Voor het eerst sinds 2013: Bergoglio zal géén H. Mis van Corpus Christi celebreren

Sinds 2013 is Corpus Christi – Sacramentsdag – of het feest van Jezus Christus in het H. Sacrament van het Altaar – zoals gevraagd door de Heer aan de H. Juliana van Cornillon – in het Vaticaan door de jaren heen stilletjes afgezwakt, tot op het punt dat het zo goed als verdwenen is.

Bergoglio had reeds vrij snel de traditie afgeschaft waarbij de Paus op een pauselijke wagen neergeknield vóór het H. Sacrament meegaat in de sacramentsprocessie. Dan stapte hij mee in de processie. Maar ook dat hield algauw op. Hij werd met de auto vervoerd van de plaats van de H. Mis naar de aankomstplaats. De knielbank werd nooit gebruikt. Bergoglio bleef altijd rechtstaan vóór het H. Sacrament (terwijl hij wel kon knielen om voeten van Moslims te wassen op Witte Donderdag). De processie werd naar de zondag verplaatst (in plaats van donderdag, het eigenlijke feest). Dan werd de plaats van de H. Mis en de aankomstplaats gewijzigd (niet meer in het centrum van Rome, maar de buitenwijken).

Dit jaar zal hij voor het eerst geen publieke H. Mis meer celebreren ter ere van Corpus Christi.

Wanneer we kijken naar de aankondiging van de ‘activiteiten van paus Franciscus‘ voor de maand juni op de website van het Vaticaan, dan zien we dat noch voor 16 juni – de dag waarop de plechtigheid van Corpus Christi eigenlijk valt – noch op 19 juni, de daarop volgende zondag waarnaar het zou verschoven worden, er een H. Mis staat aangekondigd.

Bergoglio zal wel de Mis celebreren voor de ’10de Wereldontmoeting van Families’ op 25 juni (welke opnieuw zal openstaan voor “alle soorten families”), alsook op de feestdag van de H. Petrus en Paulus op 29 juni. In juli zal Bergoglio nog twee apostolische reizen maken: naar Congo en Soedan (3-7 juli) en naar Canada (24-30 juli). Des te meer reden om te geloven dat een “aftreden” er niet zit aan te komen. Bergoglio zal doordoen tot het bittere eind.

Allemaal ultramodernisten in de Congregatie van de Goddelijke Eredienst; Corpus Christi zo goed als afgeschaft… De Gruwel van de Verwoesting (of Verlatenheid) nadert met rasse schreden…

En onze modernistische ‘naar Bergoglio’s pijpen dansende’ bisschoppen zullen gewoon meelopen…

Lees gerust nog eens ons artikel over de Huiskapel.

Op onze website “Jezus tot de mensheid” worden ook enkele zaken aangeboden om thuis een huiskapel in te richten.

Bron: Catholic Daily