‘Economie van Francesco’ – een soort Vaticaanse ‘Grote Reset conferentie’ voor een ‘nieuw economisch model’, gaat vandaag van start

Van 19-21 november zal in Assisi het evenement ‘De Economie van Franciscus’ doorgaan, waar ook weer een ‘pact’ zal worden ondertekend dat als “morele basis” moet dienen voor de structuur van een soort socialistische (communistische?) ‘ene-wereldeconomie’, gedreven door een grote zorg voor het klimaat. De basis van dit evenement is opnieuw de milieu-encycliek Laudato Si‘. Het evenement heet voluit: “De Economie van Franciscus. Jonge mensen, een pact, de toekomst.” Een soort Grote-Reset conferentie, maar dan georganiseerd door het Vatiaan in plaats van het World Economic Forum. Bergoglio en Schwab, twee handen op één buik?

Eén van de meest nauw betrokken personen bij dit evenement is Jeffrey Sachs, een pro-abortus VN-ambtenaar, compagnon van George Soros en adviseur van Bergoglio, die al meerdere malen betrokken was bij allerlei “klimaatinitiatieven” in het Vaticaan.

Het hele programma is zeer seculier. Het enige “spirituele” in deze meeting betreft een “bezinning” op de plaatsen van de H. Franciscus van Assisi, met “tijd voor reflectie, stilte, systematisch denken, kunst en spiritualiteit.” Op het einde is er ook een ontmoeting met Bergoglio.

Op de website die voor dit initiatief werd opgericht, lezen we:

“De Economie van Franciscus is een internationale meeting tussen jonge academici en activisten op gebied van economie, bijeengeroepen door Paus Franciscus. De titel van het evenement verwijst duidelijk naar de heilige van Assisi, een voorbeeld par excellence van zorg voor de minsten der aarde, en voor een integrale ecologie, maar het verwijst ook naar Paus Franciscus. Sinds hij Evangelii Gaudium en dan Laudato Si’ schreef, heeft hij de pathologische status van een groot deel van de wereldeconomie afgewezen, en een uitnodiging in de plaats gebracht voor een nieuw economisch model.”

Meer specifiek worden voornamelijk economen, ondernemers en ‘veranderaars’ (“change-makers”) uitgenodigd.

Wie zal er allemaal spreken op deze conferentie?

  • Leonardo Boff, ex-priester en bevrijdingstheoloog (= communist)
  • Rob Johnson, President van het Instituut voor het Nieuw Economisch Denken
  • Carlo Petrini, stichter van de Slow Food Movement
  • Michael Spence, Medevoorzitter bij de Commissie voor Globale Economische Transformatie en Professor Economie an de NYU Stern School of Business
  • Muhammad Yunus, Sociale ondernemer, bankier, econoom, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2006
  • Vandana Shiva, academicus en milieuactiviste, bestuurslid van het Internationaal Forum over Globalisatie
  • Jeffrey Sachs, econoom, publiek beleidsanalist en voormalige directeur van het Aarde Instituut aan de Universiteit van Columbia. Voormalig Speciaal Adviseur van de Secretaris-Generaal van de VN. Staat bekend als pro-abortus.
  • Pedro Tarak, mede-oprichter van Sistema B, een organisatie die zich richt op het heruitvinden van de economie.

En zo verder…

Jeffrey Sachs over deze conferentie:

“Om een nieuwe wereldeconomie te creëren die eerlijk, welvarend en ecologisch duurzaam is. Het werk dat we zullen doen in Assisi zal wereldverandernd zijn.”

Bron: The Economy of Francesco