George Soros over de coronacrisis: “Dit is de crisis van mijn leven”

De linkse miljardair George Soros heeft in een interview aangegeven dat de “coronapandemie” de weg effent voor maatschappelijke veranderingen die daarvoor onmogelijk leken, en hij noemde de coronacrisis “de crisis van mijn leven”.

Op de vraag of deze crisis vergelijkbaar is met voorgaande crisissen, zei Soros: “Nee. Dit is de crisis van mijn leven. Zelfs voordat de pandemie toesloeg, besefte ik dat we in een revolutionair moment waren beland, waar wat in normale tijden onmogelijk of zelfs onvatbaar zou zijn, niet enkel mogelijk was geworden, maar mogelijks absoluut noodzakelijk”, aldus Soros in het interview met Project Syndicate, ’s werelds grootste opinieblad.

Soros maakt zich ook zorgen over de toekomst van de EU, omdat het “een incomplete unie is”.

Hij uitte zijn bezorgdheid over het feit dat landen zoals Polen of Hongarije misschien meer onafhankelijk kunnen worden van de EU, indien het Duitse gerecht de beslissingen van het Europese Gerechtshof in twijfel kan trekken.

Soros schoof het idee naar voor van “eeuwige” Europese obligaties, die hij “Consols” noemde. Met het geld daar door die Consols wordt gecreëerd, zou hij de strijd aangaan tegen het coronavirus, alsook ‘klimaatverandering’.

“President Ursula vonder Leyen van de Europese Commissie zegt dat Europa ongeveer €1000 miljard nodig heeft om deze pandemie te bestrijden, en ze zou er €1000 miljard moeten aan toevoegen voor de klimaatverandering”, zo zei Soros. Hij vertelde niet waarom die zogenaamde “consols” niet in gewone tijden kunnen uitgevaardigd worden.

Over Trump zei Soros nog dat hij verwacht dat hij zichzelf zal ‘vernietigen’ en dat hij reeds bezig is Soros’ stoutste verwachtingen te overtreffen.

Soros is middels zijn ‘Open Society Foundations’ een geldschieter voor liberale doelen in de wereld, inclusief abortus, euthanasie, bevolkingscontrole, homohuwelijk, transgenderisme, enz. Hij geeft jaarlijks bijna $1 miljard uit, waarvan $150 miljoen aan Planned Parenthood, American Civil Liberties Union, enz.

Bron: Project Syndicate