Gisteren werd Bisschop Georg Bätzing van het bisdom Limburg tot nieuwe President van de Duitse Bisschoppenconferentie verkozen. In zijn eerste interview na zijn verkiezing sprak hij over het veranderen van de leer van de Kerk over seksualiteit. Bätzing werd verkozen nadat Kardinaal Marx in februari aankondigde dat hij geen tweede termijn zag zitten als hoofd van de Duitse bisschoppen. Bätzing houdt er een hele rij controversiële en ketterse standpunten op na.

Hij zei: “Er is speelruimte en er zijn openingen in de Leer. Iets moet veranderen, ook met betrekking tot hoe we omgaan met homoseksuelen en hun levensstijl.”

“Zoals we het reeds in de synodale bijeenkomst hebben voorgesteld, zien we reeds veranderingen in de ‘Theologie van het Lichaam’ van Johannes Paulus II. De encycliek Amoris Laetitia opende dan eens te meer ver en wijd de deur.”

Volgens Mgr. Bätzing is het nu belangrijk dat “we deze leer in wezen op zo’n manier kunnen formuleren dat het een ‘kennis van oriëntatie’ wordt en het niet opgevat wordt als deze fatale moraliteit van verboden.”

En hij besloot dat er ook iets moet veranderen m.b.t. “hoe er wordt omgegaan met homoseksuelen en hun levensstijl.”

Bätzing is het hoofd van het discussieforum over seksualiteit van de Duitse “Synodale Weg”, waarvan het voorbereidende document o.a. contraceptie, ongehuwd samenwonen, masturbatie enz. vergoelijkt.

Over zijn ketterse, afvallige standpunten:

  1. Hij was één van de eerste Duitse bisschoppen die in zijn bisdom een werkgroep aanmoedigde die concrete voorstellen uitwerkt voor een “liturgische zegening” voor homoseksuelen en hertrouwde gescheidenen.
  2. Hij verdedigde Vader Ansgar Wucherpfennig, de rector van de Jezuïtische Sankt Georgen Post-Graduate School voor Filosofie en Theologie in Frankfurt, die door het Vaticaan op de vingers getikt werd voor het zegenen van homoseksuele koppels en voor het in vraag stellen van het standpunt van de Kerk over vrouwelijke wijdingen. Wucherpfennig werd vervolgens door Bätzing aangesteld om te werken aan een liturgische zegening voor homoseksuelen.
  3. Bätzing is ook grote promotor van “intercommunie” met Protestanten. Hij is de voorzittende bisschop van een oecumenische groep van Protestantse en Katholieke theologen en steunde hun voorstel voor intercommunie, door te beweren dat er nu een “akkoord” is betreffende de “theologische betekenis” van de Eucharistie en het Avondmaal.
  4. Bätzing stelde eind 2019 dat hij “als bisschop, het ernstig moet nemen dat de uitsluiting van vrouwen van de gewijde ambten als fundamenteel onrechtvaardig en ongepast wordt gezien.”
  5. En tot slot wil Bätzing het priesterlijk celibaat optioneel maken.

Marco Gallina, een journalist van het Duitse Katholieke blad Die Tagepost, zei over de verkiezing van Bisschop Bätzing als hoofd van de Duitse bisschoppen: “De Duitse bisschoppenconferentie heeft het duidelijk gemaakt dat het niet langer Rooms-Katholiek wil zijn.”

Bron: LifeSiteNews

Advertentie

De redactie Avatar

Published by

Categories:

10 reacties op “Nieuw hoofd van de Duitse bisschoppenconferentie is nóg modernistischer”

  1. Johan Avatar
    Johan

    Q
    Ziet er ook een halve protestant uit ! Een een Duits, zegt ook veel. Ik hoorde het ontstellende bericht op de BRF.

  2. lunsius Avatar

    On 4 Mar 2020, at 15:35, Hubert Luns wrote:

    Als ik zo naar Bisschop Georg Bätzing kijk en hetgeen hij tot nog toe heeft gepresteerd, zie ik iemand die van geen wijken weet, iemand die ten volste overtuigd is van zijn gelijk, iemand die in dwaze koppigheid elke mening die van de zijne afwijkt de grond inboort, om kort te gaan een hoogmoedig mens. Daarover is het een en ander gezegd in de Catechismus van het Theologisch Modernisme van Paus Pius X, dat in 1907 het licht heeft doen zien. Daarin staat:

    “Als een kloek met haar kiekens drentelt de hoogmoed op het erf, is er niet van weg te denken. Zij pronkt met al haar veren. Geen enkel deel van de Modernistische leer is daarvan gevrijwaard. Hoogmoed is dat overdreven zelfvertrouwen waardoor men zichzelf tot de maat der dingen stelt. Hoogmoed is die verwaande eerzucht waardoor de mens zichzelf als enige bezitter van de waarheid ziet totdat hij in trotse zelfgenoegzaamheid denkt: ‘Ik ben veel beter dan de rest!’ Om te bewijzen dat hij boven alles en iedereen verheven staat schaart hij zich achter de grootste absurditeiten. Hoogmoed is die rebelse geest die eist dat het rechtmatig gezag voor de vrijheidsdrang zwicht. Hoogmoed is die aanmatigende houding die van iedereen aanpassing eist behalve van zichzelf. Hoogmoed is allergisch voor zelfs de minste kritiek. Het komt neer op een pedanterig gebrek aan eerbied voor om het even welk gezag, het opperste gezag dat alleen God toekomt niet uitgesloten. Geen weg die rechter en sneller naar het Modernisme leidt dan de hoogmoedige trots. Neem een leek of meer nog een priester die het fundamentele gebod van het Christelijk leven uit het oog heeft verloren dat zegt dat wij aan onszelf moeten verzaken. Welnu, die man is rijp voor de Modernistische ketterijen. Indien iemand Jezus Christus niet als zijn redder in nood weet te omhelzen en de hoogmoed niet uit zijn hart heeft gebannen, zou het verbazingwekkend zijn als het anders was geweest. Het is uw plicht, zegt Z. H. de Paus tot zijn bisschoppen, die hoogmoedige mensen te dwarsbomen en hun functies van minder gewicht toe te wijzen; ze te degraderen in verhouding tot hun ambitie om hogerop te klimmen. Een lage positie binnen de Kerk ontneemt hen de mogelijkheid schade toe te brengen.”

    1. highcolder Avatar
      highcolder

      U schrijft: “Hoogmoed is dat overdreven zelfvertrouwen waardoor men zichzelf tot de maat der dingen stelt. Hoogmoed is die verwaande eerzucht waardoor de mens zichzelf als enige bezitter van de waarheid ziet totdat hij in trotse zelfgenoegzaamheid denkt: ‘Ik ben veel beter dan de rest!’ ”

      Wellicht bent u in staat om met dit in het achterhoofd uw eigen reactie te herlezen en beoordelen. Iets van: De pot verwijt de ketel …. Is het zo moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan zoals deze bisschop voorstelt?

      1. lunsius Avatar

        Sorry, Highcolder, het is een citaat van de Heilige Paus Pius X – het zijn niet mijn woorden. Ik raad u aan het boek te kopen dat te verkrijgen is bij Jeanne d’Arc uitgeverij, getiteld “Catechismus van het Theologisch Modernisme”. Daar zult u dit citaat in terugvinden. Of wilt u soms ontkennen dat Monseigneur Georg Bätzing een Modernist is?

  3. FatimadeJong Avatar
    FatimadeJong

    OOK IN DE DUITSE RK-KERK IS ALLES ‘GEEN PROBLEEM’!

    Deze apostaat, wil als het ware ‘gaan hockeyen op een voetbalvereniging’. Gaat tuurlijk niet en moet dus maar zijn eigen ‘vereniging’ oprichten. Doet hij ‘tuurlijk’ niet. En ‘tuurlijk’ grijpt niemand in. Geen enkele verdediging RK-leer en Kerk. Hoe dan ook, deze man is automatisch geexcommuniceerd. Ergo, geen RKC meer. Staat buiten de Kerk. Of hij nu wil of niet.

    (RKC=RK-christen).

    1. highcolder Avatar
      highcolder

      Wordt een bisschop die zijn ideeen uiteenzet en de dialoog voert automatisch geexcommuniceerd? Is hij dan per definitie een apostaat?
      Ik vind dat standpunt nogal extreem en kan me daar niet in vinden.
      Groet, Herman

  4. Johan Avatar
    Johan

    Niet voor niets is hoogmoed een hoofdzonde…! Naast jaloersheid natuurlijk…

  5. highcolder Avatar
    highcolder

    Geachte Lunsius, het boek is me bekend evenals het citaat maar u gebruikt het in uw reactie. Ik ga er vanuit dat u die uitspraak van Pius X daarmee onderschrijft. Met uw reactie lijkt u tegen het modernisme te ageren.

    Herman

    1. Johan Avatar
      Johan

      Herman.
      , het modernisme moet met wortel & tak uitgeroeid worden ! Of begrijp je dat nu nog altijd niet…?

      1. highcolder Avatar
        highcolder

        Beste Johan, ‘… met wortel en tak uitgeroeid…’? Alles en totaal? Nee dat begrijp ik niet. Waarom? Jij wel?

        Hartelijke groet, Herman