Na de stopzetting van de privé-Missen is de Sint-Pietersbasiliek als een lege ‘spookkerk’ geworden

Dit is wellicht een teken van het begin van het einde. Het is voorzegd dat de H. Missen in het Vaticaan zullen stopgezet worden. De afschaffing van de private Missen (én het verbod op Tridentijnse H. Missen) in de Sint-Pietersbasiliek is slechts een eerste stap. Het decreet ging maandag van kracht, waardoor de Sint-Pietersbasiliek, waar anders dagelijks vele H. Missen worden opgedragen aan diens 45 zijaltaren, er nu verlaten bij ligt.

De brutale onderdrukking van de H. Missen aan de 45 zijaltaren van de Sint-Pietersbasiliek ging maandag van kracht. De stille gebeden die anders de hele dag door in de basiliek ten Hemel opstijgen tijdens de vele HH. Missen, worden niet langer gehoord.

Edward Pentin van NCRegister ontdekte dat er nog slechts twee vroege Missen zijn met één en drie concelebranten, en een Mis om 8u30 met acht mensen in het koor, in een kapel verstopt achter een gordijn.

Pentin zegt dat zeer weinig priesters hier komen concelebreren, uit protest tegen de veranderingen. Tevens zegt hij dat het evident is dat Bergoglio achter deze beslissing zit. Hij werd geholpen door één van zijn vertrouwelingen, Kardinaal Beniamino Stella, Prefect voor de Congregatie van de Clerus, en andere kardinalen die nauw samenwerken met hem.

De anonieme “Monseigneur Ferrari” schreef op twitter dat de atmosfeer in het Vaticaan zo onderdrukkend is, dat zelfs diegenen die decennia lang de H. Mis in de Sint-Pietersbasiliek hebben opgedragen, niet durven protesteren.

“Het is hier gelijk Communistisch China.”

Kardinaal Müller zei echter in een recent interview op EWTN dat het document geen theologische of disciplinaire competentie heeft, en dat niemand eigenlijk verplicht is er gehoor aan te geven.

Bron: Gloria News