De resultaten van onze poll ‘Wat denkt u over paus Franciscus?’

In november vorig jaar startten we poll om te peilen naar de mening van onze lezers over de huidige “paus”. We kregen zo’n 103 stemmen binnen. Niet geheel zonder verrassing stemde de meerderheid, namelijk 62%, dat paus Franciscus de antipaus of de Valse Profeet is. Dan, wat ons wel verraste, is dat 27% van de stemmers denkt dat paus Franciscus de geldige paus is, ondanks het feit dat hij een rampzalig “pausbeleid” voert. Dan stemde 8% van de lezers dat hij een hele goede paus is. En tenslotte denkt 3% van de lezers dat hij niet beter of slechter is dan de vorige pausen, wat ook verrassend is, gezien er toch een duidelijk contrast is tussen Bergoglio en de twee geldige vorige pausen.

We hopen dat de lezers die denken dat hij nog steeds de paus is, spoedig inzien dat hij dat niet is, zeker het gezien het feit dat hij d.m.v. gelobby, dus ongeldig werd verkozen door de groep van Sankt Gallen, zoals voorzegd door de H. Franciscus van Assisi in 1226.