Nieuw financieel schandaal: Vaticaans geld gebruikt voor het sponsoren van de film ‘Rocketman’

Het Vaticaan heeft kennelijk gelden geïnvesteerd vanuit het zogenaamde ‘Sint-Pieterspenning’ fonds (waarvoor jaarlijks een omhaling wordt gehouden in de kerken) in het ‘Centurion Global Fund’, vanwaaruit geld werd gebruikt om de film ‘Rocketman’ te sponsoren, een film over het leven van Elton John, en waarin expliciete homoseksscènes in voorkomen. Aldus melden de Frankfurter Allgemeine Zeitung en Corriera.it. 

De Vaticaanse openbare aanklager onderzoekt in een nieuw Vaticaans financieel schandaal, naast andere dingen, de betrokkenheid van het Vaticaanse Staatssecretariaat (o.l.v. Pietro Parolin) in een investeringsfonds, die mee de productie van ‘Rocketman’ financierde; een film over het leven van de homoseksuele popzanger Elton John. Volgens de FAZ gat het om het ‘Centurion Global Fund’ dat gevestigd is in Malta.

FAZ schrijft: “Twee derden van de ongeveer 70 miljoen euro van het fonds komen, volgens het rapport, van de schatkist van het Vaticaanse Staatssecretariaat, waarin de opbrengsten van de zogenaamde Sint-Pieterspenning terecht komen, een jaarlijkse omhaling voor de paus.”

In Rusland werden de expliciete seksscènes eruit geknipt voordat de film ‘Rocketman’ werd vertoond in de cinemazalen.

Bron: Kath.net; FAZ.net


Advertentie