16de-eeuws Miraculeus Kruis – door Bergoglio gebruikt in zijn gebedsuur – beschadigd door de regen

Afgelopen vrijdag, 27 maart 2020, hield Jorge Bergoglio een buitengewoon gebedsmoment in het Vaticaan om aan God een einde te vragen van de Coronapandemie. Hiervoor had Bergoglio een 16de-eeuws Miraculeus Kruis laten overbrengen van de Kerk van San Marcello al Corso in Rome. Verder was er ook een moment van Eucharistische aanbidding. 

Het Miraculeus Kruis dat Bergoglio liet overbrengen, kent een heel bijzondere geschiedenis. Het werd als miraculeus vereerd nadat het geheel ongehavend uit de kerk kwam, nadat die volledig was afgebrand op 23 mei 1519. Nog geen drie jaar later werd Rome geteisterd door de ‘Zwarte Dood’. Op vraag van de Katholieken van Rome werd het kruisbeeld in processie gedragen van het klooster van de Dienaren van Maria in Via del Corso naar het Sint-Pietersplein, waarbij in iedere wijk even halt werd gehouden. Na 16 dagen elke dag de processie te hebben gedaan, hield de pest op. Het bijzondere beeld werd voor de gelegenheid van Bergoglio’s gebedsdienst buiten gezet, vlakbij de ingang van de Sint-Pietersbasiliek. Het houten beeld bleef twee uur lang in de regen staan.

Dit is hoe de parochie van San Marcello al Corso het beeld terugkreeg:

Het houten beeld was geheel opgezwollen. Op verschillende plaatsen was het eeuwenoude gips opgeblazen; hier en daar kwam de verf dat het bloed vanuit de zijde van Christus voorstelt, los; het houten oppervlak van het haar vertoonde barsten en de armen liepen ook schade op.

Verder was er ook Eucharistische aanbidding en de zegen met het H. Sacrament. Niet één keer heeft Bergoglio geknield voor het Allerheiligste.Bergoglio kan uiteraard wel knielen om de voeten van Moslims te kussen:

Intussen raast het Coronavirus verder over de wereld. Vooral de VS zal nu, naar de vooruitzichten, hard worden getroffen.

De boodschap voor deze wereld in deze Vasten: gebed, boete en bekering!

Buig uw knieën voor de Heer uw God!

Bron: Gloria, NOW, Il Sussidiaro