Ketterse synode

Bergoglio werd twee dagen geleden op de Jeugdsynode gespot met een soort ‘regenboog-pectoraalkruis’

VaticanNews postte gisteren deze foto’s op Twitter:

Blijkbaar hadden alle bisschoppen zo’n kruis cadeau gekregen:

De officiële uitleg van het Vaticaan luidt dat de kleuren symbool zouden staan voor de verschillende regio’s in Zuid-Amerika, en dat dit kruis “het kruis van Jongerenpastoraal in Zuid-Amerika” is.

Het kruis heeft hier zogezegd niets mee te maken:

Op een synode waar openlijk en steeds luider wordt opgeroepen om actieve homoseksualiteit te omarmen? Ja dag Jan! Net zoals dit kersttafereel met een naakte Adonis afgelopen jaar ook niets met homoseksualiteit te maken had (terwijl Arcigay, de homo-gemeenschap van Napels zeer blij was met dit tafereel. Hun president zei toen: “Voor de homoseksuele en transseksuele gemeenschap in Napels is dit een belangrijk symbool van insluiting en integratie.”)

Wie gelooft die mensen nog?

Categorieën:Ketterse synode

7 antwoorden »

  1. Het is wel duidelijk wat deze paus in gedachten heeft, hij gaat wel heel subtiel te werk, twee stappen voorwaarts richting modernisme dan weer een achterwaarts om geen argwaan te wekken !

  2. Het is duidelijker en duidelijker voor degene die willen zien en horen….het maakt me heel verdrietig voor al de mensen die hier intrappen. Maar het stelt me gerust dat God uiteindelijk triomfeerd.
    Wat er ook gebeuren zal ,vertrouw op de heer en bid bid bid voor de arme zielen .
    De rozenkrans is een machtig wapen tegen satan en zijn demonen.

  3. Toen ik het bericht las had ik Freudiaanse misvatting: Ik las “Bergoglio bespot”. Waarvoor mijn excuses.

  4. Van Wikipedia: “Lgbt (of in het Nederlands lhbt) is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender. Lesbian betekent lesbische vrouw (homoseksuele vrouw), gay betekent homoseksuele man (of vrouw), bisexual betekent biseksueel persoon en transgender betekent transgenderpersoon.” En daarnaast staan op die post de mooie kleuren die ook op het kruisje staan. Met die kleuren is niks, maar als hedendaags symbool past het bij de constante aanvallen op de integriteit van het gezin. Waarom moet het gezin als fundament van onze maatschappij vaarwel worden gezegd? Heel simpel, wie geen loyaliteit heeft tegenover het gezin zal veel makkelijker zijn loyaliteit geven aan de staat, die vader en moeder tegelijk is en zal zich dan ook aan de staatwillekeur onderwerpen. Daarom worden de Christenen zo gehaat, en dat is altijd zo geweest, omdat ze boven de staat een andere macht erkennen. De Antichrist heeft daarin voorzien en zal zeggen dat hij God is en dat je alleen maar een goed Christen kunt zijn als je hem gehoorzaamt.

  5. De moslims erkennen ook een andere macht boven de Staat,maar zij worden niet gehaat maar dwingen respect af door hun agressieve benadering. Respect waar angst onder zit. Christenen doen geen vlieg kwaad, hebben de liefde en niet het ideaal van oog om oog tand om tand. Daarom durven ze de christenen wel te haten want van hen hoef je geen geweld te verwachten. Hoe laf is dat.

  6. Wie vertrouwt deze Bergoglio uberhaupt nog? De man heeft een Janus-karakter. Niets is wat het lijkt. Bv Bergoglio zegt tegen abortus te zijn, maar onderscheidt even gemakkelijk een 10.000x aborteuse. Dat laatste betekent overigens automatische excommunicatie, maar nobody cares.