In Schotland zijn publieke H. Missen nog steeds verboden

Een katholieke priester heeft bezwaar gemaakt tegen het continue verbod op openbare H. Missen door de Schotse regering. Al vijf maanden kunnen de Schotten niet naar de H. Mis.

Pater Michael J. Kane is pastoor van de St. Augustinuskerk in Coatbridge, een stad ongeveer 15 km ten oosten van Glasgow. In een open brief van 26 juni aan Fulton MacGregor, lid van het Schotse parlement (MSP), had Kane kritiek op de plannen van Schotland om de openbare eredienst pas eind juli toe te staan.

“…. Het is buitengewoon zorgwekkend dat er nu enige vertraging kan optreden bij het toestaan ​​van de terugkeer naar de openbare eredienst, met de vroegste datum nu vastgesteld op 23 juli. Dit ondanks het feit dat de Schotse regering het veilig acht om pubs, restaurants, bioscopen en andere sociale gelegenheden te openen.”

De Katholieke Kerk in Schotland heeft met de regering in Schotland gecommuniceerd met haar plan voor de hervatting van de openbare eredienst. Als onderdeel van “Fase 2” in het hervatten van het openbaar leven na de lockdown mochten de kerken van Schotland op 22 juni opnieuw worden geopend voor persoonlijk gebed, op voorwaarde dat de zogenaamde protocollen voor sociale afstand en hygiëne werden gevolgd.

Op 5 juli begonnen de openbare H. Missen opnieuw in Engeland, waarbij katholieke priesters een lage opkomst meldden. De ontheffing van de verplichting om de zondagsmis bij te wonen in Engeland en Wales is nog steeds van kracht. Privégebed in de kerken en kapellen van Engeland was vanaf 15 juni toegestaan.

Volksgezondheid is een “overgedragen” kwestie, wat betekent dat het Schotse parlement vrij is om zijn eigen richtlijnen te bepalen, onafhankelijk van de regering van Westminster in Londen. Kennelijk heerst er een zeer anti-christelijk sentiment in het Schotse parlement.

Bron: LifeSiteNews