Het was kennelijk een woedende Bergoglio die van Benedictus eiste dat hij zijn naam van het nieuwe boek zou halen

De bekende Italiaanse Vaticaanjournalist Antonio Socci en auteur van o.a. ‘Het is Franciscus niet’ en  ‘Het geheim van Benedictus XVI: Is hij nog steeds de Paus?’, berichtte dat Bergoglio woedend was over het feit dat Paus Benedictus medeauteur was van een boek waarin het celibaat wordt verdedigd. Het was dan ook hij, die via Mgr. Gänswein, van Benedictus eiste dat hij zijn naam en foto van de cover zou laten halen, en zijn naam zou laten verwijderen uit de introductie en de conclusie.

“Eergisteren brak het einde van de wereld aan in het Vaticaan, omdat Bergoglio in woede ontstoken was”, schreef Socci op 15 januari. “In feite verhindert die zeer gezaghebbende verklaring van Benedictus XVI hem om met een pikhouweel in te hakken op het celibaat, zoals hij van plan was te doen in zijn volgende post-synodale exhortatie.”

Socci vervolgde: “Dus, Bergoglio belde persoonlijk naar Aartsbisschop Gänswein, de Secretaris van Benedictus XVI, alsook de Prefect van Bergoglio’s ‘Pauselijke’ Huishouding – en in woede ontstoken – beval hij hem om de naam van Benedictus XVI te laten verwijderen van de cover van het boek…” Socci zegt dat Bergoglio wilde dat Benedictus volledig afstand zou doen van zijn medeauteurschap.

“Bergoglio eiste een volledige en totale intrekking,” schreef Socci. En het was daarom dat in bepaalde nieuwsmedia het gerucht de ronde deed dat ‘bronnen dicht bij Benedictus’ zeiden dat Benedictus geen coauteur van het boek was, en dat hij de cover niet had goedgekeurd.

“Dit was echter niet waar, en Benedictus zou zich er niet toe kunnen brengen om vals getuigenis af te leggen, implicerend dat Kardinaal Sarah hem erbij betrokken had zonder zijn toestemming. Noch had Paus Benedictus de minste intentie om wat hij in dat boek geschreven had ter verdediging van het celibaat, weer in te trekken.”

Kardinaal Sarah had namelijk ook het bewijs geleverd dat ze samen het boek hadden geschreven, en dat Benedictus zijn goedkeuring had gegeven voor de publicatie, mét zijn naam erop.

Wijzigingen aanbrengen aan de eerste editie, die reeds gedrukt was, was onmogelijk. Maar er werd een compromis gesloten: op de cover van de toekomstige edities zal enkel Kardinaal Sarah als auteur genoteerd staan, en daaronder: ‘met een bijdrage van Benedictus XVI’. De tekst in het boek zal in alle geval hetzelfde blijven.

Socci zegt dat dit compromis  werd bereikt doordat Benedictus zogezegd Gänswein wilde beschermen “van Zuid-Amerikaanse ‘wraakzuchtigen’, gegeven dat hij een dictatoriaal bevel had gekregen van Bergoglio.”

Socci zegt dat dit “rommelige compromis” betekent dat het hof van Bergoglio in staat is om de media te vertellen dat Benedictus zijn handtekening vanop het boek heeft teruggetrokken, “hoewel dit niet waar is”, en zijn naam nog steeds staat onder zijn geschreven delen in het werk.

Volgens Antonio Socci is dit “een meest walgelijk verhaal van klerikale macht dat aan het eind wijst op het snoeren van de mond van Benedictus XVI.” Socci besluit ook dat deze hele heisa rond het boek van Kardinaal Sarah en Paus Benedictus erop wijst dat Bergoglio’s op handen zijnde exhortatie een ernstige breuk zal inluiden met de Traditie en de Leer van de Kerk.

Bron: LifeSiteNews