Mgr. Paglia: ‘Wereldontmoeting van Families in Philadelphia is open voor homoseksuelen’

paglia

“Iedereen is welkom, niemand is uitgesloten.” Met deze woorden antwoordde Mgr. Vicenco Paglia, President van de Pauselijke Raad voor de Familie de journalisten op een persconferentie voor de presentatie van de achtste Wereldontmoeting van Families, gepland van 22 tot 27 september in Philadelphia, VS. Toen men hem vroeg over de aanwezigheid of afwezigheid van homoseksuele koppels in Philadelphia, antwoordde Paglia: “Wij volgen Instrumentum Laboris van de Synode naar de letter. Iedereen kan komen, niemand is uitgesloten. En als iemand zich uitgesloten voelt zal ik de 99 kleine schapen achterlaten en hem halen,” grapte hij.

Mgr. Paglia ging verder: “De intieme connectie tussen de ontmoeting in de VS en de Synode is duidelijk niet enkel tijdelijk. Het is onze hoop dat de ontmoeting in Philadelphia en de Synode in oktober waarlijk een kerkelijk en sociaal tijdperk mag bouwen, gekenmerkt door een hernieuwde focus op de familie. We willen hiernaar toe werken. We willen het evangelie van barmhartigheid verkondigen in de grote steden van de wereld, in het bijzonder de armste en meest gemarginaliseerde wijken.”