Nog niet bevestigd: Schönborn zou Müller vervangen als hoofd van de Congregatie van de Geloofsleer

Christoph-Schonborn
Kardinaal Schönborn, een grote supporter van ‘Amoris Laetitia’ en in de gunst van Bergoglio, die hem een ‘groot theoloog’ noemde.

Volgens een verslag door de Maleisische katholieke wekelijkse ‘Herald’, plant Bergoglio personeelswijzigingen binnen de Curie. Er wordt gesuggereerd dat de huidige prefect van de Congregatie van de Geloofsleer, Kardinaal Gerhard Ludwig Müller (68), overgeplaatst zal worden naar de vacante bisschopszetel in Mainz, Duitsland. Op zijn beurt zal Kardinaal Christoph Schönborn (71) naar het Vaticaan overgeplaatst worden en daar aangesteld worden tot hoofd van de Congregatie van de Geloofsleer. De krant citeerde “goed geïnformeerde Vaticaanse bronnen” op z’n website.

Het was al eerder bekend dat Bergoglio van Kardinaal Müller niet veel moest weten. Zo legde Bergoglio diens aanbevelingen omtrent de Exhortatie Amoris Laetitia doodleuk naast zich neer. In april berichtten we nog over de groeiende kloof tussen Bergoglio en de Congregatie van de Geloofsleer. Ook tijdens de Synodes stonden Müller en Bergoglio lijnrecht tegenover elkaar.

Schönborn echter geniet het volle vertrouwen van Bergoglio. Hij mocht indertijd Amoris Laetitia trots aan de pers voorstellen en hij verklaarde dat Communie voor hertrouwde gescheidenen nu definitief goedgekeurd is, een praktijk die hij al langer toestond als aartsbisschop van Wenen. Schönborn zei recent nog in een interview dat Amoris Laetitia “doctrine” is.

Bron: The Eponymous Flower


Nogmaals, de profetie uit het Boek der Waarheid:

De Valse Profeet – hij die zich voordoet als de leider van Mijn Kerk – staat klaar om de kleren te dragen die niet voor hem gemaakt werden. Hij zal Mijn Heilige Eucharistie ontwijden en zal Mijn Kerk in tweeën delen, en daarop nog eens halveren. Hij zal zich inspannen om die trouwe volgelingen van Mijn geliefde Heilige Plaatsbekleder, Paus Benedictus XVI, die door Mij aangewezen werd, af te danken. Hij zal al diegenen uitroeien die trouw zijn aan Mijn Leer, en hen voor de wolven gooien (Jezus Christus, 8 maart 2013).