Bijzondere tekenen

Vredesduiven van paus Franciscus bijna opgepeuzeld

Op 26/01 werden tijdens het Angelus twee duiven losgelaten, als teken van vrede. Ze werden echter aanstonds aangevallen, door een zilvermeeuw en een bonte kraai. Eén is halfgeplukt nog kunnen ontsnappen. Van de ander is het lot onzeker.

52e525ecb997f_preview-620

52e525ee6ded9_preview-620

52e525ee31552_preview-620

52e525eee8705_preview-620

Categorieën:Bijzondere tekenen

1. Hoi Tiele.

Je kunt het ook zo zien, de ontsnapte is Paus Benedictus, de beste man ontsnapt aan de gevolgen van de afschuwlijke veranderingen binnen de kerk. Daar spaart onze Lieve Heer hem voor.

Van de andere duif is het lot onzeker, Paus Franciscus, deze weet nu niet wat hij doet! Dus een onzekere toekomst?

Houdt stand en moed in Jezus Christus, onze Heer.

Gr Hans.

2. De meeuw staat symbool voor vrijheid, dus zich losmaken van de “knechtheid” van de Kerk
    De raaf is symbool van een afgod, dus satan. Voor de Joden was hij onrein; symbool van boosheid en kwaad. Ook voor de christenen was hij symbool die op aas afkomt, en die anderen de ogen uitpikt: zo staat hij voor het kwaad dat de mensen verblindt. Hij is symbool van de zonde.
    De witte duif is symbool voor de Heilige Geest die vrede uitstraal en pure goedheid.
    We kunnen dus te conclusie trekken dat de Kerk aangevallen word van binnenuit, maar dat de Heilige Geest en daarmee Jezus zal overwinnen. En dat de meeuw aanwezig was bij de paus keuze zegt genoeg over deze Franciscus.

3. Nog even een opmerking over kraaien.
    De kraai staat voor het kwaad, de duivel en bezetenheid en verkondiging van rampen.