Bisschoppen van Zambia: ‘Homoseksuele handelingen kunnen onder geen enkele omstandigheid goedgekeurd worden’

De bisschoppen van Zambia hebben op 29 september een verklaring gepubliceerd Standpunt van de Zambia Conferentie van Katholieke Bisschoppen over homoseksualiteit in Zambia“, over de ‘dwalende kinderen van de Kerk’, waaronder ‘kinderen met homoseksuele neigingen’, waarin ze homoseksuele handelingen in felle bewoordingen onder elke omstandigheid afkeuren. Dat zijn nog eens échte mannen van de Kerk.

Homoseksuele handelingen zijn ongeordend en zondig, schreven de bisschoppen van Zambia. De bisschoppen willen dat homoseksuelen leren “doen wat goed is voor God en mensen”.

De verklaring is een reactie op de kritiek van aartsbisschop Alick Banda van Lusaka op de toename van illegale homopropaganda in het land.

Vervolgens bestempelde de Minister van Informatie in Zambia, Chushi Kasanda, het gedetailleerde verslag van Banda, inclusief plaatsen en tijden, als “oneerlijk en ongegrond” en beweerde dat de regering [naar verluidt] “LHBT niet steunt” en zich aansluit bij “de strijd tegen LHBT”.

De verklaring van de bisschoppen citeert de Catechismus van de Katholieke Kerk dat homoseksuele handelingen in strijd zijn met de natuurwet en schrijft in hoofdletters:

“ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEDEN KUNNEN ZE WORDEN GOEDGEKEURD.”

De bisschoppen steunen “op geen enkele manier” de decriminalisering van actieve homoseksualiteit.

In 2018 werden twee (betrapte) actieve homoseksuelen veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Het vonnis werd door alle rechtbanken bevestigd.

Toenmalig president Edgar Lungu zei na dreigementen van de decadente Amerikaanse ambassadeur dat homoseksualiteit verkeerd, onbijbels en “bestialiteit” was.

“Zelfs dieren doen het niet, dus waarom zouden we gedwongen worden om het toe te staan?”

Bron: Gloria News