Bergoglio levert Chinese katholieken uit aan de Communisten

Bergoglio heeft de Chinese katholieken een Judaskus gegeven door ze uit te leveren aan de Communistische overheid. De Chinese Kardinaal Zen is er niet over te spreken.

De China-Vaticaan-deal ligt klaar om ondertekend te worden, zo liet een Vaticaanse bron op 1 februari aan Reuters weten. Volgens de overeenkomst zal het Vaticaan “zeggenschap hebben in de onderhandelingen over de benoeming van toekomstige bisschoppen”. De Vaticanist Francis Rocca meldde dat Bergoglio heeft besloten zeven door de Chinese communisten benoemde staatsbisschoppen te aanvaarden. Hij zal hun excommunicatie opheffen en hen erkennen als leiders van hun bisdommen, en Bergoglio vroeg ook de legitieme bisschoppen om op te stappen om plaats te maken voor de communistische bisschoppen. In werkelijkheid wordt er dus niet onderhandeld, Bergoglio geeft gewoon zijn goedkeuring aan de Chinese autoriteiten. Zo zullen de katholieken in China denken dat het Vaticaan nog iets doet voor hen, terwijl ze gewoon in de steek worden gelaten.

Kardinaal Zen zei in een brief dat het Vaticaan de Katholieke Kerk in China verkoopt, en dat het z’n zegen geeft aan de nieuwe schismatieke Kerk, gecreëerd door de Communisten.  Zen legde uit hoe de capitulatie van het Vaticaan aan het communistische regime van China enkel de greep van het regime op de katholieken nog steviger maakt. “De communistische regering maakt nieuwe hardere voorschriften die de religieuze vrijheid beperken. Ze dwingen nu strikt voorschriften op die tot nu toe enkel op papier stonden (vanaf 1 februari 2018 zal het bijwonen van de Mis in de ‘ondergrondse kerk’ niet langer getolereerd worden).”

In november 2016 zei Bergoglio nog dat het de Communisten zijn die denken zoals Christenen, en in september 2017 ging hij naar Colombia om de pas opgerichte communistische FARC-partij een schouderklopje te geven, een partij die hij zelf heeft mee helpen oprichten, zo bleek achteraf.