Bergoglio's haat voor de traditie

Bergoglio viert Witte Donderdag – het Feest van de Instelling van de Eucharistie – in een gevangenis voor overlopers van de mafia

Voetwassing van jeugdgevangenen. © ANSA/ZUMAPRESS

Volgens berichtgeving uit het Vaticaan zal Bergoglio de plechtige Mis van Witte Donderdag in besloten kring vieren in een zwaar beveiligde gevangenis voor overgelopen mafiosi. Hij zal tevens de voeten wassen van 12 gevangenen.

Gegeven de veiligheidsmaatregelen in de gevangenis zal de Mis strikt privé zijn (hoewel de pers wel aanwezig zal zijn).

Vorig jaar waste Bergoglio de voeten van 12 migranten, waaronder moslims. Het jaar daarvoor waste hij ook de voeten gedetineerden, waaronder een transgender, en in 2013 vierde hij Witte Donderdag in een jeugdgevangenis. Witte Donderdag moet volgens Bergoglio steevast geassocieerd worden met criminelen in een gevangenis. De herdenking van het Laatste Avondmaal en de instelling van de H. Eucharistie wordt steeds gereduceerd tot iets “bijkomstig”, waar weinig waarde aan wordt gehecht.

Volgens andere berichtgevingen zijn de meditaties voor de kruisweg voor Goede Vrijdag dan weer geschreven door de Franse theologe Anne-Marie Pelletier die tijdens de Synode mee supporterde voor lossere regels voor Communie voor hertrouwde gescheidenen en aanwezig was op een soort schaduwsynode om de uitkomst van de Synode te manipuleren.

De Goede Week wordt in het Vaticaan zoals gewoonlijk weer een schandelijke farçe.

Bron: Catholic Herald; EponymousFlower

4 antwoorden »

  1. Witte donderdag met de paus in de gevangenis het lijkt bevrijdend maar is het niet !!!

  2. Bij deze ‘paus’ zien we een bijna exclusieve aandacht voor de materiële noden van de mens en de ontwrichting die dat in levens teweegbrengt. Maar het verheffen van de mens uit zijn materiële ellende zonder oog voor het geestelijk element – dat alleen in God gevonden kan worden en waar de Roomse Kerk pal voor stond – leidt tot zelfvernietiging. Kijk maar naar wat het Communisme in de afgelopen honderd jaar heeft aangericht, ja nu precies honderd jaar…

  3. Het geeft wel te denken, ja! Maar de ontmanteling van de Eucharistie is in feite al jarenlang bezig. Het begon in Nederland in feite met de beatmis. Ik begrijp niet dat men dat toen niet tegenhield. Want er zullen toen toch ook wel kritische luiden zijn geweest.

  4. Jezus als misdadiger veroordelen en misdadiger Barabas in Zijn plaats vrijlaten en vervolgens wast een valse ‘paus’ de voeten van ‘bekeerde'(?) misdadigers in een gevangenis op Witte Donderdag, dat allemaal en nog veel meer ter verheerlijking van het ego van Lucifer.