Bergoglio lacht ‘antivaxxer’ Kardinaal Burke uit: “De arme kerel”

Afgelopen woensdag, bij zijn terugreis van zijn trip naar Slovakije en Hongarije, gaf Bergoglio naar gewoonte zijn vliegtuig-interview. Hij had het onder andere over “vaccin-ontkenners” in het College van Kardinalen…

Bergoglio zei in het interview, naar aanleiding van de Communie-kwestie in de VS met de “katholieke” Joe Biden, dat hij nog “nooit” de H. Communie geweigerd heeft, en voegde eraan toe dat hij zelfs al de H. Communie aan een Joodse vrouw heeft gegeven, “omdat de Heer haar wilde belonen.” Hij herinnerde zich ook de “storm” die Amoris Laetitia ontketende, en voegde eraan toe:

“Godzijdank was er Kardinaal Schönborn, een geweldige theoloog, die alles uitlegde.”

Over de Covid-19-vaccinatie en de verdeeldheid er rond zei Bergoglio het volgende:

“Het is een beetje vreemd, gezien het feit dat de mensheid een geschiedenis van vriendschap heeft met vaccins: mazelen, polio… Er is de diversiteit van de vaccins en de reputatie van de vaccins, die iets meer zijn dan wat gedestilleerd water, die angst gecreëerd hebben om ze te nemen. Er zijn anderen die zeggen dat ze gevaarlijk zijn omdat ze beweren dat het vaccin het virus in je systeem introduceert.”

Bergoglio zal inderdaad gedestilleerd water ingespoten gekregen hebben, net zoals veel politici. En hij vervolgde, doelend op Kardinaal Burke:

“Vele argumenten hebben geleid tot deze verdeeldheid. Zelfs in het College van Kardinalen zijn er sommige ‘vaccin-ontkenners’, en één van hen, de arme kerel, werd gehospitaliseerd met het virus….haha… De ironie van het leven.”

Vatican News veranderde in hun verslag al gauw “ontkenners” in “antivaxxers”.

En hij vervolgde:

“Ja, ik kan het uitleggen: sommigen zeggen dat het komt door de verschillen van waar de vaccins vandaan komen, dat er niet genoeg getest werd, en dat ze bang zijn. In het Vaticaan werd iedereen gevaccineerd, behalve een kleine groep die geassisteerd wordt.”

Bergoglio vergat echter te vermelden dat de niet-gevaccineerde Kardinaal Burke reeds weer aan de beterhand is, terwijl de volledig gevaccineerde Kardinaal Jorge Urosa Savino (79) van Caracas, momenteel in zwaar zieke toestand met complicaties op de IC ligt, aan de beademingsmachine. Hij zou Covid-19 hebben. Op 3 september werden geruchten ontkend dat hij zou gestorven zijn, en op 12 september werd in een update meegedeeld dat zijn gezondheidstoestand verder verslechterd is.

Kardinaal Urosa Savino, zijn hele leven lang een onomwonden tegenstander van het Marxistische regime in Venezuela, heeft reeds op 28 augustus een afscheidsbrief geschreven, net voordat hij werd opgenomen, waarin hij vergiffenis vraagt voor wat hij verkeerd heeft gedaan. Hij heeft ook reeds het sacrament van de ziekenzalving ontvangen.

Bron: LifeSiteNews, Romereports, Todayin24, Gloria News