Bergoglio stuurt conservatieve aartsbisschop de laan uit in Brazilië

pagotto

Bergoglio heeft het gedwongen ontslag aanvaard van de 66-jaar oude Aartsbisschop Aldo di Cillo Pagotto, van Paraiba, Brazilië. Pagotto werd beschuldigd van het niet ongenadig genoeg behandelen van homoseksuele misbruikers. Anonieme bronnen beweerden dat hijzelf ook een homoseksuele relatie had. Pagotto ontkende de aantijgingen. Zijn seminarie steunt hem en verklaarde dat de beschuldigingen werden geuit door homoseksuele geestelijken.

Pagotto was een moedige verdediger van het geloof. Hij vocht tegen het communisme, abortus en homoseksualisme. In 2015 was hij één van de eersten om een petitie te ondertekenen, waarbij aan Bergoglio werd geëist om helderheid te scheppen over de Kerkelijke Leer over huwelijk en familie. Hij schreef ook samen met Bisschop Robert Vasa van Santa Rosa, en Bisschop Athanasius Schneider van Kazachstan een kritisch boek over de controversiële Synode over de Familie.

Het is niet de eerste keer dat Bergoglio conservatieve prelaten ontslaat. Zo ontsloeg hij in oktober 2014 nog Kardinaal Burke van zijn post als hoofd van de Hoogste Rechtbank van de Apostolische Signatuur . En in september 2014 ontsloeg hij de te conservatieve Bisschop Rogelio Livieres Plano van Paraguay. Bergoglio keurde in juni een nieuwe regeling goed, waardoor Bisschoppen nog makkelijker kunnen ontslagen worden. Uiteraard heeft dit vooral gevolgen voor conservatieve bisschoppen, die Bergoglio teveel in de weg staan, zoals Bisschop Pagotto nu.

Bron: GloriaTVNews

Uit het Boek der Waarheid:

De Heer op 8 maart 2013 (5 dagen voordat Bergoglio werd verkozen!):

De Valse Profeet – hij die zich voordoet als de leider van Mijn Kerk – staat klaar om de kleren te dragen die niet voor hem gemaakt werden. Hij zal Mijn Heilige Eucharistie ontwijden en zal Mijn Kerk in tweeën delen, en daarop nog eens halveren. Hij zal zich inspannen om die trouwe volgelingen van Mijn geliefde Heilige Plaatsbekleder, Paus Benedictus XVI, die door Mij aangewezen werd, af te danken. Hij zal al diegenen uitroeien die trouw zijn aan Mijn Leer, en hen voor de wolven gooien.