In beeld: De homo-erotische Kerstscène van het Vaticaan

De homo-erotische kerststal van Bergoglio. Foto: veritas-vincit-international.org

Het is misschien al wat aan de late kant, maar we willen dit onderwerp toch nog even belichten: hét schandaal van Kerstmis 2017 in het Vaticaan. De homo-erotisch getinte Kerstscène die banden heeft met de LHBT-gemeenschap. 

Het is reeds het tweede jaar op rij dat er een politieke boodschap steekt achter de kerststal van Bergoglio in het Vaticaan. In de stal van dit jaar is er os noch ezel, noch schapen en herders. Jezus, Josef en Maria kunnen met moeite worden onderscheiden tegenover een achtergrond van de ruïne van de koepel van de St-Pietersbasiliek. In de scène zitten de zeven “werken van barmhartigheid” verwerkt, waarvan de “naakten kleden” er onmiddellijk uit springt. Niet Jezus, maar de naakte gespierde man rechts in de scène springt onmiddellijk in het oog. Facebook bande de afbeelding wegens te provocerend, en de scène werd al snel godslasterlijk, afzichtelijk en apocalyptisch genoemd. Vele katholieken waren woedend, en vonden de scène ongeschikt voor kinderen.

En toen Bergoglio de stal op 31 december wilde bezoeken, kwam er een hele zwerm meeuwen aangevlogen (het was toen al donker!) en bleef al krijsend boven het St-Pietersplein cirkelen, totdat Bergoglio bij de stal was gearriveerd. In het pontificaat van Bergoglio gebeurden er nog wel meer “tekenen” met meeuwen – zoals de meeuw die op de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel zat tijdens het conclaaf en de meeuwen die zijn vredesduiven verslindden in 2014. Meeuwen zijn rovers en aaseters… toeval?

Het was de abdij van Montvergine, in de buurt van Napels, die het voorstel voor deze kerststal deed aan Bergoglio. Bij het bestuur van Vaticaanstad zeggen ze dat het project, dat gerealiseerd werd door de Napolitaanse kunstenaar Antonio Cantone, vooraf werd ingediend ter beoordeling aan de Staatssecretaris Parolin en Bergoglio zelf, en het hun goedkeuring kreeg.

Nog enthousiaster was de goedkeuring van ‘Arcigay’ van Napels en hun president, Antonello Saninno, die aan LifeSiteNews vertelde dat “de aanwezigheid van de Vaticaanse Kerstscène voor ons een reden is om nog gelukkiger te zijn dit jaar. Voor de homoseksuele en transseksuele gemeenschap in Napels is dit een belangrijk symbool van insluiting en integratie.

De zogezegde “arme man” die kleding nodig heeft. Foto: LifeSite.

Het heiligdom van Montvergine heeft een afbeelding van Maria, die in deze kerstscène werd gereproduceerd, die een tijdje geleden door een grote LHBT-gemeenschap werd geadopteerd als hun “patrones”. Elk jaar maakt deze gemeenschap op het feest van Lichtmis, te voet een feestelijke klim naar het heiligdom (dat op een berg ligt), genaamd “de klim van de verwijfden”. “Het is een mix van het heilige en het profane, een soort van voorouderlijke gay-pride”, legde Sannino uit. In 2002 protesteerde de abt van Montvergine nog tegen deze pelgrimage, waar ook een transseksuele parlementariër aan deelneemt. In 2017 echter, gaf de nieuwe abt er zijn zegen over, “in de geest van dialoog”.

Opvallend was dat naast de chaotische kerststal ook de kerstboom een transformatie had ondergaan. In de kerstversiering zit allerlei occulte symboliek, zoals de tekens van de Yin-Yang, vredestekens enz. Dit hoeft ons niet te verbazen, met Bergoglio’s banden met het Taoïsme in het achterhoofd.

Tot zover de walgelijke kerstscène van 2017.

De kerstscène van 2016 had een boot erin verwerkt, verwijzend naar de vele migranten die de Middellandse zee oversteken:

Merk ook het bizarre oog op, op het voorsteven van de boot. Foto: cruxnow.com

Tot aan de verkiezing van Bergoglio waren de Kerstscènes traditioneel, getuige daarvan bijvoorbeeld deze scène uit 2011:

(CNS photo/Paul Haring)

Bron: L’Espresso