Een gitzwarte dag voor Amerika

Een gitzwarte dag in de Amerikaanse geschiedenis. Deze morgen bevestigde zittend Amerikaans Vicepresident Mike Pence in het Congres dat de extreemlinkse pro-abortus Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft ‘gewonnen’ en de volgende president zal zijn van Amerika; ondanks alle aanwijzingen dat Biden een staatsgreep heeft gepleegd door de verkiezingen te vervalsen. Gisteren kwamen vele duizenden pro-Trump supporters betogen aan het Amerikaans Capitool in Washington DC. Een meute drong binnen in het Capitool en er vielen tijdens de onlusten minstens 4 doden. Gualberto Garcia Jones van LifeSiteNews was ter plaatse en schreef onderstaand editoriaal. 

LifeSiteNews rapporteert over zaken als leven, geloof, gezin en cultuur. Sinds 1973 leeft de Verenigde Staten onder een misvormde wet die een heel deel van de mensheid ontmenselijkt en heeft geresulteerd in ten minste 60 miljoen dode baby’s. Laat dat aantal maar doordringen.

Meer recentelijk hebben niet-gekozen rechters besloten dat de fundamentele realiteit van biologisch bepaald geslacht onwettig is. Deze week verboden Democraten in het Huis van Afgevaardigden het gebruik van termen als moeder en vader, zoon en dochter. LifeSiteNews heeft op geen enkele manier politiek geweld door de vingers gezien – de hele pro-life-beweging is inderdaad een anti-geweldsbeweging die zich verzet tegen geweld tegen weerloze mensen – maar we realiseren ons ook dat we niet blind kunnen zijn voor de vreselijke juridische, politieke en culturele schade dat is en nog steeds wordt gepleegd door radicaal links. Ze hebben een totalitaire mentaliteit die geen dialoog, geen debat, geen wet en geen orde toestaat.

Het geweld van vandaag in het Capitool is geen op zichzelf staand incident. Het is het resultaat van de steeds toenemende en altijd onderdrukkende door de staat gesanctioneerde wetteloosheid die alleen maar een onderwerp van discussie is geworden voor de politieke klasse, maar die ondraaglijk wordt voor het reguliere Amerika.

Toen ik de gebeurtenissen van vandaag persoonlijk in Washington D.C. besprak, zag ik een portret van de middenklasse van Amerika: overweldigend christelijk, maar raciaal divers, met mensen van elke leeftijdsgroep en uit alle hoeken van het land. Ja, mensen waren boos over de flagrante kiezersfraude en misbruik van de kieswet die plaatsvonden onder de dekmantel van COVID-19. Ja, mensen begrepen dat de meerderheid van de GOP [Grand Old Party of de Republikeinse Partij] Trump niet zou steunen in zijn eisen (Trump werd tenslotte gekozen omdat hij de ruggengraat had die de meeste GOP-politici missen). Ja, er waren jonge mannen en vrouwen die eruit zagen alsof ze een vechtpartij met Antifa niet erg zouden vinden. Maar ik zag geen enkele Trump-supporter die opriep tot chaos en chaos zoals we de hele zomer met BLM [Black Lives Matter] hebben gezien.

Wat ik zag, waren veel mensen die van God houden en van hun land houden. En de overgrote meerderheid van hen was werkelijk overweldigend vredig.

We zullen niet weten wie er over de lijn van protesteren naar belegeren is gestapt totdat de onderzoeken (die zeker aanstaande zijn) worden uitgevoerd, maar we weten één ding: Wanneer een lange reeks misbruiken op elkaar wordt gestapeld met steeds toenemende onderdrukking en vrijheid en democratie schaamteloos wordt verpletterd zoals tijdens de verkiezingen afgelopen november, en de fascistische Covid-lockdowns die in principe het grootste deel van Amerika onder huisarrest plaatste, zullen de mensen antwoorden, en niet altijd vredevol.

De gewelddadige gebeurtenissen in Washington D.C. zijn niet goed voor Amerika, maar laten we onszelf niet voor de gek houden: Trump heeft ze niet veroorzaakt door verkiezingsintegriteit te eisen. Decennia en decennia van toenemende wetteloosheid en tirannie van de overheid deden dat.

Bron: LifeSiteNews