Pre-synodale vergadering in Colombia: Sjamanen “zegenen” bisschoppen, priesters en gelovigen met vreemdsoortige substantie

Foto: Columbiaanse bisschoppenconferentie.

De Columbiaanse Bisschoppenconferentie publiceerde onlangs op Flickr.com foto’s van een “kerkelijk” evenement met inheemse sjamanen die demonen oproepen in aanwezigheid van enthousiaste priesters, zusters en bisschoppen.

De sjamanen verschenen gekleed in poncho’s met veren op hun hoofd. Ze lieten rook vrij over bananen, ananas, Indiase maïs en andere groenten en fruit die op een handdoek werden gerangschikt. Verder besprenkelden zij hun publiek met een vreemdsoortige, bezworen substantie. De gebeurtenis werd door de bisschoppen voorgesteld als “de Kerk met een Amazonegezicht”. Het is echter “de Kerk in totale apostasie.” Mensen die deelnemen aan dit soort heidense rituelen en denken dat ze hieruit enige “zegen” kunnen ontvangen, kunnen zich niet meer katholiek noemen.

Na oktober ook in uw plaatselijke kerk?

Vruchten die in een bijzondere opstelling liggen, worden beademd met pijpenrook. Foto: Colombiaanse bisschoppenconferentie.
De sjamaan bezweert zijn kwispel, bestaande uit ananasbladeren. Foto: Colombiaanse bisschoppenconferentie.
De sjamaan “zegent” en “besprenkelt” het aanwezige volk (bisschoppen, priesters, kloosterzusters en gewone “gelovigen”). Foto: Colombiaanse bisschoppenconferentie.
De bisschoppen zagen dat het “goed” was. Foto: Colombiaanse bisschoppenconferentie.

Gloria.tv