Opmars naar de Eén-wereldreligie

Bergoglio: Menselijke Broederlijkheidsdocument “geboren uit geloof in God die Vader van allen is, en “gemaakt in de geest van Vaticanum II”

“Het pluralisme en de diversiteit van religies, kleur, geslacht, ras en taal werd gewild door God, in Zijn wijsheid waarmee Hij menselijke wezens creëerde.”

                         4 februari 2019

Op de terugvlucht naar het Vaticaan en tijdens zijn Algemene Audiëntie deze voormiddag, reflecteerde hij over zijn reis naar de Verenigde Arabische Emiraten, en het document dat hij daar ondertekende. Hij zei dat dit document over Menselijke Broederlijkheid een “stap voorwaarts is” – een stap die “geworteld is in het Tweede Vaticaans Concilie.”

Het document dat Bergoglio samen met el-Tayeb ondertekende werd volgens Bergoglio “met veel reflectie en gebed” voorbereid. Volgens hem is het “enige grote gevaar op dit moment: vernietiging, oorlog, haat tussen ons.” Hij zei dat “indien wij gelovigen (waarbij hij doelde op christenen én moslims) niet in staat zijn om elkaar de hand te schudden, elkaar te omhelzen, elkaar te kussen en zelfs te bidden, dan zal ons geloof verslagen worden.” Bergoglio zei dat het document geboren werd “uit geloof in God, die de Vader van allen is, en de Vader van de vrede; het veroordeelt alle vernietiging, alle terrorisme, van het eerste terrorisme in de geschiedenis, dat van Kaïn.” En hij voegde eraan toe: “vanuit Katholiek oogpunt gaat dit document niet één millimeter voorbij het Tweede Vaticaans Concilie… het document werd gemaakt in de geest van Vaticanum II.”

Bergoglio merkte op dat er een “grote verleiding is” in onze dagen, om een “conflict te zien tussen de Christelijke en Islamitische beschaving”, en om religies te zien als een bron van conflicten.

Nee, de christenvervolgingen, de moorden en de verkrachtingen in Nigeria bijvoorbeeld, hebben natuurlijk niets met de Islam te maken… Ooit al gehoord van christenen die Islamitische meisjes als seksslavinnen houden? Christenen die moslims verkrachten en uitmoorden, christenen die zelfmoordaanslagen plegen?

Bergoglio weet tot slot zijn 2-daagse trip naar Abu Dhabi toe aan de “god van verrassingen”.

Eén deelnemende Lutherse bisschop zei dat hij zeer verheugd was over deze bijeenkomst, en dat het probleem in deze wereld niet het Christendom en Islam is, maar de extremisten onder de Joden, Christenen en Moslims. “De aanwezigheid van de paus bouwt [bruggen van] verzoening onder de verschillende religies.”

Extreme Moslims doen gewoon waartoe Mohammed opriep: ongelovigen bestrijden – “extreme” (lees: goede) christenen doen waartoe Jezus opriep: liefhebben, bidden voor je vijanden en diegenen die je vervolgen; en het geloof in Jezus Christus belijden, ervan getuigen, en als dé enige weg verkondigen, zonder één strobreed toe te geven.

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader tenzij door Mij.  (Joh. 14,6)

Bron: Vaticannews.va


5 antwoorden »

 1. “Het pluralisme en de diversiteit van religies, kleur, geslacht, ras en taal werd gewild door God, in Zijn wijsheid, waarmee Hij menselijke wezens creëerde.”
  Verschillende religies is zeer zeker niet bedoeld door God. Jezus heeft niet voor niets voor eenheid onder de christenen en Hij zie niet voor niets dat alleen door Hem tot de Vader kan komen en daarmee door het leven.
  De diversiteit in talen is gekomen doordat de mensheid de hoogmoed had en heeft om als God te zijn en daarmee de toren van Babel heeft gebouwd. Daarvoor sprak de mensheid één taal.
  De mensen bestaan maar uit een ras, namelijk het mensenras en de de”kleuren” zijn ontstaan doordat we uit het paradijs zijn weggezonden wegens de erfzonde.

  Dit de ondertekenen beledigd men God en is heiligschennis. In Zijn Wijsheid wil God immers dat we met ons allen in de Drie-ene God geloven in daarmee ook aan Christus en dat we één wereldse taal spreken, maar ook één geestelijke taal.

  • Met andere woorden : Het experiment ‘mens is op alle niveaus mislukt…

 2. Wij zijn als Christenen toch wel een beetje hypocrieten, Voor Onze Lieve Heer is Bergoglio gewoon zijn paus niet.
  En als Jezus dat langs zijn kanalen wereldkundig laat maken, moet wij de Heer geloven.
  Zoals hij reeds voorzegde leefd paus Benedictus de XIV nog steeds en is Bergoglio gewoon geen paus.
  dat wij aardse mensen die dit mordicus niet willen inzien en aannemen vind ik heel erg.
  waarom omdat in aardse wettekes leven

  door dat fijt dat wij hem klakeloos aanvaarden, zal hij heel wat mensen/zielen mee naar de hel meesleuren.
  Zoals ik al eens geschreven heb, dat Heer Jezus zei van Franciscus. Dat hij Bergoglio een tien ergere VERRADER IS DAN JUDAS, hij is ervan overtuigd dat nu al heilig. Maar schijn kan bedriegen, want is een schijnheiligaard en dat hij de gepaste straf zal krijgen daar zal de Heer wel over beslissen
  .
  Franciscus steekt het zelf niet meer weg, hij is zo overtuigd van zijn gelijk, het zijn de allerte Jezus volgers of beter gezegd zijn eindtijd volgelingen/zijn hededaagse apostelen die uiteindelijk weer zullen opstaan en woord van hun Meester wereldkundig zullen maken en verkondigen.
  Maar voor alles op zijn tijd.
  Bid zoveel mogelijk de paternoster Het Onze Vader en Het Weesgegroet, om zoveel mogelijk zielen te kunnen redden. Daar doen wij Heer Jezus en Moeder Gods Maria heel veel plezier mee vertelde ze aan Mario. profeten als Mario moeten wij ter harte nemen.

  En Ja het satanisme is ook een afgodsdienst die de allerhoogste, diegene die hun tien geboden kennen zullen weten dat BERGOGLIO liegt tegen het eerste gebod “Bovenal bemin één God”.
  Omdat Bergoglio zegd dat deze goden een en al de zelfde god is en dat is een pertinente leugen, waardoor hij zichzelf verheft tot voorlieger en slaagd hij Jezus met een natte dwijl op zijn Heilig gelaat.
  Dit is eens zoveel erg dan de tijd dat Heer Jezus gemarteld werd, omdat hij Bergoglio als priester/bisschop heel goed weet hoe de vork in de steel zit en dit maak van Bergoglio een mega – mega verrader.
  Nog eens laat ons veelvuldig bidden voor de zielen die niet zullen zien en daarmee verloren zullen gaan.

  Geleend van RESTKERK-REDACTIE
  Extreme Moslims doen gewoon waartoe Mohammed opriep: ongelovigen bestrijden – “extreme” (lees: goede) christenen doen waartoe Jezus opriep: liefhebben, bidden voor je vijanden en diegenen die je vervolgen; en het geloof in Jezus Christus belijden, ervan getuigen, en als dé enige weg verkondigen, zonder één strobreed toe te geven.

  “Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader tenzij door Mij. (Joh. 14,6)
  *****************

  Hij Bergoglio de schijnheilige schijnpaus, zal nooit bruggen bouwen om Christendom te laten boeien. Hij zegd dat hij de paus is van de Christenen, maar hij is een gewikste persoon die zijn Heer ontrouw en zo kun ge ook proberen water met vuur te verzoenen en moslims verzoenen met Christenen. Is de Heilige Bijbel niet het tegenover gestelde van koran, dan is dat toch zuiver verraad tegenover Onze Lieve Heer. Hij God die Lucifer verbannen heeft de duivel omhelsen, laat ons duidelijk zijn hij Bergoglio heeft in vrijheid gekozen en is dan de antipaus van de duivel.
  Het ergste moet nog komen, dan zal hij hellemaal zijn aard laten zien.

  • Maar wat ik niet begrijp : Is het satanisme ook in dat ondergetekende document in Abu Dhabi opgenomen ? Is dit nu werkelijk zo ?
   Soms weet ik echt niet meer wat ik hiervan moet denken…!

   • Alle religies = ALLE religies, dus indien Satanisme een religie is, dan ja. Die passage is pure vrijmetselaarsideologie.