Het logo van het ‘Jaar van barmhartigheid’ van naderbij bekeken

Mons. Rino Fisichella, President of the Pontifical Council for the New Evangelization, showing the logo of the Jubilee of Mercy, announced by Pope Francis on March 13th 2015. It will be open from December 8th 2015 to November 20th 2016. Rome, May 5th 2015. ANSA/MAURIZIO BRAMBATTI
Mons. Rino Fisichella, President van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie toont het logo van het ‘jaar van barmhartigheid’. Rome, 5 mei 2015. ANSA/MAURIZIO BRAMBATTI

In mei 2015 werd door de Pauselijke Raad voor Nieuwe Evangelisatie het logo van het ‘Jaar van barmhartigheid’ voorgesteld. Omdat dit fameuze jubileum nu voor de deur staat willen we even dieper ingaan op dit logo.

Men kan zich afvragen waarom men geen barmhartige Christus heeft gekozen of Jezus als de goede Herder die een lam op zijn schouders draagt, of een andere klassieke afbeelding gerelateerd met de barmhartige Christus. In plaats daarvan werd een soort logo ontworpen dat Christus moet voorstellen die een verloren ziel op zijn schouders draagt. Het werd ontworpen door de Jezuïet Marko I. Rupnik. De verloren ziel staat volgens de uitleg ook symbool voor de mensheid die Christus op Zijn schouders neemt.

mercifullikefather

Bergoglio liet al vele malen uitschijnen dat de Kerk tot nu toe niet “barmhartig” genoeg geweest is (en suggereert dus dat al zijn voorgangers gefaald hebben). Het “jaar van de barmhartigheid” moet daar nu verandering in brengen, met dit logo als uithangbord.

Als we het logo goed bestuderen lijkt het erop dat er verborgen vrijmetselaarssymboliek in werd verwerkt:

masonrymercylogo

Ook het ‘versmolten’ oog is bizar. De gedachte zou zijn dat Christus’ ogen versmolten zijn met die van de mensheid en dat “Adam met de ogen van Christus kijkt en Christus met die van Adam.” Critici suggereren dat het een alziend oog van de vrijmetselarij is.

mercylogoweird

oneeye

Lees ook: https://restkerk.net/2015/04/11/het-jaar-van-barmhartigheid-bergoglios-truken-van-de-foor-om-zijn-agenda-door-te-drukken/

Bronnen:

http://www.jubileeofmercy.va/content/gdm/en/giubileo/logo.html

https://fromrome.wordpress.com/2015/05/08/logo-for-year-of-mercy-by-jesuit-father-is-bizarre-and-scandalous/