Nadat Bergoglio reeds in augustus dit jaar de klimaatactiviste Greta Thunberg en het “klimaatspijbelen” heeft geprezen, heeft het Vaticaan middels Kardinaal Turkson opnieuw de loftrompet gestoken over de autistische Greta Thunberg die bekend staat om haar klimaatspijbelacties en haar tirade op een VN-vergadering. 

Kardinaal Turkson, Prefect voor het Vaticaanse Bureau voor Integrale Menselijke Ontwikkeling – een dicasterie die in 2017 door Bergoglio in het leven werd geroepen – zei op 12 december dat Greta Thunberg “een grote getuige is voor wat de Kerk leer over de zorg voor het milieu en de zorg voor de persoon.” Hij vervolgde: “Wat is haar doel? School overslaan voor een toekomst, een toekomst die niet kan gegarandeerd worden omdat er geen zorg is voor het milieu.”

Turkson zei dat Thunberg de aandacht heeft getrokken naar het geloof van de Kerk dat “aandacht voor de armen en de samenleving ook samengaat met zorg voor het milieu, de gezamenlijke woonplaats.”

Op 11 december werd Greta Thunberg door het magazine Time tot persoon van het jaar verkozen, een twijfelachtige eer die onder ander ook Bergoglio (2013), Ghandi (1930), Hitler (1938) en Stalin (1942) ten deel viel. In augustus tweette Thunberg nog een foto van zichzelf terwijl ze LHBT-Pride-dag vierde, waarbij ze zei dat ze haar steun gaf aan de “Stockholm Pride” en verklaarde: “liefde is liefde.”

Bron: LifeSiteNews

De redactie Avatar

Published by

Categories:

12 reacties op “Vaticaan prijst opnieuw Greta Thunberg als ‘grote getuige’ van van de kerkelijke leer”

  1. Marrie Avatar
    Marrie

    Waar moet het heen met die Bergoglio? Hij luistert naar dat kind met die enge blik en wetenschappers die verklaren dat er geen klimaatcrisis is en dat CO2 goed is voor vergroening van de planeet ( Nasa), komen niet aan bod. Zij zijn monddood gemaakt. Overal propaganda dat het klimaat verandert door CO2. Wat een hoogmoed om dat te denken. Alsof dat bijdraagt. Alsof wij mensen invloed hebben op de schepping. Het ijs op de poolkappen groeit aan alleen niet waar een vulkaan zit. Ijsberen zijn er nog steeds. In 1970 werden wij gemanipuleerd over de club van Rome, wat onzin is gebleken. Zure regen on zin, gat in de ozonlaag idem. Nu weer stikstof en Pfas. Gewoon verzonnen. Verzin een probleem, kom met een oplossing en dan 1 orgaan die alles controleert. Bekijk maar eens een video van David Icke. Hij is o.a te vinden op en.bronwordpress.com. Het goede nieuws is dat mensen in de gaten krijgen dat ze worden bedonderd. Vooral als ze het voelen in de portemonnee. Maar ja als ze links stemmen of CDA of CU is er weinig hoop. Dan hoop ik maar op de Grote Waarschuwing.

    1. Jacob de Meerdere Avatar
      Jacob de Meerdere

      Beste Marie,
      Wees gezegend dat gij u niet laat bedodden en de waarheid ziet.
      Zou Onze Lieve Heer ons zijn kinderen laten stikken, ik denk het niet.
      Hij houd te veel van ons.

      En ja u hebt goed gehoord en gelezen, zowel de NASA als de ESA als 500 Europeese geleerde professoren zegen inderdaad geen klimaat probleem is.

      Wat is dan het echte probleem:
      Ik ga hier een paar namen opnoemen van vermeende voortrekkers van boosdoeners.
      1 De valse profeed en antipaus, Don Bergoglio alias Don Franciscus de PeetVader van de Vaticaanse Maffia en super Marxist.
      Die een 1 wereld Religie kerk wil stichten, “ de Chrislam “.
      Vandaar dat op zijn knieën de schoenen van de Elite moslims kuste, dit is een daad van onderwerping en regelrechte slag op het gelaat en daarbij nog eens bespuugde van zijn gewezen Heer en Meester God Heer Jezus.

      2 de V.N die eveneens de antipaussteunen en dus het Marxisme mee ondersteunen, vanwege zei een 1 wereldregering willen maken.

      3 De Europeese politbureau te Brussel, die zich gedragen als doorwinterde opgeleide supet communisten en niet naar hun burgers luisteren.
      Voorbeeld is de Nederlander Frans Timmermans
      Van Europolidbureau in Brussel, die ons met ingang van 1 april 2020, hoort goed 6 % belastingen gaat heffen voor de CO2 uitstoot.

      Zie dat u zoveel als kan inslaat gelijk pellets benzine of diesel of blikvoeding enz…

      Wat is nu de achterliggende rede.
      In Amerika hebt ge een multi miljardair genaamd Georges Sores, deze Joodse Hongaarse Amerikaan is ook een super communistische kerel.
      Wat doet die juist, al diegene die zijn beleid blindelings volgen komen op zijn Loonlijst.
      De meeste van hen zittenin het Europees parlement en al diegene die deze SORES naar de mond praten met de klimaathysterie delen krijgen naast hun Euro/parlement/ uitkering voor de simpelste € 13,000 nog van SORES nog eens € 13,000, iT maakt € 26,000 per maand.
      Deze mensen zijn eigelijk volksverraders.
      Ook aangaande de moslims is dat het zelfde.
      En deze uitkering is volgens rangorde.
      Gaat het maar eens na wat de president verdient, om zijn huig naar de wind te zetten.

      Ook Angela Metkel dult geen tegenspraak
      Ook Macron
      Ook Rutte
      Ook groen-links bij ons
      De open VLD
      De sp
      De CD&V
      In de VS de Democraten
      Engeland Corby
      En nog vele anderen, met deze mensen zijn precies bezeten , ook die kleine Zweetse Greta.
      Wist u dat de zo liefdadige NGO Greenpeace, de eigen stichtende eerste voorzitter heeft gezegd.
      Heel de Greenpeace vandaag totaal nepnieuws voorbrengt.
      De stichter en oud voorzitter distantieert zich volledig van het huidige Greenpeace.
      Greenpeace mocht onlangs van een grote mulinsional even € 20 miljard ontvangen en daar krijgt de van Greta Thunderberg een riante uitkering voor.

      U zult wel begrijpen dat zo mensen met dubbel loon, geen boodschap aan ons hebben.
      Het word tijd dat er mensen opstaan, omverloop van tijd tellen wij niet meer mee.
      Het zijn zei die onder zuurverdiende centen van onze grootouders en ouders verkwanselen en de onze ook.
      Moeten dij dat nemen neen, dit zijn geen vertegenwoordigers meet van het volk.

      Alle staten in Europa zijn Soevereine staten/ landen.
      Wat Europa doet is een coup plegen op de soevereiniteit van deze landen, maar de soevereiniteit lig hem juist bij het volk.
      In geen van deze landen is er ooit een volksraadpleging geweest.
      Bijgevolg is Europlidbueau een stelletje bedriegers in het kwadraat.

      Neen wij moeten dit niet nemen en Franse voorbeeld is zeker al niet goed.
      Laten wij bidden tot Onze Lieve Heer, dat ons bijstaat en helpt.

      Het verenigd Koninkrijk heeft de spits afgebeten en zullen er nu uitgaan, de volgende zou Italië kunnen zijn.
      Zei hebben onlangs nog een lening van ECB gweigerd en leling aangegaan in dollars.
      Dit geeft aan dat Italië nog steeds soevereine is.

      God is bevoordeeld een Soeverein, een soeverein heeft niemand boven zich en kan niet bevolen worden.
      Ook Rusland, China, India Zijn Soevereine landen.
      De V.N dreigt heb een lesje te leren.
      V.N zijn in geen geval niet Soeverein en mogen Rusland en China een lesje leren, dit zal dan ook het einde zijn van de V.N.
      Donald wil vanwege de klimaathysterie de V.N ontmantelen, dat hij daar gaat in lukken weet ik niet.

      1. Johan Avatar
        Johan

        Ik kan het niet beter verwoorden, Jacob de Meerdere !

  2. Anna Avatar
    Anna

    Greta Thunberg is zwakbegaafd dus al haar uitlatingen zijn volledig “voorgeprogrammeerd”. Ze is dankzij al haar onzinnige uitspraken inmiddels tot een soort internationale “mascotte” uitgeroepen die te pas en te onpas overal voor wordt ingezet, terwijl ze zelf nauwelijks in staat is te beseffen wat ze allemaal uitkraamt! Haar ouders genieten van alle luxe, inkomsten en aandacht die dat voor hen met zich meebrengt, zonder zich te bekommeren om de gevolgen voor hun kind. Feitelijk zouden zij per direct uit de ouderlijke macht moeten worden ontheven. Paus Franciscus neemt de zgn. “verering” voor Thunberg over en doet er nog zelfs een schepje bovenop. Het is allemaal een grote schande! In de Engelse taal bestaat er zelfs een perfect woord voor: AN ABOMINATION!!!!!

  3. Johan Avatar
    Johan

    Zeker weten ! De zondige wereld schakelt zo nog een versnelling hoger. Quo vadis ? Waar gaat dat heen ?
    Het magazine TIME is hierbij de bedenkelijke zelve… Als Hitler & Stalin al destijds tot de persoonlijkheid van het jaar werden verkozen door dat boulevardblad is er zeker iets grondig mis…! En van Bergoglio zijn tussenkomst moeten we al helemaal niet meer opkijken mijn gedacht !

  4. Hero de Jong { Profeet } Avatar

    |
    NB > het schijnt iets van deze tijd te wezen, dat : een kerkelijke LEER, zomaar plotseling veranderd kan worden !? — maar, misschien hebben ‘r geloofs`zaken te_lang vast`geroest gezeten !? — anyway, na de *groote sloop* komt grote de weder`opbouw …

  5. lunsius Avatar
    lunsius

    Ongeveer anderhalf jaar voordat Greta Thunberg op het toneel verscheen zei Juncker in een toespraak, ik geloof voor de VN, dat jongeren moeten worden ingezet ter verhoging van het klimaatsbewustzijn. Dat is gewoon je reinste uitbuiting, en haar vader doet daar graag aan mee. Hij zal er niet armer van worden. Hij is naast haar te zien op deze foto. Het is bekend dat kinderen op deze leeftijd nog niet goed in staat zijn zich in de gevoelens van anderen te verplaatsen; het mentale groeiproces is nog niet voltooid. Het manipuleren van kinderen op deze leeftijd is daarom niet zo moeilijk. Wie gelooft dat dit spontaan was heeft ze niet alle vijf op een rij. En wat de klimaatsverandering betreft, de wereld heeft in de afgelopen duizenden jaren verschillende klimaatsveranderingen gekend, maar dat staat los van de CO2-uitstoot. Het broeikaseffect van waterdamp is 7x dat van CO2 en er is 20x meer waterdamp in de atmosfeer dan CO2; daar is alles mee gezegd.

  6. Yves Avatar
    Yves

    Deze paus zijn handelswijze is echt verfoeilijk, hij zou beter alle vervolgde christenen onder de aandacht brengen maar daar rept hij met geen woord over !
    Wat is me dat zeg ? En nog zijn er christenen die blindelings in de val lopen , ik wacht op een van zijn volgende uitspraken waar bij hij zegt dat alle christenen zich dienen te bekeren tot de islam bv wat me totaal niet zou verwonderen !
    Een lichtpunt : door de acties van Bergoglio snelt de wereld in een rotvaart naar zijn einde, Franciscus lijkt me speciaal aangesteld door God (of Satan) om de eindtijd profetieën tot volle ontplooiing te laten komen !?

  7. Johan Avatar
    Johan

    Yves, als je DAT maar weet ! Dat het einde van de wereld desbetreffend inderdaad met een sneltreinvaart naderbij mag snellen ! Liever nog vandaag dan morgen !

    1. lunsius Avatar
      lunsius

      Mag ik erop wijzen dat het “einde van de wereld” het einde van deze wereld is, waarvan Christus zei toen hij voor Pilatus stond; “Mijn rijk is niet van deze wereld”. Zijn rijk is echter wel van de volgende wereld, ook gekend als het Duizendjarig Vrederijk of zoals de Joden zeggen de Olam Haba (het komende rijk). We staan nu op de drempel van dat nieuwe rijk – Halleluja! – waar alleen de zuiveren van geest zullen worden toegelaten. Daarom, bekeert u, zei Johannes de Doper, want de bijl ligt reeds aan de wortel. (Door de afwijzing van hun Messias is dat komende rijk met tweeduizend jaar verdaagd geworden.)

  8. Anna Avatar
    Anna

    Alle voorspellingen ten spijt, houd ik OOK zielsveel van ons “huidige rijk”, de prachtige natuur, de indrukwekkende oceanen, onze unieke diersoorten. Niemand ZIET deze wereld meer omdat onze virtuele wereld, ons NEPWERELDJE, met z’n social media, ziekelijke computergames voor de meesten de werkelijke wereld is geworden, m.a.w. het belangrijkste om voor te leven. Als de echte wereld met al zijn door God gecreëerde schoonheid en de door de mens teweeggebrachte lelijkheid er niet meer toe doet, dan is het heel simpel en gemakkelijk om te zeggen “Kom maar Heer, maak het allemaal maar kapot en laat uw eeuwige rijk verrijzen, want de mensheid heeft door haar wangedrag en perversiteiten haar houdbaarheidsdatum al lang geleden overschreden”. FOUT!!!
    Er is nog meer dan genoeg om voor te vechten en onze prachtige globe in stand te houden als je kijkt naar de verwonderde blikken van een peutertje, de glimlach op het getekende gezicht van een bejaarde, de schitterende aanblik van de natuur in een nieuwe lente, de wolkenjacht tegen de achtergrond van een blauwe lucht, de immense voldoening tijdens de wekelijkse aanbidding van het Allerheiligste Sacrament op de donderdagen in onze bloeiende, kleine parochiekerk met 250 enthousiaste (en veel jonge) parochianen!!!!!!!!!
    Ik weiger dan ook om de moed en de hoop op te geven en ik adviseer ook u om met opgeheven hoofd door te gaan en te blijven vechten voor het goede. Houd daarbij in gedachten dat we veel te danken hebben aan de hulp van de Moeder Gods die door haar voorspraak en haar immense liefde voor de mensheid de straffende hand van haar Zoon tot op heden heeft weten tegen te houden. Wanhoop daarom niet en bid op moeilijke momenten de rozenkrans, het houdt de geest helder en op God gericht en biedt veel steun. En als u in de gelegenheid bent, bezoek dan ook eens door de week de H. Mis om aan God eerherstel te brengen; het geeft zoveel voldoening……… en rust.

  9. Marrie Avatar
    Marrie

    Ben het helemaal eens met allen en we moeten niet wanhopen,alhoewel me zo nu en dan een wanhopig gevoel overvalt, maar als ik dan de Rozenkrans bid of naar de kerk ben geweest dan verdwijnt dat rotgevoel. Betekent niet dat we onze kop in het zand moeten steken ,maar blijven lezen op media die ons niet voorliegen. Ik zag dat er een foutje stond in mijn reactie. Het moet niet zijn : en.bron maar de n moet een J zijn dus : ej.bronwordpress.com. Andere sites : ninefornews( vooral Syp Winia ziet het scherp), xandernieuws.net., vaccinvrij( in het boek der Waarheid deel 3 wordt gesproken over verplichte vaccinaties voor iedereen en wordt het vergeleken met genocide). Dat is ook zo: vaccinaties tegen Hpv veroorzaken onvruchtbaarheid, BMR ( bof mazelen rode hond) zijn veroorzakers van autisme. Rode hond vaccin wordt geënt op geaborteerde kinderen, hoe gruwelijk en bovendien : je krijgt het DNA van een ander binnen. Om kort te gaan ,want ik weid teveel uit, vaccinaties dienen mede om de wereldbevolking te reduceren tot een half miljard. Voor de Nederlanders onder ons : bent u al lid van Ongehoord Nederland ? ( ongehoordnederland.nl) om een ander geluid te laten horen op tv of radio. Kost slechts 5,72.