Crisis

Bergoglio: Het sluiten van kerken zou zonder bezorgdheid moeten ‘verwelkomd’ worden

(CNS photo/Paul Haring)

Bergoglio zei op 29 november op een conferentie aan de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit dat het sluiten van kerken zou moeten verwelkomd worden.

“De vaststelling dat veel kerken, die tot enkele jaren geleden nodig waren, het nu niet meer zijn ten gevolge van een gebrek aan gelovigen en geestelijken, of een verschillende verspreiding van de populatie tussen steden en landelijke gebieden, zou in de Kerk moeten verwelkomd worden, niet met bezorgdheid, maar als een teken van de tijd die ons uitnodigt tot reflectie en die vereist dat wij ons aanpassen.” – Jorge Bergoglio, 29 november 2018

De Sint-Amanduskerk in Roeselare (België) omgedoopt tot “boerenmarkt”. Wekelijks komen marktkramers hier hun groenten en fruit verkopen. Een vreselijke aanblik…

Dus volgens Jorge Bergoglio moeten we ons geen zorgen maken dat er vele kerken sluiten! Alles is top! Hij voegde er bovendien nog aan toe dat ‘kerkelijke goederen’ kunnen verkocht worden om de “armen te helpen.” Wellicht heeft hij het dan over monstransen en andere kerkschatten die volgens hem “overbodig” zijn.

Echter, we moeten ons natuurlijk zorgen maken, want het feit dat er vele kerken sluiten is een teken dat het heel slecht gaat met de Kerk. Er staan zielen op het spel! Minder geestelijken, en minder kerkgebouwen, is minder gebed die opstijgt naar de Hemel, en vooral minder Missen die opgedragen worden, waardoor de duisternis en de macht van Satan toeneemt.

Dat doet ons denken van de uitspraak van Bergoglio, pas nadat hij de Stoel van Petrus had bestegen, “dat het in de Kerk nog nooit zo goed ging als vandaag.” Lucrecia de Planas had dit in haar open brief aan ‘paus Franciscus’ gezet.

Het gaat zeer slecht in de Kerk, en er is er maar één die, als het zo slecht gaat, zal zeggen dat het nooit beter ging… En we weten wie dat is: de eeuwenoude Vijand, wiens gezicht verschillende keren verscheen in de witte rook van 13 maart 2013…

De Rook van Satan was zo overvloedig aanwezig in de Sixtijnse Kapel op 13 maart 2013, dat ze via de schoorsteen naar buiten kwam.

Bron: Catholic Culture

 

Categorieën:Crisis

14 antwoorden »

 1. waarom halen jullie alle uitspraken uit hun verband? moeten we kerken open houden voor 5 man? als het aantal gelovigen weer zal stijgen, kunnen we de kerken die we hebben afgestoten en in gebruik zijn voor commerciële doeleinde terugkopen en her inwijden. maar zolang het aantal gelovigen daalt moet je voor je houden wat rendabel is.

 2. Michael, wat bedoel uit het verband? Deze Kerken kunnen we volgens mij nooit meer terugkopen.

 3. En dan van die gedrochten oprichten zonder tabernakel, typisch jezuietisch ! Satans rook is nog nooit eerder dichter geweest !

 4. Het enige verschil met vorige oorlogen is dat men nu de kerkschatten liever verkoopt in plaats van ze te verbergen totdat de zoveelste oorlog voorbij is en dat we nu een geruisloze oorlog ondergaan alsof er niets aan de hand was en dat de media nog slechts een nieuwe soort dementerenden aanspreken.

 5. Bergoglio kan zeggen wat hij wil, behalve dat hij “paus” is en “hoofd” van de Katholieke Kerk, want dat is hij niet. Misschien zou hij goed zijn in het promoten van rodeneuzendag?

 6. Duidelijk de tactiek van de verschroeide aarde, zodat zij die de kerk ten gronde hebben gericht zo weinig mogelijk overlaten voor zij die de kerk terug zullen opbouwen. Schurken zijn het !

 7. Er is leegloop want de mensen hebben geen oog meer voor het geestelijke en de priesters al evenmin. De jeugd heeft geen zin in die koude bedoeling. Dat de kerk krimpt is een feit maar niet iets om trots op te zijn. Deze zich paus noemende man is een dwaallicht en geloof me, we zullen nog veel meer zotte uitspraken van hem mogen verwachten. Dat kerken sluiten is goed als ze zichzelf hebben overleefd, maar is natuurlijk een beklagenswaardige ontwikkeling voor de Kerk van Christus als geheel, wiens lichaam wij zijn met Christus triomfator als het hoofd. Zoals Mattheüs zegt: “Als u dit alles ziet gebeuren heft dan de hoofden omhoog – want weet dat onze redding dan nabij is.”

  • Ja daar ben ik het helemaal mee eens en dat redding nabij is kan goed zijn.
   Maar hebben wij als goede Christenen van de Restkerk de plicht niet, om onze broeders en zusters er op te wijzen wat juist is en wat niet.

   Moeten wij als Restkerk maar laten getijden en niets doen.
   Daarmee wil ik niet zeggen dat wij ze moet bruuskeren, maar we mogen ze wel inlichten wat voor Onze Lieve Heer fout is en wat hij goed vind.

   Ik had u in vorig schrijven data 03 12 18 als eens neergeschreven, met een foto van Bisschop Bonny met regenboog kazuifel aan en naar u gestuurd?

 8. Als ik niet beter wist zou ik denken dat het Vaticaan met opzet de kerk naar de bliksem helpt om de komst van Christus te bespoedigen ?!