Unplanned: de film over de directrice van een abortuskliniek die een pro-life activiste wordt

Op het moment dat men in België op het punt staat de termijn voor abortussen op te trekken van 12 naar 18 weken, willen wij reclame maken voor een film over abortus: Unplanned. Het verhaal gaat over een jonge directrice van een abortuskliniek die op een gegeven ogenblik een abortus bijwoont en daarvan zo geschokt is dat ze haar carrière opgeeft en pro-life activiste wordt. De film, die mede door de Belgische Pro-life vereniging Pro Vita naar hier werd gehaald, en van ondertiteling werd voorzien, zal in Vlaanderen in première gaan in Antwerpen op 1 december. Helaas is er ook veel tegenstand, en weigeren de meeste bioscopen de film te draaien. In Nederland is deze reeds in première gegaan en momenteel te zien in een beperkt aantal bioscoopzalen. 

Pro Vita heeft i.s.m. Nederlandse organisaties de Amerikaanse film ‘Unplanned’, die het levensverhaal vertelt van Abby Johnson, een voormalige directrice van een abortuskliniek, laten voorzien van Nederlandstalige ondertiteling én is tevens distributeur voor België. Hiermee is het Nederlandse taalgebied één van de eerste regio’s buiten Noord-Amerika waar deze film gedraaid wordt.

De Vlaamse première van ‘Unplanned’ zal op zondag 1 december 2019 om 19u. in Antwerpen plaatsvinden (https://www.unplanned.be/premiegravere.html). Daarna volgt een receptie. Kijk op www.unplanned.be voor meer informatie. Tickets voor de première kunnen gekocht worden via https://www.unplanned.be/premiegravere.html

​Daarna gaat Pro Vita de film op zoveel mogelijk locaties vertonen. Er zijn reeds diverse aanvragen binnengekomen om de film te komen vertonen in Nederlandstalig België. In de nabije toekomst zullen wij aankondigen waar en wanneer de film kan bekeken worden. Wie zelf locaties kan aanbieden, mag mailen naar info@provita.be

‘Unplanned’ brengt ons een unieke blik in de abortuskliniek van een Amerikaanse jonge vrouw die ooit een zeer gepassioneerde pro-abortus voorvechtster was. Als een van de jongste directeurs van Planned Parenthood Clinic in het land was ze betrokken bij meer dan 22.000 abortussen en adviseerde ze talloze vrouwen. Haar passie voor het recht van een vrouw om te kiezen leidde er zelfs toe dat ze een woordvoerder van Planned Parenthood werd, vechtend om wetgeving op te stellen voor de zaak waarin ze zo diep geloofde. Tot de dag dat ze iets zag dat alles veranderde, wat Abby Johnson ertoe bracht om zich bij haar voormalige tegenstanders van de christelijke anti-abortuscampagne ’40 Days For Life’ te voegen en één van de meest vurige pro-life sprekers in de VS te worden. ‘Unplanned’ is één van de belangrijkste films die je ooit zult zien over één van de meest controversiële kwesties van onze tijd.

Via een email die wij via via doorkregen, waar men vroeg om reclame te maken, weten wij echter dat er veel tegenwind is:

Pro Vita heeft veel geld en moeite gestoken in de filmrechten van Unplanned en de vertaling ervan. De meeste bioscopen weigeren echter de film in hun programmatie op te nemen, hoewel het volledige budget van 6 miljoen in de VS al in de eerste week werd terugverdiend en de film de 4de plaats innam in de hitlijsten.

Wie deze film ziet, wil liefst dat er nooit nog één abortus plaatsvindt. Het is letterlijk van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen Unplanned zien. Alleen is het bereik van Pro Vita erg klein. Daarom hadden we graag uw hulp bij het promoten van deze film, in het bijzonder van de première die deze zondag 1 december om 19u plaatsvindt in UGC Antwerpen.

Tickets zijn te koop via www.unplanned.be. Zou u zoveel mogelijk mensen in uw netwerk deze link willen bezorgen en hen willen vragen om dit verder te delen?

Websites:

Unplanned.be

Unplanned.nl

Opdat de gruwel van abortus een halt mag toegeroepen worden! Genoeg is genoeg!

 

Bron: Pro Vita


Advertentie