Op 31 januari ontving Bergoglio de Argentijnse pro-abortus president  Alberto Fernandez (die abortus in Argentinië wil legaliseren) en diens maîtresse Fabiola Yañez, een actrice. De twee ontvingen de H. Communie vlak voordat ze op audiëntie werden ontvangen. De president was twee keer gehuwd. Hij huwde in 1993 met Marcela Luchetti, en hij scheidde van haar in 2005. Vanaf 2004 tot 2014 was hij gehuwd met Vilma Ibarra. Daarna begon de relatie met zijn huidige vriendin, die na zijn verkiezing bij hem is komen inwonen in het presidentieel paleis. 

De ontmoeting van de president en zijn ‘vriendin’ met Bergoglio volgde op een speciale Mis die werd gecelebreerd door Mgr. Marcelo Sanchez Sorondo, hoofd van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen. Sorondo is diegene die regelmatig klimaatconferenties organiseert, waarop pro-abortus politici worden uitgenodigd.

Er circuleren diverse video’s op internet waarop duidelijk te zien is dat beiden de H. Communie ontvangen uit de handen van Mgr. Sorondo.

Ironisch genoeg preekte Bergoglio die morgen over katholieken die naar de Mis gaan op zondag, die zich Christen noemen, maar die “hun zondebesef” kwijt zijn. Hij voegde eraan toe dat er iemand zou moeten zijn om hen de waarheid te vertellen; een profeet die hen “een kleine tik” zou geven. Maar hij verwees niet naar overspelers of aborteurs, maar naar diegenen die hun werklui slecht betalen. De eerste lezing van de Mis die door de president en zijn maîtresse werden bijgewoond, ging bovendien over David die Uria liet vermoorden om alzo diens vrouw Bathseba tot zich te kunnen nemen.

Maar beiden kregen toch de Communie. Wie nog twijfels had over de ware boodschap van Amoris Laetitia, hoeft niet langer te twijfelen: het Vaticaan heeft de boodschap nu voor iedereen klaar en duidelijk gemaakt.

De audiëntie was lang en vriendschappelijk. De president ontving van Bergoglio onder andere een exemplaar van Amoris Laetitia, samen met alle andere documenten die Bergoglio reeds heeft uitgegeven. Er werd met geen woord gerept over abortus, en het feit dat deze president abortus wil legaliseren in Argentinië, het vaderland van Jorge Bergoglio.

Enkele dagen geleden verdedigde Mgr. Sanchez Sorondo het geven van de H. Communie aan de pro-abortus president, zeggende dat dit enkel “een probleem” is voor Amerikaanse Katholieken en Kardinaal Raymond Burke. De bisschop zei verder dat de journalist van LifeSiteNews die hem hierover aansprak, “een fanatiekeling” is.

Bron: LifeSiteNews
De redactie Avatar

Published by

3 reacties op “Amoris Laetitia toegepast in het Vaticaan…”

  1. Hubert Luns Avatar

    Onder de vorige president van rechts signatuur is geen economische opleving gekomen. Daarom heeft het volk met overweldigende meerderheid Alberto Fernandez als president gekozen – die zo rood als een kroot is.

  2. FatimadeJong Avatar

    VELE ‘RKCN’ ZULLEN ALS SMAKELOOS ZOUT WEGGEWORPEN WORDEN!

    Massaal protest van RKCn tegen de praktijken van apostaat Bergoglio? Welne, ‘RKCn’ vinden tegenwoordig alles best. Zijn smakeloos zout geworden. OLH Jezus Christus heeft al gezegd dat als het smaak zijn zout verliest, het weggeworpen, in de hel dus, voor eeuwig, zal worden.

    Reden voor deze RKCn om zich – jawel – te bekeren? Welnee.
    Reden voor echte RKCn om alles te doen om broederzielen te redden? Welnee.
    Reden voor geestelijken om op te roepen to dagelijks Rozenkrans gebed (*) ? Welnee,
    Reden voor geestelijken om op te roepen tot het dragen van het Bruin Scapulier (*) ? Welnee.

    Brrrrrrrrrrrrrrrrrr.

    (*) OLM Maria vroeg om dagelijkse Rozenkrans en dragen van Haar Bruin Scapulier
    RKCn=RK-christenen

  3. peter Avatar
    peter

    schandalig
    reden voor mij om al 40 jaar uit deze “kerk ” te blijven
    het enigste dat mij rest is Jezus,aan Hem heb ik genoeg
    een idioot dat is deze paus

    peter kroes
    gent