China herschrijft het Evangelie: ‘Jezus, die ook ‘een zondaar’ was, stenigde de overspelige vrouw’

In China is een studieboek over ethiek verschenen, onder toezicht van de Chinese Communistische Partij, waarin staat dat Jezus de vrouw die betrapt werd op overspel, stenigde.

De Unie van Katholiek Aziatisch Nieuws (UCA News) berichtte vorige week dat een studieboek voor beroepsstudenten geproduceerd werd door de Chinese Drukkerij van de Universiteit van Elektronische Wetenschappen en Technologie het einde van een bekend Evangelieverhaal wijzigde.

Net zoals in het originele verhaal in Joh. 8,3-11, begint het verhaal in dit boek met Jezus die tegen de Joden zegt: “Laat diegene die zonder zonde is, de eerste steen werpen.” De aanklagers gaan één voor één weg. Maar dan, als de menigte verdwenen is, stenigde Jezus de zondares dood, zeggende: “Ik ben ook een zondaar. Maar indien de wet enkel kon uitgevoerd worden door mensen zonder smet, zou de wet dood zijn.”

In het ware en onvervalste Evangelie staat echter dat Jezus tegen de overspelige vrouw zei: “Vrouw, waar zijn ze gebleven? Heeft niemand u veroordeeld? ‘Niemand Heer,’ antwoordde ze. “Ook ik veroordeel u niet. Ga, en zondig voortaan niet meer,” antwoordde Jezus.

Het studieboek wordt gebruikt om “professionele ethiek en recht” te onderwijzen.

Zowel het onderwijs als wat wordt uitgegeven wordt strikt gecontroleerd door het Communistische Regime in Peking. Volgens een Katholiek in China is deze vervalsing van het Evangelie een Communistische aanval op de Katholieke Kerk. “Ik wil dat iedereen begrijpt dat de Chinese Communistische Partij altijd heeft geprobeerd om de geschiedenis van de Kerk te verdraaien, om onze Kerk te belasteren en om mensen onze Kerk te doen haten”, schreef hij.

Massimo Introvigne van de organisatie Bitter Winter, schreef dat het punt van het verhaal was om de superioriteit van de wet te onderstrepen, zoals die overgeleverd wordt door de Chinese Communistische Partij.

Bron: LifeSiteNews