Bergoglio brengt bezoekje aan enkele getrouwde ex-priesters

justmarried

De Duitse tak van Radio Vaticaan meldde dat Bergoglio afgelopen vrijdagnamiddag, in het kader van het Jaar van Barmhartigheid, naar Ponte di Nona ging, in de buitenwijken van Rome, om daar zeven families samen te ontmoeten in een appartement. Alle vaders van deze families zijn ‘voormalige’ priesters “die hun priesterschap aan de haak hebben gehangen en getrouwd zijn.”

Volgens Radio Vaticaan wilde Bergoglio zijn nabijheid en affectie tonen aan deze mannen, wiens beslissing om hun priesterschap op te geven vaak slecht werd onthaald door hun collega’s en hun eigen families. Vier van de jonge vaders komen van het bisdom van Rome, één van Madrid en één van Latijns Amerika (beiden nu ook wonend in Rome) en de laatste komt van Sicilië.

De officiële verklaring van het Vaticaan hierover luidt: “Na enkele jaren van priesterlijke dienst in de parochies, gebeurde het dat de isolatie, het gebrek aan begrip, alsook de uitputting vanwege het immense werk en de pastorale verantwoordelijkheid, een crisis bracht in de originele beslissing om priester te worden. Er volgden maanden en jaren van onzekerheid en twijfel die vaak leidden tot de overtuiging dat het priesterschap de verkeerde beslissing was geweest.”

Deze niet zo verrassende zet van Bergoglio doet bij veel Katholieken het vermoeden bevestigen dat hij inderdaad erop uit is om het priesterlijk celibaat af te zwakken, dat heden een vereiste is voor het priesterschap. In maart 2015 vertelde een oude jeugdvriend van Bergoglio nog in een interview dat deze laatste van plan is om het celibaat af te schaffen.

Bron: OnePeterFive