Paus Benedictus XVI: “In de trage achteruitgang van mijn fysiek, ben ik op een pelgrimstocht naar Huis”

Paus Benedictus heeft in een brief aan de redactie van de Italiaanse krant Corriera della Sera nog eens van zich laten horen.

In een korte brief van negen lijnen, bedankte Paus Benedictus XVI de lezers van de krant voor hun bezorgdheid, en verzekerde hen dat hij omgeven is door “liefde en een goedheid die ik mij niet kon hebben voorgesteld.” Hij zegt dat hij bewogen was doordat zoveel lezers van de krant wilden weten hoe hij zijn laatste periode van zijn leven doorbrengt.

“Ik kan enkel zeggen dat wat dit betreft, in de trage achteruitgang van mijn fysieke krachten, ik innerlijk op een pelgrimstocht naar Huis ben.” Hij verzekerde de lezers van zijn gebed.

De krant zei dat ze Benedictus XVI hadden gecontacteerd via een “gereserveerd kanaal”, om hem te vragen hoe hij het stelt. De brief, die met de hand als “dringend” gemarkeerd was, arriveerde in de hoofdzetel van de redactie in Rome op dinsdag, vanuit het “Monastero Mater Ecclesiae, V-120, Città del Vatican”, waar Benedictus woont.

Deze zondag is het de vijfde verjaardag van Benedictus’ schokkende aankondiging dat hij zou aftreden. Zijn aftreden ging in voege op 28 februari 2013.

15 dagen later stond Bergoglio op het pauselijk balkon.

 

 

REUTERS/ANSA/ Alessandro Di Meo ( VATICAN – Tags: RELIGION)

 

Enkele recente foto’s van de Paus:

Bron: Corriera della sera; Catholic Herald