Australisch gerecht verwerpt beroep Kardinaal Pell – hij moet 6 jaar naar gevangenis van zedendelinquenten

Foto: economist.com

Gisteren werd het beroep van Kardinaal Pell over diens veroordeling tot zes jaar cel wegens zogenaamde zedenfeiten, verworpen. Hij zal worden overgebracht naar de Araratgevangenis met een speciale afdeling voor zedendelinquenten. Het Vaticaan liet hem als een steen vallen door in een verklaring te laten weten dat ze de beslissing van het Hooggerechtshof van Victoria erkennen. Reeds in maart schreven we over de onrechtvaardige veroordeling van Kardinaal Pell: de verklaringen waren tegenstrijdig; één “slachtoffer” is reeds jaren dood aan een overdosis drugs, er zijn géén getuigen van de feiten, en er zijn meer dan 20 getuigen die Pells onschuld konden aantonen. Ondanks dit alles ging de rechter toen over tot een veroordeling, puur omdat Kardinaal Pell – vanwege zijn orthodoxe standpunten – een gehate figuur was in Australië. En in het Vaticaan dreigde hij de vuile was m.b.t de ongure financiën naar buiten te brengen, en daardoor moest hij het zwijgen opgelegd worden.

Na de nieuwe veroordeling gaf het Vaticaan volgende mededeling, waarbij ze vooral hun steun en respect uitten voor het onrechtvaardige rechtssysteem van Australië:

Terwijl het diens respect voor het Australische rechtssysteem herbevestigt, zoals geformuleerd op 26 februari nadat het eerste verdict was aangekondigd, erkent de Heilige Stoel de beslissing van het gerechtshof om het beroep van Kardinaal Pell te verwerpen.

Terwijl de gebeurtenissen zich blijven ontwikkelen, herinnert de H. Stoel eraan dat de Kardinaal steeds zijn onschuld heeft volgehouden tijdens de rechtszaak, en dat het zijn recht is om de beslissing van het gerecht aan te vechten in het Hooggerechtshof.

Op dit moment, bevestigd de Heilige Stoel, samen met de Kerk in Australië haar verbondenheid met de slachtoffers van seksueel misbruik en diens vastbeslotenheid om, doorheen de competente kerkelijke autoriteiten, die leden van de geestelijkheid die zo’n misbruik plegen, te vervolgen.

Het Vaticaan negeerde dan ook compleet de onzinnigheid en de onmogelijkheid van de beschuldigingen. Pell werd ten onrechte veroordeeld, maar de figuren die zouden moeten veroordeeld worden, lopen nog steeds vrij rond in het Vaticaan. In tegenstelling tot het Vaticaan begreep de Engelse diaken Nick Donelly: “Politie, aanklagers, rechters en media geloven deze beschuldigingen graag, hoe absurd ze ook zijn. Ze haten ons.”

Gloria.tv; Rorate Caeli