Aftreden van Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI: “In de trage achteruitgang van mijn fysiek, ben ik op een pelgrimstocht naar Huis”

Paus Benedictus heeft in een brief aan de redactie van de Italiaanse krant Corriera della Sera nog eens van zich laten horen.

In een korte brief van negen lijnen, bedankte Paus Benedictus XVI de lezers van de krant voor hun bezorgdheid, en verzekerde hen dat hij omgeven is door “liefde en een goedheid die ik mij niet kon hebben voorgesteld.” Hij zegt dat hij bewogen was doordat zoveel lezers van de krant wilden weten hoe hij zijn laatste periode van zijn leven doorbrengt.

“Ik kan enkel zeggen dat wat dit betreft, in de trage achteruitgang van mijn fysieke krachten, ik innerlijk op een pelgrimstocht naar Huis ben.” Hij verzekerde de lezers van zijn gebed.

De krant zei dat ze Benedictus XVI hadden gecontacteerd via een “gereserveerd kanaal”, om hem te vragen hoe hij het stelt. De brief, die met de hand als “dringend” gemarkeerd was, arriveerde in de hoofdzetel van de redactie in Rome op dinsdag, vanuit het “Monastero Mater Ecclesiae, V-120, Città del Vatican”, waar Benedictus woont.

Deze zondag is het de vijfde verjaardag van Benedictus’ schokkende aankondiging dat hij zou aftreden. Zijn aftreden ging in voege op 28 februari 2013.

15 dagen later stond Bergoglio op het pauselijk balkon.

 

 

REUTERS/ANSA/ Alessandro Di Meo ( VATICAN – Tags: RELIGION)

 

Enkele recente foto’s van de Paus:

Bron: Corriera della sera; Catholic Herald

19 antwoorden »

 1. Naar mij idee gaat dit jaar het derde geheim in vervulling en daarmee ook de boodschappen die er over gaan. Volgens mij is immers Paus Benedictus die moet vluchten en niet deze anti-paus.

 2. Lichamelijk zwak maar zijn geest is nog altijd sterk en helder. Fijn weer eens iets van hem te horen.

  • misschien is de vlucht in een ‘gouden’ kooi op het terrein van Vatican City wel zijn vluchten.

 3. @Dick …
  Paus Pius_X ( 1903-1914 ), kreeg in het jaar 1909 : twee visioenen — in beide visioenen, scheen het Vaticaan : middelpunt van oorlog & verwoesting — dwz : een van Pius_X zijn (latere) opvolgers, en dus naamgenoot, straks aldaar, zal dan genoodzaakt zijn om weg te vluchten uit een zwaar belegerd Vaticaan -( deze *interim* echter, is nu al een zeer oud man … dus heb begrip ? )
  |
  NB : deze “”vlucht””, is een daad van uiterste geloofsmoed, in het belang van de gelovigen, zodat de gelovigen … Petrus Romanus kunnen kiezen, als DE allerlaatste paus, die de Wederkomst zal beleven ….

 4. Beste profeet, als je nu eens al jouw leestekens zou weglaten, dan zo het zomaar eens kunnen zijn dat ik iets begrijp van wat je zeggen wilt.

  • Die tekens zijn een code voor de buitenaardsen opdat ze als gevallen engelen zich bekeren …deze Profeet heeft een bijzondere roeping in het universum..deze tekens zijn dus niet voor de aardlingen.

 5. Dick Gooijer ->08/02/2018 om 12:44,

  De 70 jarige Arend is pas over 4 jaar 70 jaar ..ten tijde van de 3e wereldoorlog, dus moet die Paus nog zeker 4 jaar leven.. zodat hij dan inderdaad zal vluchten, de usurpater paus zal ellendig aan zijn einde komen.

  De Arend is Dante’s wettige erfgenaam van het Adelaarsteken, de Messo di dio (Maleachi 3:1) ..hij is de 5-10-5 ..wat betekent 5 talenten ..10 maken ..om de 5 te bezitten ..5 is ook het getal van de vrije wil en genade ..de vrije wil wordt hersteld in en door Hebr.4: 12 zodat hij de Mens-engel uit Openb.10 wordt.. de hypostatische vereniging van natuur en genade… maar eerst zal zijn gestalte de glorie glans uitstralen van nieuwe hemel en nieuwe aarde tot getuigenis van wat komen gaat door de Waarschuwingen en dat is dus de nieuwe hemel en aarde ..in zijn eerste fase als grondslag..(Jesaja 65:20.. men sterft nog) ..zoals in de heilige Schrift staat. … Begrijp je ?!😇 🤗–>> …Jesaja 66:14<

 6. @Piet …
  paus Benedictus, zal NIET vluchten, maar op het ziekbed liggen, zodra men (onder zeer bijzondere omstandigheden) de *interim* benoemt — het is vervolgens de *interim*, welk daana onder erg OORLOGs gelijke omstandigheden, het Vaticaan verlaat, terwille van de RK gelovigen, die tenslotte Petrus Romanus op het schild kunnen hijsen ….

 7. Aan Hero de Jong { Profeet } op 10/02/2018 om 23:08,

  Die informatie die jij hier geeft is mij totaal onbekend…na de Waarschuwing komen er nog twee pausen.
  A.K.Emmerick zegt: hij zal jonger en veel strenger zijn dan zijn voorganger.
  Anna Maria.Taïgi spreekt van een buitengewone verkiezing: ..na de duisternis (die direct aan de Waarschuwing vooraf gaat) ..zullen Sint Petrus en Sint Paulus van de hemel neerdalen en de Paus aanwijzen…een groot licht van hun persoon uitgaande zal zich neerzetten op de kardinaal die Paus gaat worden…een heel bijzondere verlichting zal hem van God ten deel vallen.

  Als ik mij goed herinner kun je die profetieën hier op deze site ergens downloaden.
  Prémol zag een man man met een schitterende gestalte EN een engelengezicht (zoals de Mens-engel in Openb.10 ..de Monarch) ..de ruïne van Sion bestijgen.

  En na deze Paus komt pas die Petrus Romanus waar jij naar verwijst.

  De monnik van Padua zegt dat de heilige vader is gestorven bij zijn terugkeer in zijn gebied en dat is misschien dan de Duitse Paus.
  Jouw verhaal is dus nergens te verifiëren.
  “Of het komt misschien van de buitenaardsen”.

 8. Matt.24 Hoed u voor valse profetieën.

  Als ik gedroomd heb in mijn tienerjaren dat Nederland, in ieder geval in het Noordoosten en -westen van Nederland een zware aardbeving plaatsvindt, is dat dat een toekomstvisioen? Het zou kunnen, als ik de provincie Groningen zo bekijk, maar doorgaans zijn dromen bedrog. Maar het was wel een droom die op mijn netvlies is blijven zitten en nu actueel lijkt. Dus of het een droom van Godswege is, weet ik niet. Bij God is vrede en rust en dit soort dromen veroorzaakt eerder angst, dan vertrouwen. Ik weet zelf niet wat ik er van denken moet.

  Maar de oproep tot bekering zou wel luider mogen klinken vanaf de kansel. Maar vele gelovigen alhier denken niet meer zo erg dat ze zonde hebben. Ze kunnen het woord ‘zonde’ haast niet meer horen of zien. Het ongeloof is bij velen tot binnen de kerken doorgedrongen. Ik kan het niet meer volgen in de ‘modernistische kerken’, waar men soms de regenboog-kazuivels gaat dragen.

 9. Wat was ik blij toen kardinaal Jozef Ratzinger tot paus werd verkozen. Paus Benedictus XVI. God moge hem blijvend zegenen. Het zal voor hem niet gemakkelijk zijn, maar hij bidt veel. Ik vond het erg dat hij aftrad.

 10. Aan Hero de Jong { Profeet }…11/02/2018 om 12:57,

  De grote Paus is de veronderstelde engelachtige herder en die is na de Waarschuwing hoogst nodig terwijl Petrus Romanus in de tijd van de antichrist zal functioneren.. en die komt op het einde van het vrede rijk na de Waarschuwing.
  De valse profeet gaat aan het 6e zegel vooraf en die zal daarin worden gedood.

 11. @Piet ?… Piet ?
  |
  op het einde van het Vrederijk, komt er niemand_! -( wel, een soort van *carnaval* )- en de grote valse profeet, wordt NIET gedood, maar belandt [vlakvoor de Wederkomst], levend in de poel des vuurs, zegt de Bijbel — inderdaad, zal Petrus Romanus, na een succesvolle herstart van de moederkerk, door de grote antichrist worden vertrapt (>letterlijk<), doch hij aanvaardt z'n lijden, en … OVERLEEFT_!!

 12. Aan Hero de Jong { Profeet }…12/02/2018 om 12:47,

  Wij gaan uit van de samenhang en gepaste inzicht van betreffende profetieën, wat jij over enkele profetieën zegt is lariekoek..jij hebt geen inzicht in de samenhang van de betreffende profetieën.

 13. Aan Hero de Jong { Profeet } –> 12/02/2018 om 20:18,

  Wat bedoel je met Hero ..is dat jouw werkelijke voornaam of bedoel je dat je buiten het profeet “zijn” ..ook nog held bent …maar dan kan ik je wel helpen om de held in Jesaja 28:2 te identificeren ..als zijnde de eindtijd Cyrus ..de Maleachi Bode 3:1 ..de één die HET tegenhoudt in 2Tess.2:7 ..de kroonprins en toch is hij niets want hij is totaal afhankelijk van Genade Gods, zijn verdienste is méé te werken met de genaden door het JA te geven.
  Op mijn beurt wijs ik je dus op de heilige Schrift ..God maakt hem held door zijn genade en niet dat hij van nature held is.

  Met het 6e zegel gaat vers 5 in vervulling en daar heb ik al het een en ander over gezegd …. de EU bezit de de trotse kroon die wordt vertrapt.
  De stam Efraïm als machtigste stam Israëls viel in afgoderij en wordt met de EU voortgezet..al door de eeuwen heen ..

 14. @Piet …
  |
  [ ? daar is dit forum toch NIET voor bedoeld ? ]
  |
  NB : mijn identiteit, is algemeen bekend — doch een echte HELD, overleeft tenminste drie moord`aanslagen — helaas ik maar twee -( dus ???
  |
  PS : maak het niet zo ingewikkeld ? — want de Groote Verdrukking duurt, vanaf de mislukte_! herbouw v/de Tempel in Jeruzalem, minimaal 15 en maximaal 22 jaar -(( Daniel + Openbaring ))- of ‘r dan nog een “europese unie” zal bestaan, dat hoop ik niet, eerlijk gezegd ….
  |
  [!!] : de herbouw van de Tempel, begint trouwens pas, na_! de korte climax, van de Derde Wereld`oorlog — effe geduld, graag …?