Jorge Mario Bergoglio wordt 85

Vandaag, 17 december, is Bergoglio 85 jaar geworden. Ondanks bepaalde (ongefundeerde) geruchten dat zijn dood “nakend” zou zijn, is hij gezond en nog steeds energiek.

Opvallend, op 17 december 1936, precies op de geboortedag van Bergoglio, schreef Zuster Faustina in haar dagboek dat ze niet wist dat men op een dag zoveel kon lijden:

Ik heb deze dag voor de priesters geofferd. Ik heb vandaag zowel inwendig als uitwendig meer geleden dan ooit tevoren. Ik wist niet dat het mogelijk was om in een dag zoveel te lijden. Ik probeerde een Heilig Uur te houden. In de loop daarvan proefde mijn geest de bitterheid van de hof van Gethsemane. Ik vecht door Zijn arm ondersteund alleen tegen alle moeilijkheden die als ondoordringbare muren voor mij staan.

Aantekeningen boek II. 17 december 1936