De Satanische Tempel in de VS noemt abortus een ‘religieus ritueel’

In een boodschap van de Satanische Tempel in de VS vorige week donderdag, staat dat ze het argument van ‘religieuze vrijheid’ zullen gebruiken in een poging om het “recht” van de leden om hun baby te vermoorden, te behouden. Daarbij verwijzen ze naar abortus als een satanisch ritueel – waarmee ze de ware natuur van abortus toegeven: een offer aan Satan. Dit naar aanleiding van geruchten dat het Hooggerechtshof Roe v. Wade zou kunnen afschaffen en staten volledig zelf de abortuswetgeving zouden bepalen.

“In staten die abortussen verbieden, maar uitzonderingen toestaan voor incest en verkrachting, zouden TST leden in overeenstemming met de uitspraak van het Hooggerechtshof in Fulton v. City van Philadelphia, een religieuze uitzondering moeten krijgen om ‘Satanische Tempel religieuze abortusrituelen’ uit te voeren, zo schreef TST in een verklaring.

De tempel stelde dat het “nieuws dat Roe v Wade afgeschaft zal worden zeer verontrustend” is, en dat ze in staten waar abortus legaal is, ze zullen blijven vechten voor snelle abortustoegang en eisen dat ‘patiënten’ niet vereist zouden zijn om hun “foetale resten te begraven of te cremeren”.

In de verklaring zeiden ze ook dat de tempel “de mogelijkheid onderzoekt voor het creëren van religieuze (Satanische) abortusfaciliteiten”.

Bron: Infowars