Bergoglio wil ‘ecologische zonde’ tégen ‘moeder aarde’ toevoegen aan de Catechismus

Bergoglio de klimaatheld

Nee, dit is geen grap. Bergoglio wil wel degelijk een wijziging brengen aan de Catechismus van de Katholieke Kerk, en de “ecologische zonde tegen onze gezamenlijke thuis” toevoegen aan de mogelijks te begane zonden. Omdat in de afgelopen Amazonesynode de afgod ‘Pachamama’ – synoniem voor ‘moeder aarde’ – centraal stond, kan deze op handen zijnde introductie van deze nieuwe “zonde” beschouwd worden als een “zonde tegen Pachamama”.

Tijdens een toespraak aan het 20ste Wereldcongres van de Internationale Associatie van Strafrecht in Rome, zei Bergoglio: “We moeten in de Catechismus van de Katholieke Kerk – we denken erover – de zonde tegen ecologie introduceren, de ‘ecologische zonde tegen onze gezamenlijke thuis, omdat er een plicht op het spel staat.”

Deze notie van ‘zonde tegen de natuur’ is echter puur heidens. Want dan wordt de natuur een ‘god’ waar men kan tegen zondigen – “Pachamama” dus.

De ‘aarde-godin’ Pachamama.

De enige God waar wij kunnen tegen zondigen is de H. Drievuldigheid, de Schepper van al wat bestaat. Wij kunnen zondigen tegen de Schepper door zeer oneerbiedig om te springen met Zijn Schepping (door bijvoorbeeld voor het plezier dieren te folteren) of te misdoen tegen onze medemens, maar we kunnen nooit zondigen tégen de aarde. De bewering dat wij wel kunnen zondigen tegen de natuur is pure ketterij – en komt neer op puur heidendom.

Bergoglio staat er dan ook om bekend dat hij in 2013 tegen zijn goede vriend Eugenio Scalfari zei: “Ik geloof in god, maar niet in een Katholieke God.” En in een interview met Scalfari vorige maand, zei hij dat Jezus Christus “niet echt God was” – en hij heeft deze beweringen tot op vandaag nog steeds niet ontkend of “rechtgezet”! Het Vaticaan deed enkel aan “damage control.”

Moet er nog zand zijn?

Bron: LifeSiteNews


Advertentie