Bergoglio ontslaat alle leden van de Pauselijke Academie voor het Leven

bergog2

In een nieuwe ronde van ontslagen en nieuwe benoemingen, heeft Bergoglio deze keer alle huidige leden van de Pauselijke Academie voor het Leven naar de deur verwezen. Deze nieuwe zet werd al begin deze maand bekend gemaakt door de Duitse tak van Radio Vaticaan (Radio Vatikan), en overgenomen door Vaticanwatcher Guiseppe Nardi, bekend van katholisches.info. Bergoglio heeft onder meer ook nieuwe statuten geschreven voor de organisatie. Alle leden zullen worden ontslagen en er zullen 70 nieuwe leden geïnstalleerd worden. Dit is een breuk met de continuïteit sinds de oprichting van de academie in 1994.

§ 5 – Richtlijnen en normen voor leden

a) Leden van de Academie worden gekozen, zonder enige religieuze discriminatie, van onder welbekende kerkelijke, religieuze en lekenpersonen van verschillende nationaliteiten, die expert zijn in de disciplines betreffende het menselijk leven…

De nieuwe regels geven aan dat de leden elke vijf jaar zullen herbevestigd worden, wat betekent dat levenslange leden van de Academie zullen moeten herbevestigd worden. De nieuwe regels gaan in voege op 1 januari 2017. Nardi schrijft: “Dit betekent de verwijdering van alle leden van de Academie, de eliminatie van de Eed van Jerome Lejeune en de uitsluiting an de Congregatie van de Geloofsleer.” Een eed om de waardigheid van een persoon “van de conceptie tot de natuurlijke dood” te verdedigen is niet langer vereist voor de leden.

Belangrijk om te weten is uiteraard dat een aantal leden van de Pauselijke Academie voor het Leven sterke verdedigers zijn van de Katholieke Geloofsleer, zoals niemand minder dan Prof. Josef Seifert, die de kritiek op Bergoglio niet schuwde. Het wordt hem niet in dank afgenomen. Eerder al werd Mgr. Paglia, een bekend voorstander van Amoris Laetitia, door Bergoglio aangesteld als hoofd van de Academie.

Het is in deze context ook belangrijk om te onthouden dat onder Bergoglio het thema van de verdediging van het ongeboren leven aan belang heeft ingeboet. Onlangs nog publiceerde Edward Pentin, een gerespecteerde Vaticaanexpert, een artikel die dit beschreef, door aan te tonen dat tijdens de verkiezingen in de VS, het Vaticaan de democratische kandidaat Hilary Clinton verkoos, zelfs ondanks het feit dat ze een vurige verdedigster is van “abortusrechten”: “Echter, Corriere della Sera verklaarde op 10 november dat, volgens hun onderzoek, de meesten in het Vaticaan Hillary Clinton steunden als het “minste kwaad”. Trump aan de andere kant, werd gezien als “onverkiesbaar” vanwege zijn agressief patriottisme, zijn dreigementen om 11 miljoen illegale Mexicanen terug te deporteren en moslimmigranten de toegang tot de VS te weigeren.”

Mgr. Paglia gaf al aan dat hij het belangrijk vindt dat er “nieuwe impulsen” worden gebracht in de Academie, en dat er een “vernieuwing” wordt gepromoot.

Bron: OnePeterFive