Aartsbisschop Carlo Maria Viganò publiceerde gisteren op de Italiaanse website Correspondenza Romana een krachtige verdediging van de Heilige Maagd Maria, en een een beschuldiging aan het adres van Bergoglio, als antwoord op Bergoglio’s controversiële homilie op het feest van O.L.Vrouw van Guadalupe, waar hij de leer over Maria als Medeverlosses als “nonsens” afdeed. Opvallend: Mgr. Viganò noemt Bergoglio niet langer ‘Paus Franciscus’, maar: ‘paus Bergoglio’. 

De verklaring luidde: “Maria Onbevlekte Maagd en Moeder – Acies Ordinata, ora pro nobis,” en hij citeerde een vers uit Jesaja die spreekt over Gods wil om niet langer stil te blijven bij het zien van de zonde van afgoderij.

Mgr. Viganò steekt van wal: “Het tragische verhaal van dit mislukte pontificaat gaat voort met een dreigende opeenvolging van kronkels en bochten. Er gaat geen dag voorbij: van de meest verheven troon gaat de Opperherder voort om de Stoel van Petrus te ontmantelen, daarbij zijn opperste autoriteit gebruikend en misbruikend, niet om te belijden, maar om te ontkennen; niet om te bevestigen, maar om te misleiden, niet om te verenigen, maar om te verdelen; niet om op te bouwen, maar om af te breken.

Hij vervolgt: “Op de liturgische herdenking van de Maagd van Guadalupe, gaf paus Bergoglio eens te meer lucht aan zijn overduidelijke Mariale intolerantie (toen hij verklaarde dat Maria zich niet wilde presenteren als Medeverlosseres, maar gewoon een leerlinge was).” “Maar, de Onbevlekte Theotokos, zo vreselijk als een leger met een ontvouwde banier, zal strijd leveren om de Kerk te redden, en ze zal het ongebreidelde leger van de Vijand, die oorlog aan haar verklaard heeft, vernietigen, en met hem zullen alle demonische pachamama’s definitief naar de hel terugkeren.”

“Nadat hij haar gedegradeerd had tot de “naaste buur,” of een weglopende migrant, of een gewone lekenvrouw met fouten en crisissen zoals gelijk welke vrouw die gemerkt is met de zonde, of een leerlinge die ons duidelijk niets te leren heeft; nadat hij haar getrivialiseerd en ontheiligd had, zoals die feministen die terrein aan het veroveren zijn met hun “Maria 2.0” beweging, die O.L.Vrouw willenn moderniseren en haar tot een evenbeeld willen maken in hun beeld en gelijkenis, heeft paus Bergoglio verder de Eminente Koningin en de Onbevlekte Moeder van God betwist, die “mestiza werd met de mensheid”, en van God een mestizo (een halfbloed, een bastaard) maakte.’ Met een paar grappen raakte hij het hart van het Mariale Dogma en het Christologische dogma dat ermee verbonden is.”

De recente aanvallen van Bergoglio op de H. Maagd zijn voor Viganò duidelijk: “De Moeder aanvallen is opstaan tegen de Zoon.” Viganò merkt op dat Bergoglio de Tenhemelopneming niet viert (iets dat wij reeds in 2015 vaststelden) en dat hij het vermijdt om samen met de gelovigen de Rozenkrans te bidden (wat wij ook reeds in 2015 hadden opgemerkt).

Viganò heeft het vervolgens over Bergoglio’s valse leergezag, en neemt woorden in de mond die tot nu toe nog geen enkele bisschop of kardinaal heeft durven uitspreken: “Meer dan zes jaar lang zijn we nu vergiftigd geweest met een vals leergezag, een soort extreme synthese van alle conciliaire misvattingen en post-conciliaire dwalingen die meedogenloos gepropageerd werden, zonder dat de meesten van ons het merkten. Ja, omdat het Tweede Vaticaans Concilie niet enkel de Doos van Pandora opende, maar ook het Raam van Overton, en zo gradueel dat we de veranderingen die uitgevoerd werden, de ware natuur van de hervormingen en hun dramatische gevolgen niet beseften, noch vermoedden wij wie werkelijk aan het hoofd stond van die gigantische subversieve operatie, die de modernistische Kardinaal Suenens “het 1789 van de Katholieke Kerk” noemde.”

“Dus, in de loop van deze laatste decennia, werd het Mystieke Lichaam langzaamaan gedraineerd van haar levensbloed door een niet te stoppen bloeding: de heilige schat van het geloof werd gradueel verkwanseld, dogma’s gedenatureerd, eredienst geseculariseerd en gradueel ontheiligd, moraliteit gesaboteerd, het priesterschap verguisd, het Eucharistisch Offer geprotestantiseerd en getransformeerd in een gezellig Banket…”

Het onderscheidende kenmerk van de modernistische ketterij is, zo benadrukt Mgr. Viganò, de heimelijkheid en de tactiek van het bevestigen wat men wil vernietigen, het gebruiken van vage en onduidelijke termen en promoten van dwalingen dwalingen zonder ze ooit duidelijk te formuleren.” Het resultaat is wat we nu zien: “Een Katholieke Kerk die niet langer Katholiek is, een vat leeggemaakt van de oorspronkelijke inhoud.”

Mgr. Viganò merkt op dat Bergoglio de hoogste autoriteit van de Kerk vernedert met “verhullingen en leugens,” en “flagrante gebaren van praalzieke spontaniteit, waarmee hij zichzelf verheft in een continue narcistische zelfverheerlijking.”

Viganò zegt ook dat hij kennis heeft van plannen om een “Amazoniaanse dauw” te introduceren in het Eucharistisch gebed van de Novus Ordo Mis (de Mis in de volkstaal), ter vervanging van de Heilige Geest. Dit is een stap richting een pantheïstische en afgodische mis.

Verder geeft hij aan dat de komst van de Antichrist nu onvermijdelijk geworden is: “De komst van de Antichrist is onvermijdelijk, het maakt deel uit van de epiloog van de heilsgeschiedenis. Maar we weten dat het de premisse is voor de universele triomf van Christus en zijn glorieuze Bruid.

En hij besluit: “De Kerk is gehuld in de duisternis van het modernisme, maar de overwinning behoort aan Onze Heer en Zijn Bruid. Wij willen verder het onveranderlijke geloof van de Kerk blijven belijden, tegenover het gebrul van het kwaad dat haar belaagt. We willen waken met haar, en met Jezus, in deze nieuwe Gethsemane van de eindtijd; om te bidden en boete te doen tot eerherstel voor de vele beledigingen die hen worden aangedaan.”

Bron: LifeSiteNews(1), (2), Gloria


Advertentie

De redactie Avatar

Published by

8 reacties op “Aartsbisschop Viganò: “We zijn nu al ruim 6 jaar lang vergiftigd geweest met een vals leergezag””

  1. FatimadeJong Avatar
    FatimadeJong

    HEILIGSCHENNIS!

    Wat een belediging van de Moeder van God door Bergoglio. Heiligschennis! Deze Bergoglio is waarlijk de valse profeet uit Openbaringen. Maar RKCn, de meeste, vinden alles best.

    Ps. Voor tweede keer deze maand werd in de heilige mis op zondagochtend weer opgeroepen te gaan kijken naar een op Islam geinspireerd toneelstuk in het Nationaal Theater aan het Spui in Den Haag
    OLM Maria heeft via fr. Don Gobbi de Islam een satansreligie genoemd. En zo werkt vijwel iedereen
    in de Kerk mee om de Kerk tot de grond toe af te breken.

  2. Yves sergeant Avatar
    Yves sergeant

    Waarom laat God dit toe ?? Dat een smeerlap paus wordt ? Hebben we dit aan onszelf te danken ? Ik weet het gewoon niet meer en ik ben het echt kotsbeu !

    1. eric-b-l Avatar
      eric-b-l

      Mattheus 24

    2. Greta Avatar
      Greta

      God laat het toe opdat de Schrijft vervuld wordt. “En dan komt de valse profeet”. Niets gebeurt zonder God’s Wil en de zweer moet uit etteren.

    3. eric-b-l Avatar
      eric-b-l

      Father Gruner van TheFatimaCenter legt uit dat God slechte priester kan zenden in bepaalde goddeloze omstandigheden.

      Why Churchmen Keep the Third Secret Hidden

    4. FatimadeJong Avatar
      FatimadeJong

      Scheiding lammeren en de bokken. Nu wordt geschift door OLH Jezus Christus, de ‘verschrikkelijke’ Rechter!

      Zorg dat je bij de gereddenen zit. Draag het Bruin Scapulier!!!!

  3. Hero de Jong { Profeet } Avatar

    |
    uh, oei !?… bij het (overigens zeer moedig) beginnen van een achterhoede gevecht, is ’t niet raadzaam om de banier te heffen — want de antichrist moet helaas komen om de heidenen in de kerk, tot zich te roepen — uiteraard, zal Jezus dan, de echte gelovigen tot zich verzamelen, waar`uit tenslotte (wegens de vervolging) de gemeente der heiligen ontstaat — ja want deze gemeente der heiligen, apostelen plus profeten, is waar God naar streeft — terwijl de ONgehoorzamen, die op BABYLON gokken, zullen eindigen alwaar ’t geween plus tandengeknars zal zijn, straks_!!

    ( lees > “… daar zal het geween zijn en het tanden geknars, wanneer u Abraham en Isaak en Jakob zult zien, met de profeten van ’t Koninkrijk Gods, maar u_zelf : buitengeworpen weet !!…”

  4. A vigilant citizen Avatar
    A vigilant citizen

    Deze paus, of beter gezegd dit duo aan pauzen, paus Benedictus XVI en paus Franciscus, zetten ons aan de waarheid te zoeken en niemand in de kerk zomaar blindelings te geloven…

    Nu is de tijd gekomen dat iedereen zelf zijn geloofskennis moet bijspijkeren. Dit houdt een bijzonder moeilijke opdracht in voor ouders. Zij moeten nu als eersten hun kinderen de basisbeginselen van de katholieke leer bijbrengen. De kerk doet dat niet meer voor hen, soms zelfs integendeel.

    – De godsdiensthandboeken op school geven immers een afgezwakte of verdraaide boodschap. Of ze maken van bijzaken hoofdzaken en omgekeerd. Of ze presenteren leugens als waarheid.
    – Wie van onze godsdienstleraars, wie van onze priesters en wie van onze bisschoppen spreekt nog over de opdracht van een mens om zijn ziel te redden, over het laatste oordeel, over hemel, hel en vagevuur?
    – De 10 geboden worden niet zozeer voorgesteld als ernstige en strikte goddelijke wetten die ermee voor zorgen dat onze ziel met God verbonden kan blijven maar veel meer slechts als richtlijnen om waarden buiten ons te beschermen.
    – De 7 sacramenten worden niet meer voorgesteld als krachtige tekenen waarmee Christus zelf iets in onze ziel verandert en bewerkt, maar als idealen waarnaartoe men moet proberen te leven.
    – Aan de goede mensen verkondigt men niet langer de opdracht om de wil van God te zoeken en op volmaakte wijze te vervullen en aan de slechte mensen – ja, want die bestaan – wordt niet meer het oordeel van God en de hel als te vrezen realiteit voorgehouden. De kerk heeft haar boodschap afgezwakt en doet op den duur volop mee aan politiek correct taalgebruik om niemand voor het hoofd te stoten.

    En zo schiet ook de voorbereiding op de eerste communie, het vormsel, het huwelijk en het priesterschap op den duur tekort.

    Ik hoop dat minstens één van onze bisschoppen geregeld Restkerk, Katholiek Forum en Katholieke Actie Vlaanderen leest. Er rust een verpletterende verantwoordelijkheid op hen, als ze dat niet doen en op voorhand denken op hun eentje alle waarheid in pacht te hebben.

    Ik weet het: wij hebben natuurlijk gemakkelijk praten: de beste stuurlui staan aan wal.

    Maar anderzijds moet het gezegd: wij staan midden op de boot van deze wereld die snakt naar een moreel kompas. Ook wij hebben ogen, ook wij hebben oren. Ook wij zien, ook wij horen. Het gaat niet op dat de kerkelijke autoriteiten op voorhand de dialoog met de traditiegezinde katholieken uitsluiten en die groep tot non-communicados maken: mensen die het beluisteren niet waard zouden zijn en die men op Kerknet met lelijke en onterechte adjectieven in de hoek zet. Ik denk dan aan de Amerikaanse kardinaal Raymond Burke of aan de hulpbisschop van Kazachstan, Athanasius Schneider. Op dat zogenoemde Kerkportaal van Vlaanderen worden deze katholieke voorgangers als ultraconservatief bestempeld, terwijl ze gewoon 2000 jaar katholieke traditie verdedigen. Het wordt ook tijd dat Kerk en Leven en Tertio eerlijk rapporteren over de strijd die momenteel woedt binnen de katholieke kerk tussen modernisten en traditionalisten. Aan beide groepen moet men minstens evenveel kans op schrijfruimte gunnen.