Bergoglio: Het sluiten van kerken zou zonder bezorgdheid moeten ‘verwelkomd’ worden

Pope Francis gives a thumbs up as he greets the crowd during his arrival for his general audience in St. Peter's Square at the Vatican March 27. (CNS photo/Paul Haring) (March 27, 2013) See POPE-AUDIENCE March 27, 2013.
(CNS photo/Paul Haring)

Bergoglio zei op 29 november op een conferentie aan de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit dat het sluiten van kerken zou moeten verwelkomd worden.

“De vaststelling dat veel kerken, die tot enkele jaren geleden nodig waren, het nu niet meer zijn ten gevolge van een gebrek aan gelovigen en geestelijken, of een verschillende verspreiding van de populatie tussen steden en landelijke gebieden, zou in de Kerk moeten verwelkomd worden, niet met bezorgdheid, maar als een teken van de tijd die ons uitnodigt tot reflectie en die vereist dat wij ons aanpassen.” – Jorge Bergoglio, 29 november 2018

De Sint-Amanduskerk in Roeselare (België) omgedoopt tot “boerenmarkt”. Wekelijks komen marktkramers hier hun groenten en fruit verkopen. Een vreselijke aanblik…

Dus volgens Jorge Bergoglio moeten we ons geen zorgen maken dat er vele kerken sluiten! Alles is top! Hij voegde er bovendien nog aan toe dat ‘kerkelijke goederen’ kunnen verkocht worden om de “armen te helpen.” Wellicht heeft hij het dan over monstransen en andere kerkschatten die volgens hem “overbodig” zijn.

Echter, we moeten ons natuurlijk zorgen maken, want het feit dat er vele kerken sluiten is een teken dat het heel slecht gaat met de Kerk. Er staan zielen op het spel! Minder geestelijken, en minder kerkgebouwen, is minder gebed die opstijgt naar de Hemel, en vooral minder Missen die opgedragen worden, waardoor de duisternis en de macht van Satan toeneemt.

Dat doet ons denken van de uitspraak van Bergoglio, pas nadat hij de Stoel van Petrus had bestegen, “dat het in de Kerk nog nooit zo goed ging als vandaag.” Lucrecia de Planas had dit in haar open brief aan ‘paus Franciscus’ gezet.

Het gaat zeer slecht in de Kerk, en er is er maar één die, als het zo slecht gaat, zal zeggen dat het nooit beter ging… En we weten wie dat is: de eeuwenoude Vijand, wiens gezicht verschillende keren verscheen in de witte rook van 13 maart 2013…

De Rook van Satan was zo overvloedig aanwezig in de Sixtijnse Kapel op 13 maart 2013, dat ze via de schoorsteen naar buiten kwam.

Bron: Catholic Culture