BREAKING: Europese progressieve bisschoppen plannen ‘Synode coup’, geheime vergadering maandag in Rome

breakingnews7

Jean-Marie Guénois, de correspondent voor Religieuze Zaken van de Franse krant Le Figaro, heeft berichtgeving ontvangen over een ‘Rijnland coup’ voor de Synode van de Familie in oktober dit jaar, in de stijl van Vaticanum II (toen manipuleerden de progressieven een aantal Conciliteksten en dreven ze hervormingen door die eigenlijk niet gepland noch bedoeld waren. Het verschil is dat Bergoglio nu juist wel deze veranderingen wenst, n.v.d.r.).

Jean-Marie schreef als volgt:

Op maandag 25 mei, zullen Europese episcopaten (groepen van bisschoppen van een land) debatteren over het verwelkomen van hertrouwde gescheidenen en homoseksuelen in de Kerk.

Het initiatief bleef zeer discreet, inderdaad, geheim, maar het is belangrijk. Volgens onze informatie zijn drie episcopaten – de Duitse, de Zwitserse en de Franse – samengekomen om op maandag 25 mei in Rome, in de gebouwen van de Jezuïtische Gregoriaanse Universiteit, achter gesloten deuren een dag van studie te organiseren die gefocust is op het verwelkomen van hertrouwde gescheidenen en homoseksuele personen in de Kerk. Gerenommeerde Duitse theologen zullen een gekozen publiek van 50 mensen toespreken. De besluitende conferentie zal geleverd worden door Kardinaal Reinhard Marx, president van de Duitse Bisschoppenconferentie. Samen met Kardinaal Kasper, werkt deze invloedrijke kardinaal – een lid van de C9 persoonlijk aangesteld door Bergoglio – actief voor een beleid van het openstellen van de Katholieke Kerk voor deze onderwerpen. In het Vaticaan kregen slechts enkelen een uitnodiging.

Wie dus denkt dat Bergoglio hier niets mee te maken heeft, zit er naast. Bergoglio stelde bewust progressieven aan in het bestuur van de Synode, nodigde op eigen initiatief kardinalen Kasper en Danneels als gastsprekers uit en manipuleerde de uitkomst door de weggestemde delen toch te laten opnemen in het eindrapport.

Lees er meer over in onze rubriek over de Ketterse Synode.

http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/05/breaking-european-progressive-bishops.html