) zijn zelfs als die onder een electronenmicroscoop worden waargenomen, niet herkenbaar als ziektemakers. Voor dat laatste moet een wetenschappelijk protocol worden gevolgd. Viral vectors zijn met andere woorden onzichtbare sluipmoordenaars.

  5. lunsius Avatar

    In de aanloop tot de vernietigingsmachine van de Joden werden ‘vingeroefeningen’ gedaan met het uitmoorden van de mentaal- en lichamelijk gehandicapten in de Duitse instituten. Later, tijdens de oorlog, als Duitse soldaten aan het front zwaar gewond waren geraakt, kregen ze de kogel — wel zo goedkoop en bevorderlijk voor de economie van de oorlogsinspanning. Alles overwegende was Duitsland geen hoogbeschaafd land in de betekenis van moreel hoogstaand. Duitsland was een land van barbaren toen het zich onder Hitler tegen wereld keerde. De vraag hoe een Westers beschaafd land zo kon ontsporen is hiermee afdoende beantwoord. Vanzelfsprekend speelt ook een metahistorisch element een rol, in het bovenstaande artikel aangevoerd als zijnde de goden van het Germaanse heidendom die de kop opstaken. En nu zit heel Europa in de grip van de rammelende kadavers van het oude barbaarse heidendom, hetgeen niet veel goeds voorspelt, niet veel goeds.

  6. highcolder Avatar
    highcolder

    Hoe tendentieus! Het bovenstaande artikel en reacties getuigen niet van een juiste opvoedkundige instelling maar trachten te indoctrineren.
    Zo is Benedictus XVI nooit op zijn modernistische invloeden op Vaticanum II terug gekomen maar was hij, samen met Edward Schillbeeckx, juist een van de meest modernistische en invloedrijke theologen in dat concilie. Ratzinger heeft sindsdien veelvuldig betoogd nog steeds die zelfde meningen te zijn toegedaan. (‘Ik ben niet van mening veranderd maar de maatschappij is nog veel moderner en vooruitstrevender geworden.’)
    Om Hans Küng en Hans Urs von Balthasar, samen met Walter Kasper neer te zetten als ketterse theologen doet deze gewaardeerde mensen erg te kort.
    Is Duitsland echt zo demonisch? Natuurlijk kende Duitsland ook de nodige bandieten, zoals elk land ter wereld. Maar Duitsland is ook het land van Hildegard von Bingen, Goethe, Bach of Wagner.
    Bovendien was Hitler een Oostenrijker en geen Duitser. Alhoewel …??? En wat te denken van Tsaar Nicolaas II van Rusland. Hij heeft de nodige mmorden op zijn geweten en bleef zich inzetten (?) voor christenen en het christendom.
    Wat is dan de zin van dit tendentieuze artikel anders dan katten op de Duitsers?

    Herman

    1. Johan Avatar
      Johan

      Kan best zijn ! Mar de duivels zijn onder Merkel, een buitenhuwelijkse dochter van de Führer pas goed ontketend ! En om eens Bach te noemen : met alle respect, maar die heeft zich volop laten inspireren door Luther ! Jammer maar helaas. En paus Benedictus heeft zijn modernistische stellingen wel degelijk herroepen, gezien hij in zijn functie als Prefect van de Geloofsleer een conservatieve koers volgde onder paus JP II. Hij were niet voor niets de Rottweiler van het Vaticaan genoemd. Nee, Duitsland is NIET goed bezig !

      1. highcolder Avatar
        highcolder

        Misschien is het zinvol om de constituties en decreten van het Tweede Vaticaanse Concilie eens langs de koers van Benedictus XVI als prefect van de geloofsleer onder JPII te leggen en te bezien of hij zijn modernistische stellingen herriep. Ik denk dus van niet. Of zoals hij dat zelf zei: ‘Ik ben niet van mening veranderd maar de maatschappij is nog veel moderner en vooruitstrevender geworden.’

        Merkel een buitenhuwelijkse dochter van de Führer te noemen, vind ik een schande. Ze zou je voor rechters moeten dagen. Alsof Merkel verantwoordelijk gesteld mag worden voor de houdig van de Duitse bisschoppen (Ik neem aan dat zij het zijn die je duivels noemt.!!!)
        Ooit van polarisatie gehoord? Kijk dan maar eens in de spiegel.

      2. lunsius Avatar

        Bach heeft zich laten inspireren “voor zijn muziek” door Luther? Alhoewel je meestal zinnige taal gebruikt slaat dit als een tang op een varken. Bachs muziek is tijdloos, aan geen ideologie of theologie gebonden. Bach is volgens velen en ook mij de grootste componist aller tijden. Lees het boek maar van Maarten ’t Hart over Bach. De kwestie is dat het Christelijke Germanië teruggekeerd is naar zijn heidense bronnen, maar in de 18e eeuw, toen Bach leefde, wat het nog grotendeels trouw aan zijn roeping en dat was ze zeker onder Hildegard van Bingen. Welnu, de mysticus en occultist Goethe, die highcolder noemt als een der groten, is van een heel ander hout gesneden. Goethe heeft een funeste invloed gehad, met name op lieden zoals Rudolf Steiner. En Wagner? – die Highcolder trots noemt. Zijn weltfremde en bombastische muziek die volgepropt zit met het Germaanse godendom, diens muziek bezorgt mij altijd een maagopripsing. Zoiets kun je toch niet serieus bewonderen?

      3. highcolder Avatar
        highcolder

        Beste Lunsius, ik vind het moeilijk om subjectieve ervaringen als muziek in een kader van goed, beter, best te plaatsen, maar kan me vinden in je kwalificatie van Bach als uitmuntend componist.
        Richard Wagner noemde ik met trots omdat hij een nieuwe muziekvorm introduceerde (Weltfremd? wellicht) daarom ook in dat rijtje thuis hoort; mag ik bijvoorbeeld adviseren om eens te luisteren naar de ouverture van zijn opera Tannhäuser. Hij gebruikte oerthema’s uit de mythologie.
        Ik stel je reactie op prijs maar bij Wagner stond je me op de tenen….. 🙂

  7. FatimadeJong Avatar

    DUITSLAND VERNIETIGD EUROPA DRIEMAAL IN 100 JAAR!

    In een eeuw Europa driemaal vernietigen. Toch een prestatie van ‘formaat’. De facto is Duitsland ronduit een extreem gevaarlijk land voor zijn buren. In 100 jaar vernietigd het Europa drie keer: WO1, WO2 en via de EUSSR. EUSSR staat onder leiding van Duitsland: massa-immigratie – all can come – invoering extreem socialisme voor geheel Europa – opschorting mensenrechten – beeindiging soevereintiteit europese landen.

    En Nederlandse partijen (VVD/CDA/CU/D66) verdedigen niets. Doen alles wat Duitsland wil.
    En wat doen RKCn? Vinden alles best. Verdedigen niets. ‘Fijn’ wegkijken. Brrrrrr.

    Doe wat OLM Maria vroeg in Fatima 1917:
    1. Bidt dagelijks Haar machtige Rozenkrans.
    2. Draag Haar Bruin Scapulier.

    1. highcolder Avatar
      highcolder

      Beste Fatima, hetb lijkt me erg zinvol om eerst eens na te denken voordat je onzin op dit forum schrijft. Lees de geschiedenis van Europa maar eens terug en beschouw de aanleidingen voor WOI en WOII met inbegrip van de rol van Frankrijk en Engeland met name.
      Massa immigratie de schuld van Duitsland??? Zij waren het enige land dat grote aantallen oorlogsvluchtelingen opnam. Is er iets christelijkers dan dat? En ja, wij zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen.
      Extreem socialisme in Europa? (EUSSR is stomme benaming. Dat zou Thierry Baudet wel aanstaan!) Wordt Europa niet uist gekend om vormen van extreem rechts in plaats van extreem links?
      En welk land in Europa (of bedoel je EU of de vroegere Sovjet staten?) heeft de soevereiniteit verloren?
      Ik stel wat voorbeelden van het volgen van Duitsland door genoemde politieke partijen op prijs. Ik ken ze niet en volg de politiek nauwgezet.

      Kernvraag: Zou de geschiedenis en de inrichting van Europa anders zijn geweest als we je raad hadden gevolgd en inderdaad elke dag de rozenkrans hadden gebeden en het bruine scapulier hadden gedragen? (PM De verschijningen in Fatima kwamen aan het einde van WOI (1914-1918) en tegelijk met de Russische Revolutie (1917).

      Herman

      1. FatimadeJong Avatar

        Beste Herman, ‘dank’ voor het compliment dat ik ‘onzin’ schrijf. Antwoord op je vraag is : jazeker! Zeg ik niet maar dat zei OLM Maria in Fatima in 1917. WO2 was voorwaardelijk zei OLM Maria. Hing af van Rozenkransgebed en dragen Bruin Scapulier, zei OLM Maria. Zou zeggen, lees eens goed wat OLM zei in Fatima. Maar daar heb je ‘natuurlijk’ geen zin in. Vrees dat je een niet-Mariale RKC bent. Die hard vecht tegen OLM Maria in de heilige RK-Kerk. Bekeer je.

      2. Johan Avatar
        Johan

        Liegen is blijkbaar je hobby, Herman ?

  8. A vigilant citizen Avatar
    A vigilant citizen

    Het atheïstisch systeem in China is minstens even bedreigend voor waarheid, deugd en vrede in de wereld. En nu wordt het gesteund door het Vaticaan…

  9. Johan Avatar
    Johan

    Herman alias Highcolder, je mond is een waterval van zever ! Noch ik noch Fatima voelen ons geroepen onze stellingen te herzien of te herroepen ! Vrij maar rustig diegenen op die ons mooie Europa ten gronde richten !

  10. highcolder Avatar
    highcolder

    Johan, het lijkt me niet meer dan normaal dat je A) bewijst dat ik lieg of B) je excuses aanbiedt voor die beschuldiging aan mijn adres. Zo niet, dan bewijst dat slechts je eigen onmacht …..

  11. Hero de Jong { Profeet } Avatar

    @allemaal,
    we zijn hier in Holland, onder engelse invloed, evenmin geheel schoon — want de uit engeland overgewaaide neo`wiccakerk, heeft hier vaste voet op de grond gevat, via de charismatische beweging, en dan met name onder de ELITE alhier — hun besloten samenkomsten, zijn een voortzetting van de`aloude dienst aan de BA’AL -(( de demon v/d BA’AL, kennen wij nu als : de geest van de antichrist ))- het zichtbare attribuut ervan, waren reeds toen de ASHERA {=preekstoelen}, uiteraard bediend door de vele *profeten v/de ashera* {=predikanten} ….

  12. highcolder Avatar
    highcolder

    Beste Fatima, dank voor je reactie van 21-02; ik zag die jammerlijk over het hoofd.

    Ik wil je gelukkig teleurstellen. Ik ben juist heel erg op Maria gericht; mijn hele leven al. Verschijningen, de uitgedragen boodschappen, boeken daarover, bedevaarten, ze zijn me bekend en vormen een belangrijk deel van mijn dagelijkse bestaan. Zoals ook de Bijbel en de Bijbelse opdrachten me bekend zijn en deel uitmaken van mijn leven. Naast geloven blijf ik wel nadenken.

    1. Johan Avatar
      Johan

      Dan zou je beter moeten weten !

  13. Johan Avatar
    Johan

    Wel Lunsius, dat heb ik tot mijn grote spijt wel moeten vaststellen dat Bach zich liet inspireren door Luther. Ik heb dit niet uit de lucht gegrepen, want ik was al verschillende keren in het Oost-Duitse Eisenach ! Het Bachhaus & het Lutherhaus liggen op een boogscheut van elkaar & dan zie je het wel. Een & ander wordt dan wel duidelijker. Maar dat staat idd wel los van het feit dat Bach een der grootste componisten aller tijden is…