Europese leiders kunnen hun afkeer voor Christus niet wegsteken: na Italië ook Duitsland tijdens Paasweekend in lockdown – kerken dicht (update)

Nadat Mario Draghi in Italië een lockdown had afgekondigd die duurt tot en met Paasmaandag, heeft ook Angela Merkel in Duitsland een lockdown afgekondigd die zal duren van 1 tot 5 april, d.i. van Witte Donderdag tot Paasmaandag. Ze zei dat de gelovigen maar op tv naar een kerkdienst moeten kijken. 

Update 24/03: Merkel zou de beslissing van de strenge lockdown onder druk hebben ingetrokken. Ze lijkt haar hand te hebben overspeeld en dreigt nu zelfs een motie van wantrouwen onder ogen te zien.

Duitsland zal in de Goede Week de strengste lockdown tot nu toe ingaan: enkel de “meest vitale” diensten, zoals vaccinatiecentra, winkels die coronatests verkopen en voedingswinkels, blijven open. Kerken daarentegen gaan dicht.

Merkel maande iedereen aan om gewoon thuis te blijven. De verdere beperkingen die nu al van kracht zijn zullen zeker tot 18 april (en wellicht langer) aanhouden.

Ook in België klinkt de roep (van o.a. “viroloog” Marc Van Ranst) om een nieuwe lockdown steeds luider. Zoals we reeds in een vorig artikel geschreven hebben, volgen alle leiders een uitgestippeld plan. En dat plan zei dat er een lockdown moest komen tegen het tweede kwartaal van 2021.

Blijven we de tekenen in de gaten houden en waakzaam blijven. De Waarschuwing nadert met rasse schreden!

Bron: RT