Bergoglio benoemt pro-abortus en pro-LHBT Aartsbisschop Wilton Gregory tot kardinaal

Aartsbisschop Wilton Gregory tijdens een Mis. Merk op dat zijn vaatwerk van glas is!

Bergoglio heeft op zondag 25 oktober de benoeming en creatie van 13 nieuwe kardinalen aangekondigd. Het consistorie, waarbij de kardinalen hun kardinaalshoed zullen ontvangen uit de handen van Bergoglio, zal plaatsvinden vlak voor de eerste zondag van de advent. Onder die nieuwe kardinalen bevindt zich Mgr. Wilton Gregory, Aartsbisschop van Washington DC, die een supporter is van de LHBT-beweging, en er niet voor terugdeinst om abortus te vergoelijken. Tevens is de bisschop niet verlegen om tijdens zijn ‘Missen’ glazen vaatwerk te gebruiken, iets dat officieel door de Kerk is verboden. 

De aankondiging kwam slechts tien dagen vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de dag voordat de Amerikaanse senaat stemde om de voor het Hooggerechtshof benoemde rechter Amy Coney Barrett van president Donald Trump te bevestigen. Bergoglio, die de nabijheid van verkiezingen citeerde toen hij in september een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo weigerde, haalde in de nieuwe veelbesproken documentaire Francesco ook indirect uit naar Trump.

Gregory, misschien wel een van Trumps meest uitgesproken criticus in de Amerikaanse katholieke hiërarchie, haalde de krantenkoppen toen hij het bezoek van de president in juni aan het Saint John Paul II National Shrine in D.C. hardhandig veroordeelde. Het bezoek was al lang gepland. Gregory was uitgenodigd, hoewel zijn verklaring waarin hij Trump en het heiligdom veroordeelde, dat niet vermeldde.

“Ik vind het verbijsterend en verwerpelijk dat elke katholieke instelling zich zo flagrant misbruikt en manipuleert op een manier die in strijd is met onze religieuze principes, die ons oproepen om de rechten van alle mensen te verdedigen, zelfs van degenen met wie we het niet eens kunnen zijn,” zei Gregory gaf in een verklaring op het uur van het bezoek van Trump.

Gregory zal de eerste zwarte Amerikaanse kardinaal zijn, maar één van de meest diepgaande ‘anti-familie’, ‘anti-leven’ kardinalen in de geschiedenis. Hieronder staan ​​Gregory’s ergste aanvallen op het huwelijk, de heiligheid van het leven en de Kerk tijdens zijn lange, schandalige carrière als prelaat.

Abortus

 • Gregory was voorstander van een ‘pro-life’-groep die uitzonderingen op abortus erkende voor verkrachting en incest. Hij verdreef katholieken uit het ‘Right to Life chapter’ van de staat, versplinterde de pro-life beweging van Georgia en faciliteerde abortussen van de meest kwetsbare baby’s.
 • Gregory noemde geboorte het ‘eerste moment van iemands menselijke waardigheid’ in juni 2020.
 • Onder leiding van Gregory hekelde de Bisschoppenconferentie van Georgia om ongeboren persoonlijkheid in de staatsgrondwet van Georgië te verankeren. Gregory had dat ook eerder gedaan.
 • Als hoofd van de Conferentie van Katholieke Bisschoppen van de Verenigde Staten (USCCB), en samen met kardinaal McCarrick, hield Gregory een Vaticaanse memo uit 2003 in, waarin bevolen werd dat pro-abortuspolitici geen communie zouden ontvangen.
 • In 2002 benoemde hij Leon Panetta, een aanhanger van een gedeeltelijke geboorte-abortus, lid van de USCCB National Review Board en noemde hem een ​​”trouwe katholiek”.

 • Hij benoemde in 2004 een andere uitdagende pro-abortusdemocraat tot lid van de National Review Board.
 • Gregory zat in september 2019 een uitvaartmis voor voor verslaggever Cokie Roberts, een fervent aanhanger van een gedeeltelijke geboorte-abortus, in de kathedraal van D.C. Hij stond Nancy Pelosi toe de lofrede te houden. Roberts pleitte expliciet voor abortus bij gedeeltelijke geboorte en bespotte de critici ervan. In zijn preek noemde Gregory Roberts een “wijze vrouw van het geloof”, een “buitengewone, professionele dienaar van de waarheid” die “geloofde in het woord van God”.

Homoseksualiteit en transgenderisme

 • In 2013 herstelde Gregory een homoseksuele priester uit Atlanta die hij eerder had verwijderd vanwege een seksuele relatie.
 • Ook in Atlanta organiseerde Gregory de retraites van een dissidente pro-LGBT-katholieke groep bij zijn kanselarij en vierde in 2014 en 2015 de mis voor hen.
 • Veroordeelde de 2018 HB-757 (wet) van Georgia, die predikanten zou hebben beschermd tegen strafrechtelijke sancties voor het niet uitvoeren van homoseksuele of transgender “bruiloften”.
 • Nodigde de pro-homoseksuele vader James Martin uit om in 2018 meerdere keren in zijn aartsbisdom te spreken.
 • Gregory benoemde in 2018 een homoseksualiteitspriester als spiritueel adviseur voor slachtoffers van misbruik in Atlanta, wat werd gezien als een klap in het gezicht van overlevenden van seksueel misbruik die leden door toedoen van roofzuchtige homoseksuele priesters. Stond diezelfde priester toe om met zijn parochie te marcheren in jaarlijkse “Pride” -parades en naar homoseksuele clubs te gaan, en verdedigde de priester vervolgens tegen kritiek.
 • Heeft de pro-LGBT-“bediening” van een DC-priester toegestaan, inclusief zijn dissidente retraite met een groep die op de zwarte lijst staat van het Vaticaan.
 • Bevestigde stilzwijgend het transgenderisme van een “transgender-katholiek” tijdens een openbaar evenement in 2019.

Huwelijk en vrouwelijke priesters

 • Gregory toonde openheid om overspelers de heilige communie te geven met zijn steun van Amoris Laetitia, door te zeggen dat de encycliek “de kerk en haar pastoors uitdaagt om verder te gaan dan te denken dat alles zwart en wit is”.
 • Hij was ‘enthousiast’ over de schijnbare steun van de paus voor ‘het enorme belang’ van ‘de diversiteit van gezinssituaties’.
  Gregory heeft deelgenomen aan het Amoris Laetitia-symposium en seminars van het uiterst linkse kardinaal Blase Cupich aan het Boston College in 2017 en 2018.
  De evenementen bevatten ondersteunende stemmen voor onder meer de ‘wijding’ van vrouwen, homoseksualiteit en genderideologie.
 • Gregory was de hoofdspreker van de jaarlijkse conferentie 2017 van de Association of United State Catholic priests, die pleit voor de wijding van vrouwen en “priesterloze parochies”.
Bron: LifeSiteNews