200 moslims bestormen en vernielen een katholieke kerk in Nigeria

church nigeria
Een kerk in Nigeria. Foto: transparencyng.com

Een bende van ruim 200 moslimjongeren heeft een katholieke kerk bestormd en vernield in Nigeria, kort nadat enkele protestantse voorgangers brutaal werden vermoord.

De recente aanval was gericht tegen de St. Filippus parochie, in Baki Iku, nabij Zuma Rock in Niger State, waar de gelovigen werden verteld dat vrijdag de dag is voor moslims om te bidden en niet voor christenen, en dat zij dat enkel mochten doen op de zondag.

De Vicaris-generaal van de kerk, eerwaarde vader Gobep Luka Sylvester, bevestigde de aanval tegenover de Nigeriaanse krant ‘This Day’ en zei dat verschillende kerkelijke eigendommen werden vernield. Sylvester vertelde: “Ergens rond 2 uur in de namiddag, verlieten ongeveer 200 moslimjongeren hun moskee na hun vrijdaggebed en ze haastten zich naar het kerkgebouw, ze kropen over de muur en vernielden alles in de kerk: de ramen, het altaar, de muziekinstrumenten, de kapel. De bewaker van het kerkgebouw werd tot moes geslagen. Enkele vrouwen die een gebedsbijeenkomst hielden werden weggejaagd. De seminarist, die in de kerk verbleef, werd ook in elkaar geslagen en weggejaagd.”

Sylvester zei dat het incident aan de politie werd meegedeeld, die op hun beurt beweerden dat ze enkele arrestaties hebben uitgevoerd en de zaak verder zullen onderzoeken.

Bron: Christian Today