Kardinaal De Kesel lijdt aan kanker

Kardinaal De Kesel, Aartsbisschop van Mechelen-Brussel, heeft kanker. Dat staat te lezen op de Franstalige website Cathobel, de officiële website van de Belgische bisschoppenconferentie.

Sinds april heeft de 73-jarige Kardinaal De Kesel, een stap opzij gezet wegens ‘gezondheidsproblemen.’ Hij heeft chemotherapie ondergaan en vorige week maandag, 24 augustus, werd hij geopereerd. Volgens de behandelende artsen verliep deze operatie goed. Nu is een tijd van revalidatie noodzakelijk.

Kardinaal De Kesel staat bekend om enkele sterke uitspraken rond homoseksualiteit. Op 5 mei 2018 verscheen in het Nieuwsblad een artikel over Kardinaal Jozef De Kesel die in zijn bisschoppelijk paleis enkele vertegenwoordigers had ontvangen van de ‘Holebibeweging Mechelen’. In een privaat gesprek zei hij onder meer dat hij vindt dat de Kerk respect moet tonen voor sodomie: “De Katholieke Kerk moet homoseksuelen en lesbiennes meer respecteren, ook in hun seksualiteitsbeleving.

Tevens liet De Kesel optekenen dat hij dacht aan een gebeds- of dankviering voor homoseksuele koppels, eerder dan een inzegening. Hij verwees ook naar het gezegde van Bergoglio “Wie ben ik om te oordelen” in verband met homoseksualiteit.

Reeds bij zijn aanstelling als Aartsbisschop in 2016 zei hij tijdens een tv-interview dat “respect voor de seksualiteitsbeleving van een homofiele mens belangrijk” is. De Kerk heeft echter altijd geleerd dat mensen met homoseksuele neigingen in kuisheid dienen te leven, net omdat zo’n handelingen intrinsiek slecht zijn.

Bidden we voor de genezing, maar ook voor de bekering (dat is de genezing van de ziel) van Mgr. De Kesel.

Bron: Cathobel