christenvervolging

Australisch gerecht verwerpt beroep Kardinaal Pell – hij moet 6 jaar naar gevangenis van zedendelinquenten

Foto: economist.com

Gisteren werd het beroep van Kardinaal Pell over diens veroordeling tot zes jaar cel wegens zogenaamde zedenfeiten, verworpen. Hij zal worden overgebracht naar de Araratgevangenis met een speciale afdeling voor zedendelinquenten. Het Vaticaan liet hem als een steen vallen door in een verklaring te laten weten dat ze de beslissing van het Hooggerechtshof van Victoria erkennen. Reeds in maart schreven we over de onrechtvaardige veroordeling van Kardinaal Pell: de verklaringen waren tegenstrijdig; één “slachtoffer” is reeds jaren dood aan een overdosis drugs, er zijn géén getuigen van de feiten, en er zijn meer dan 20 getuigen die Pells onschuld konden aantonen. Ondanks dit alles ging de rechter toen over tot een veroordeling, puur omdat Kardinaal Pell – vanwege zijn orthodoxe standpunten – een gehate figuur was in Australië. En in het Vaticaan dreigde hij de vuile was m.b.t de ongure financiën naar buiten te brengen, en daardoor moest hij het zwijgen opgelegd worden.

Na de nieuwe veroordeling gaf het Vaticaan volgende mededeling, waarbij ze vooral hun steun en respect uitten voor het onrechtvaardige rechtssysteem van Australië:

Terwijl het diens respect voor het Australische rechtssysteem herbevestigt, zoals geformuleerd op 26 februari nadat het eerste verdict was aangekondigd, erkent de Heilige Stoel de beslissing van het gerechtshof om het beroep van Kardinaal Pell te verwerpen.

Terwijl de gebeurtenissen zich blijven ontwikkelen, herinnert de H. Stoel eraan dat de Kardinaal steeds zijn onschuld heeft volgehouden tijdens de rechtszaak, en dat het zijn recht is om de beslissing van het gerecht aan te vechten in het Hooggerechtshof.

Op dit moment, bevestigd de Heilige Stoel, samen met de Kerk in Australië haar verbondenheid met de slachtoffers van seksueel misbruik en diens vastbeslotenheid om, doorheen de competente kerkelijke autoriteiten, die leden van de geestelijkheid die zo’n misbruik plegen, te vervolgen.

Het Vaticaan negeerde dan ook compleet de onzinnigheid en de onmogelijkheid van de beschuldigingen. Pell werd ten onrechte veroordeeld, maar de figuren die zouden moeten veroordeeld worden, lopen nog steeds vrij rond in het Vaticaan. In tegenstelling tot het Vaticaan begreep de Engelse diaken Nick Donelly: “Politie, aanklagers, rechters en media geloven deze beschuldigingen graag, hoe absurd ze ook zijn. Ze haten ons.”

Gloria.tv; Rorate Caeli

Categorieën:christenvervolging

• |
      @yves,
      mag ik voorstellen, dat wij die brave man, met z’n allen een kaartje sturen !? — misschien heeft Lunsius, wel z’n adres ? — immers, uit de aard van de ietwat *stalinistische* proces`gang, leidt ik af dat Pell : ONschuldig is …

1. AAN REDACTIE: DIT IS EEN HERZIENE VERSIE VAN MIJN REACTIE.

Het is goed om te vermelden dat de voorzitter van de Australische rechtbank een bevel tot geheimhouding heeft uitgevaardigd. Er is daarom weinig bekend over de aard van de beschuldigingen waarop kardinaal Pell is veroordeeld. De voorzitter verbood berichtgeving om te voorkomen dat beide zaken zouden worden geschaad. De rechter heeft de publicatie van het aantal klagers in beide onderzoeken evenals aantal en de aard van de beschuldigingen verboden,

Het Vaticaan heeft de kardinaal in zijn functies gehandhaafd en tegelijk haar verbondenheid met de slachtoffers uitgesproken.

Het is ook niet onverstandig van het Vaticaan om het Australische rechtssysteem niet te veroordelen.

Uw conclusie omtrent de onschuldige veroordeling van Pell heeft (nog) geen grond.

U stelt dat de schuldigen nog vrij in het Vaticaan rondlopen. Hoe bedoelt u dat? Wie zijn dat en waarom zijn zij schuldig?

Herman

2. Mgr. Pell, van harte profiat (klinkt in 1e instantie vreemd, vooral voor ongelovigen. God heeft U tot martelaar uitgekozen en uitverkoren om net zoals Johannes de Doper onschuldig in de gevangenis te worden gegooid.

Dank U wel, dat U die uitverkiezing accepteert.

Wij zullen voor U bidden, dat U de kracht BLIJFT ontvangen.