De minachting van Bergoglio voor Benedictus, zelfs op diens begrafenis

SilereNonPossum.it (5 januari) heeft veelzeggende informatie gelekt over de gedragingen van Bergoglio bij de begrafenis van Benedictus.

Terwijl Italië, Spanje en Groot-Brittannië hun vlaggen halfstok staken na Benedictus’ dood, wilde Bergoglio “geen rouw” in het Vaticaan.

Bergoglio drukte de informatie door dat slechts twee staatsdelegaties aanwezig zouden zijn. In werkelijkheid waren veel hooggeplaatste personen aanwezig, maar op persoonlijke titel. Het staatssecretariaat vroeg hen om zonder galajurk aanwezig te zijn, maar daar voldeden ze niet aan omdat ze dat zelfs ook zouden hebben gedaan voor de begrafenis van een eenvoudige kardinaal.

De ceremoniemeester van Bergoglio, vader Diego Ravelli, probeerde hem ervan te overtuigen het Sint-Pietersplein niet te verlaten voordat de kist van Benedictus de basiliek werd binnengedragen (voor de teraardebestelling, na de Requiemmis).

Bergoglio weigerde echter categorisch aanwezig te zijn bij de begrafenis in de grotten van de Sint Pieter. Oorspronkelijk wilde Bergoglio dat de begrafenis zou zijn “als die van een kardinaal, niets meer”.

Bergoglio wilde Benedictus in de grond begraven, maar toen werd Benedictus’ laatste wens bekend om in het voormalige graf van Johannes Paulus II te rusten te worden gelegd, waardoor Bergoglio gedwongen werd toe te geven.

De Governatorato maakte geen plannen voor de begrafenis. Pas op het laatste moment organiseerden ze parkeergelegenheid voor hooggeplaatste deelnemers.

Bergoglio wilde de begrafenis zo snel mogelijk verlaten en zei tegen iemand naast hem: “Het is koud.”

Bron: Gloria News