Bergoglio draagt niet de Pauselijke Vissersring, maar zijn bisschopsring van Buenos Aires

Naast het feit dat Bergoglio géén Pauselijk pectoraalkruis draagt, géén Pauselijke (rode) schoenen draagt, niet de Vicaris van Christus wil genoemd worden, géén Vaticaans, maar een nieuw Argentijns paspoort aanvroeg met zijn naam ‘Jorge Mario Bergoglio’,en niet in het Pauselijke Appartement resideert, maar in het gastenverblijf Casa Santa Marta (waar we al jaren geleden hebben op gewezen) is er nog iets extra: Bergoglio draagt de Pauselijke Vissersring niet. Nóg een teken meer dat hij géén paus is, maar gewoon Aartsbisschop Bergoglio “te gast” in het Vaticaan… De ‘bisschop in het wit’ uit het Derde Geheim van Fatima.

Paus Benedictus XVI droeg sinds zijn verkiezing in 2005 altijd de Pauselijke Vissersring, dat is een gouden ring waarop St. Petrus staat afgebeeld. Dit als teken dat hij de opperherder is en daarmee boven de bisschoppen staat.

De Pauselijke ring van Benedictus, met daarin duidelijk de inscriptie van zijn pauselijke naam: ‘BENEDICTUS XVI’
De Pauselijke ring van Paus Benedictus XVI.

Bergoglio echter, blijft zijn ring dragen van toen hij Aartsbisschop van Buenos Aires was.

“Paus” Bergoglio.
Kardinaal Bergoglio

Jorge Mario Bergoglio heeft nog steeds de Argentijnse nationaliteit…

Paspoort van Bergoglio