Bergoglio bevestigt: coronavirus is het antwoord van de natuur op de milieuproblematiek

Bergoglio bevestigde vorige week zijn eerdere uitspraken tegenover de Spaanse journalist Jordan Evolé over de coronacrisis. In een interview met The Tablet afgelopen woensdag, zei hij opnieuw dat het virus een gevolg is van natuur die reageert op de milieuproblematiek. 

De journalist vroeg of de huidige pandemie en de daarbij gaande economische crisis die de maatregelen veroorzaken, een kans is “voor een ecologische bekering.”

Bergoglio antwoordde aan de journalist:

“Er is een uitdrukking in het Spaans: “God vergeeft altijd, wij vergeven soms, maar de natuur vergeeft nooit.” We gaven geen antwoord op de gedeeltelijke catastrofen. Wie spreekt er nu nog over de bosbranden in Australië, of herinnert zich dat 18 maanden geleden een boot de noordpool kon doorkruisen omdat de gletsjers allemaal gesmolten waren? Wie spreekt er nu over de overstromingen? Ik weet niet of dit de wraak van de natuur is, maar ze zijn zeker het antwoord van de natuur.”

Het was in maart dat Bergoglio het eerst over deze kwestie begon. De Spaanse journalist, Jordan Évole, vroeg Bergoglio of dat het mogelijk is dat dit het uur van de natuur is om af te rekenen met ons? Bergoglio antwoordde: “Er is een gezegde dat je zeker kent: God vergeeft altijd, wij vergeven soms, maar de natuur vergeeft nooit. Bosbranden, aardbevingen… dat is de natuur die een woede-aanval krijgt, zodat we voor de natuur zullen zorgen.”

Bron: LifeSiteNewsThe Tablet