Bergoglio zegt dat het coronavirus een woede-aanval van ‘Moeder Natuur’ is, omwille van de milieuvervuiling

Jorge Bergoglio vertelde afgelopen zondag een Spaanse journalist dat hij gelooft dat de corona-epidemie een gevolg is van “de natuur die een woede-aanval krijgt”, als gevolg van de milieuvervuiling, en dat dit een teken is dat we beter voor haar moeten zorgen. Ex-priester Leonardo Boff vertelde ongeveer hetzelfde: het virus is een straf van Pachamama voor onze beledigingen tegen haar.

De journalist, Jordan Évole, vroeg Bergoglio of dat het mogelijk is dat dit het uur van de natuur is om af te rekenen met ons? Bergoglio antwoordde: “Er is een gezegde dat je zeker kent: God vergeeft altijd, wij vergeven soms, maar de natuur vergeeft nooit. Bosbranden, aardbevingen… dat is de natuur die een woede-aanval krijgt, zodat we voor de natuur zullen zorgen.”

De uitdrukking “een woede-aanval krijgen” is een vertaling van het door Bergoglio gebruikte Spaanse woord “patalear”, dat letterlijk betekent “met de voeten stampen”, en vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar uitbarstingen van woede of frustratie.

Hier kunt u de video met de opmerkingen, zelf bekijken:

 

De journalist vroeg hem ook wat hij de mensen die hun geliefden verliezen zou willen vertellen, waarop Bergoglio antwoordde: “Het laatste dat ik zou doen is hen iets vertellen. Wat ik probeer te doen is hen helpen om mijn nabijheid te voelen.”

Of hij optimistisch was over de situatie, antwoordde Bergoglio dat hij hoop heeft in de mensen: “Ik heb hoop in de mensheid, in mannen en vrouwen. Ik heb hoop in de naties. Ik heb veel hoop.”

Ex-priester Leonardo Boff

Ook de Braziliaanse bevrijdingstheoloog, dissidente ex-priester en bewonderaar van Bergoglio, Leonardo Boff – die ooit zei dat Bergoglio een groot man van de bevrijdingstheologie is – zei dat het coronavirus een straf is van Gaia of Pachamama, vanwege de beledigingen die we haar aandoen (vervuiling, enz…). Voor hem is het geen toeval dat het virus uitbarstte “waar de vervuiling het grootst is.”

“Daardoor geeft de ‘Grote Moeder Gaia’ ons tekenen dat ze ziek is”, zei Boff. “De aarde wil een andere houding tegenover haar,” zo zei hij, en hij voegde nog aan toe dat we niet zouden mogen vergeten dat “de aard zelf voelt, denkt, liefheeft, vereert en geneest.”

Bron: LifeSite, Gloria