Vanaf zaterdag zijn mondmaskers door de overheid verplicht in kerken in België

Foto: Massexplained.com

In België zal het vanaf zaterdag verplicht zijn om een mondmasker te dragen in een winkel. Maar ook in theaterzalen en in kerken! Wie niet buigt, riskeert een boete.

Volgens de VRT werd na overleg met de ‘experten’ van GEES (met o.a. viroloog en PVDA-sympathisant Marc van Ranst) door het ‘overlegcomité’ beslist om vanaf zaterdag mondmaskers verplicht te stellen op plaatsen waar veel volk samenkomt. Het masker wordt dus ook verplicht in “gebedshuizen”, en dat omvat ook kerken. 

“Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie”, zo luidt het.

Opvallend: in maart stond er nog op de website van Het Nieuwsblad te lezen dat mondmaskers niet helpen bij het voorkomen van een besmetting. En in april stond in De Tijd nog te lezen:

In regeringskringen is te horen dat er geen verplichting komt op het dragen van een mondmasker. ‘Dit is een emotioneel debat, er is geen wetenschappelijk bewijs dat het werkt’, klinkt het. Maar wie er een wil dragen, mag dat. ‘Dan helpt het in alle geval voor de hersenen’, besluit Van Ranst.

Bron: VRTNWS